Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Sidekick #2 ReviewΈχετε αναρωτηθεί ποτέ πως την έβγαζε ο Robin, όταν κανόνιζε ο Batman κάποιο γκομενάκι? Μα στο δωμάτιο του φυσικά, να ακούει τους σουμιέδες να τρίζουν απ’ το δίπλα δωμάτιο! Τρελό γέλιο!
Καλώς ήρθατε στο Sidekick, μια σειρά 10 τευχών, από την Image Comics και τον Joe Straczynski , που μας ξεναγεί στον κόσμο των Red Cowl και Flyboy! Χαχα! Πολύ τσιζάτα ονόματα! Μου θυμίζουν τον Γοργόνο και τον Πεταλίδα απ’ τον Μπομπ Σφουγγαράκη!
Λοιπόν σοβαρά τώρα, το ζουμί της υπόθεσης είναι ότι ο παντοδύναμος και πολυαγαπημένος Red Cowl δέχεται μια σφαίρα στο κεφάλι και ψοφάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, αφήνοντας έτσι μόνο και έρημο στο κόσμο αυτό, τον καημένο τον Flyboy που δεν τον έχει κανείς σε υπόληψη σ’ αυτή τη πόλη. Τον υπομένανε μόνο και μόνο επειδή ήταν ο προστατευόμενος του Red Cowl. Μάλιστα αντί για Flyboy τον φωνάζανε Buttboy, πίσω απ’ τη πλάτη του! (Πάλι γελάω!) Μα έλα που ο Red Cowl ζει και βασιλεύει και κάνει τη ζωάρα του μακριά απ’ όλους και απ’ όλα… Φυσικά ο Flyboy δεν έχει ιδέα γι’ αυτό, και μάλιστα κλαίει και χτυπιέται και μπεκρουλιάζει! (Τρελή ειρωνεία…)
Μ’ αρέσουν πολλά στοιχεία σ’ αυτό το τεύχος! (Το πρώτο ήταν λίγο flat και κοφτό.) Κατ’ αρχήν απόλαυσα όλα τα εμετικά και κακόγουστα αστεία σε βάρος του Flyboy! Πιστεύω ότι δίνουν βάθος στην ιστορία και χτίζουν σιγά-σιγά το ξέσπασμα του Flyboy, γιατί δεν μπορεί, όπου να ‘ναι θα εκραγεί ο τυπάκος και θα γίνει ένας ωραιότατος (γελοιότατος?) super-villain! Ο Straczynski θέλει να μας δείξει τι γίνεται, όταν ο προβολέας πέφτει πάνω σε κάποιον που δεν είναι έτοιμος να αναλάβει μια τεράστια ευθύνη, όπως η προστασία μιας ολόκληρης πόλης. Πολύ ωραία είναι και τα χρώματα που χρησιμοποιεί ο Tom Mandrake, και δίνουν μια noir αισθητική που ταιριάζει γάντι στην όλη ιστορία.
Κλείνοντας, να παρατηρήσω, ότι τον Flyboy μπορεί να τον συμπαθήσεις λίγο, αλλά στο τέλος δεν θα τον λυπηθείς κιόλας για τη τροπή που παίρνει η ζωή του…

Βαθμολογία 8.1/10 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου