Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Punk Rock Jesus Review


Writer/Artist: Sean Gordon Murphy             
Vertigo

Όταν πήρα στα χέρια μου τη κόπια του Punk Rock Jesus, δίστασα λίγο στην αρχή να το ανοίξω… Όχι δεν μου έφταιγε το εξώφυλλο, ούτε ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης. Κάθε άλλο, το εξώφυλλο είναι ένα πολύ «προχώ» έργο τέχνης το οποίο κατά τη γνώμη μου πρέπει να κοσμεί κάθε συλλογή που σέβεται τον εαυτό της. Αυτό που με κράταγε αλλά με ιντρίγκαρε ταυτόχρονα ήταν ο τίτλος… Πως γίνεται ο Jesus να είναι Punk Rock?
Οπλίστηκα λοιπόν με θάρρος και άρχισα να το διαβάζω… Οι σελίδες «πέταγαν» στα χέρια μου, και η black nwhite αισθητική του ταιριάζει γάντι με τη μοναδικότητα του σεναρίου!  Τι αφορά όμως το βιβλίο? Ας πούμε λίγα πράγματα για την υπόθεση.
Ο συγγραφέας μας μεταφέρει σε ένα ιδιωτικό νησί, το οποίο χρησιμεύει σαν πλατό ενός reality show. Εκεί συναντάμε την Gwen, η οποία «κέρδισε» τον διαγωνισμό να γίνει πρωταγωνίστρια του show και να γίνει η σύγχρονη Παναγία. Wait, what? Με τη βοήθεια επιστημόνων, θα κλωνοποιήσουν  το DNA του Χριστού και μ’ αυτό θα καταστήσουν έγκυο την Gwen!  Τα πρόσωπα που παίρνουν μέρος σε όλο αυτό το πανηγυράκι είναι πολλά και το καθένα απ’ αυτά παίζει ξεχωριστό ρόλο στο ξεδίπλωμα της υπόθεσης. Έχουμε την Sarah, η οποία είναι η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, τον Slate αφεντικό του καναλιού που προβάλλεται το reality, τον Thomas υπεύθυνος για την ασφάλεια της Gwen και του όλου project, και φυσικά τον Chris, τον νέο Χριστό, τον οποίο τον βλέπουμε να μεγαλώνει σιγά σιγά και να προσπαθεί να καταλάβει τη θέση του στο reality αλλά και στον κόσμο γενικότερα… Τέλος γινόμαστε μάρτυρες του αντίκτυπου αυτού του εγχειρήματος στην αμερικάνικη κοινωνία και τα δραματικά αποτελέσματα που επιφέρει στους πρωταγωνιστές μας.
Το βιβλίο αποτελείται από 6 τεύχη και μπορείτε να το βρείτε σε μορφή τόμου σε πολύ καλή τιμή. Ο Sean Gordon Murphy δίνει ρεσιτάλ και σαν artist και σαν συγγραφέας και αυτό είναι τουλάχιστον αξιοθαύμαστο, αν λάβει κανείς υπόψη τον όγκο της δουλείας που απαιτείται για ένα τέτοιο εγχείρημα. Αγοράστε το, διαβάστε το και μη φοβάστε δεν θα πέσει φωτιά να σας κάψει! Χεχέ!

Βαθμολογία 7.5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου