Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Νέα Ms. Marvel, μουσουλμάνα και τα σπάει!


Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Χώρα του διαφορετικού, της ποικιλίας, και των ίσων δικαιωμάτων! Καλά όλα αυτά, μέχρι να μυριστούν ότι έχεις μια υποψία αραβικής ρίζας στο αίμα σου… Τότε γίνεσαι τρομοκράτης, ταλιμπάν, μουσάτη απειλή, και περιμένουν πότε θα τσιρίξεις «αλλαλαλλαλαλλαλαλαλλαλλαλα» και να ανατιναχτείς…
Η προκατάληψη ζει και βασιλεύει σε ένα έθνος που είναι εκ του προοιμίου χτισμένο από μετανάστες. Πόσο δύσκολο είναι σ’ αυτό το υποκριτικό καθεστώς να προωθήσεις μια ηρωίδα με πακιστανικές ρίζες? Η βιομηχανία των comics στις ΗΠΑ, 75 χρόνια τώρα, έχει χτιστεί πάνω στο «Αμερικάνικο όνειρο» και τον αγνό Αμερικάνο ήρωα.
Θέλει λοιπόν πολύ τσαγανό από τη Marvel, να σπάσει τα ταμπού και να δώσει τον μανδύα της Ms. Marvel σε μια μουσουλμάνα έφηβη που μένει στο New Jersey από πακιστανική οικογένεια!  Γνωρίστε την Kamala Khan!
Αξιοθαύμαστο είναι επίσης, το γεγονός ότι και η συγγραφέας της σειράς είναι μουσουλμάνα. Η κυρία G. Willow Wilson είναι η πιο κατάλληλη να δώσει ζωή σ’ αυτόν τον όμορφο και περίπλοκο χαρακτήρα. Καλλιτέχνης του βιβλίου θα είναι η Adrian Alphona, που είδαμε και πρόσφατα στο Uncanny X-Force, ενώ το εξώφυλλο για το πρώτο τεύχος το έχει επιμεληθεί η Sara Pichelli, και είναι ότι πιο bad-ass έχω δει εδώ και καιρό!
Η φοβερή και τρομέρη Kamala Khan αναμένεται να χτυπήσει τα κομιξάδικα τον προσεχή Φεβρουάριο, και δεν σας κρύβω ότι έχω γίνει από τώρα μεγάλος θαυμαστής της… Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου