Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Saga ReviewSAGA 1-12


Τι να πει κανείς για το φαινόμενο που λέγεται Saga? Τη διαστημική όπερα που γράφει ο μέγιστος Brian K. Vaughan και επιμελείται καλλιτεχνικά η καλή μάγισσα των χρωμάτων, Fiona Staples. Τι είναι η space opera? Μα φυσικά μια σαπουνόπερα που διαδραματίζεται στο διάστημα!
Πρόκειται για μια ιστορία απαγορευμένου έρωτα μεταξύ του Marko και της Alana, οι οποίοι τυγχάνει να ανήκουν σε 2 εντελώς διαφορετικούς κόσμους που βρίσκονται σε πολεμική αντιπαράθεση εδώ και χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι να τους κυνηγάνε για να τους σκοτώσουν και τα 2 στρατόπεδα σε όλο τον γαλαξία, αφού έχουν χαρακτηριστεί προδότες και όλα αυτά με ένα μωρό στην αγκαλιά! Οι διάλογοι είναι απολαυστικοί, οι χαρακτήρες αξιαγάπητοι, και τα μέρη στα οποία περιπλανιούνται οι ήρωες απλά μαγευτικά… Μέχρι και πλανήτης-οίκος ανοχής υπάρχει με το όνομα Sextillion! Το γεγονός ότι η υπόθεση εκτυλίσσεται στο διάστημα, δίνει την ευκαιρία στους συντελεστές να μας παρουσιάσουν έναν μοναδικό κόσμο, γεμάτο από πρωτότυπα όντα και τοπία, ενώ φοβερή εντύπωση προκαλεί ότι ο Vaughan έχει δημιουργήσει και μια νέα γλώσσα που μοιάζει με λατινικά και τη χρησιμοποιεί ο Marko και οι συμπατριώτες του.
Πραγματικά την έχω λατρέψει αυτή τη σειρά και δεν μπορώ να βρω κάτι κακό να πω. Τρανή απόδειξη του ότι πρόκειται για μια εξαιρετική σειρά είναι ότι φέτος σάρωσε τα Eisner Awards για το οποίο ήμουν 1000% σίγουρος από πριν και θα το έπαιζα και στο στοίχημα αν υπήρχε…
Το 13ό τεύχος βγαίνει τον Αύγουστο από την Image και αναμένεται να συνεχίσει δυνατά από το cliffhanger του δωδέκατου τεύχους, το οποίο μας έκανε να τρώμε τα νύχια μας απ’ την αγωνία… Μετρ του σασπένς ο Vaughan, αφού στο ενεργητικό του έχει το Y:The Last Man (Eisner Award), το Ex Machina (Eisner Award), παράλληλα γράφει το εκπληκτικό The Private Eye σε digital only μορφή, ενώ παλιότερα έχει γράψει σενάρια για μερικά επεισόδια της «ποταπής» τηλεοπτικής σειράς Lost!!!
Εμείς απλά παρακαλάμε το Saga να φτάσει σε τριψήφια νούμερα για να έχουμε πολλά χρόνια να το διαβάζουμε ακόμα. Όσοι δεν το έχετε διαβάσει ακόμα, σπεύστε γιατί μιλάμε για ένα φαινόμενο της βιομηχανίας των comics, ένα διαμάντι πολλών καρατίων!


Βαθμολογία 9.4 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου