Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το ταξίδι του Λόγου-Mundial (Review)

Σήμερα είχα τη χαρά να διαβάσω το Το ταξίδι του Λόγου-Mundial, του Αλέξενδρου Σχισμένου. Πρόκειται για ένα χορταστικό κόμικ 98 σελίδων, με γεναίες δόσεις σεξ, ειρωνείας, χιούμορ, και προβληματισμού. Η αισθητική του είναι σε άσπρο-μαύρο, και ταιριάζει γάντι με τον γκροτέσκ και δυστοπικό κόσμο που περιγράφεται στις σελίδες του!
Ο ήρωας του βιβλίου, ο Τζόνυ Λόγος περιπλανιέται σε έναν κόσμο, όπου τα έθνη είναι σε διαρκή διαμάχη μεταξύ τους, η καχυποψία βασιλεύει, και οι διάφορες θρησκείες παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο στις τύχες των απλών ανθρώπων... Μμμ, δυστοπικό περιβάλλον είπα? Για σκέφτειτε καλύτερα, όλα αυτά δεν ισχύουν και στη δική μας "προοδευτική" κοινωνία? Όλα αυτά είναι τόσο τραβηγμένα, που στο τέλος καταλήγουν 100% ρεαλιστικά!
Το σενάριο είναι σφιχτά δομημένο, κάθε σελίδα σου παρουσίαζει κάτι νέο, αλλά παράλληλα συνδεέι και τα προηγούμενα γεγονότα, και με το τέλος της αφήγησης νοιώθεις πως όλα τα κομμάτια του παζλ έχουν μπει στη θέση τους!
Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορείτε να το απολαύσετε εδώ http://issuu.com/comixal/docs/mun/1 μέχρι ο κος Σχισμένος να μπορέσει να το εκδόσει. Από τη μεριά μου, να του ευχηθώ τα καλύτερα, να βρει εκδότη σύντομα, και να μην σταματήσει να γράφει γιατί έχει τη δική του ξεχωριστή πινελιά να βάλει στον καμβά που λέγεται ελληνικό κόμικ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου