Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Απεβίωσε ο θρυλικός καλλιτέχνης Al Plastino

Σε ηλικία 91 ετών, ο ταλαντούχος Al Plastino, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και πέρασε στην αιωνιότητα, αφήνοντας όμως πίσω του ένα μεγάλο και εξαιρετικό έργο στον κόσμο της 9ης Τέχνης...
Ξεκινώντας το 1948, με αμοιβή 55 δολάρια την σελίδα, έγινε ο καλλιτέχνης πίσω από πάμπολλα τεύχη της DC, σε τίτλους όπως Action Comics, Adventure Comics, Superboy, Superman, Superman’s Girl Friend, Lois Lane και Superman’s Pal, Jimmy Olsen. 
Επίσης, είναι ο δημιουργός, μαζί με τον συγγραφέα Otto Binder, των Legion of Super-Heroes και Supergirl! Από το 1970 εώς και το 1989, οπότε και αποσύρθηκε, ήταν ο κύριος καλλιτέχνης στο Ferd’nand.
Το προηγούμενο μήνα, είχε παρεβρεθεί στο New York Comic Con, όπου έκπληκτος ανακάλυψε, ότι οι αρχικές σελίδες του για την 10σέλιδη ιστορία "Superman 's Mission for President Kennedy", θα πωλούνταν σε δημοπρασία για τη 50ή επέτειο της δολοφονίας του Kennedy...!
Ο καημένος ο Plastino νόμιζε τόσα χρόνια, ότι το εν λόγω έργο του είχε γίνει δωρεά στη Προεδρική Βιβλιοθήκη John F. Kennedy, αλλά η Βιβλιοθήκη δεν έχει κανένα αρχείο που να αφορά την δωρεά...
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι ο Plastino είχε τη στήριξη όλης της κοινότητας comics για το συγκεκριμένο πολυ σοβαρό θέμα, και ότι η Heritage Auctions έβαλε τη συγκεκριμένη δημοπρασία σε αναμονή, μέχρι να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σχετικά με την ιδιοκτησία των σελίδων.
Τη περασμένη εβδομάδα, ο δικηγόρος του Plastino, ζήτησε με δικαστική εντολή να αποκαλυθφεί η ταυτότητα του πωλητή από τον οίκο δημοπρασιών.
Ας ελπίσουμε ότι ο Al Plastino θα βρει το δίκιο του, έστω και μετά θάνατον...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου