Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Μιλάμε με τον Superior Steve Lieber!

Comics in Greece:

Όλοι αγαπάμε τον Spidey, αυτό είναι γεγονός. Πως κατάφερες να κάνεις τους Sinister Six τόσο γοητευτικούς και απολαυστικούς στις περιπέτειες τους?

Steve Lieber:

Μερικοί απ΄ τους πιο αστείους ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου είναι εντελώς κόπανοι! Πολλά απ’ αυτά που κάνω με τους Sinister Six προέρχονται από το να τους παρακολουθώ.

Comics in Greece:

Έχουμε διανύσει 5 τεύχη στο βιβλίο και έχουμε δει τον Superior Spider-Man μόνο μια φορά. Πρόκειται να τον δούμε πιο πολύ στο μέλλον? Μήπως κάποια μεγάλη μάχη μεταξύ του Spidey και των Sinister Six?

Steve Lieber:

Όπως είναι τώρα τα πράγματα, δεν νομίζω ότι είναι έτοιμοι ακόμα να τα βάλουν με τον Superior Spider-Man. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να τους κατατροπώσει τη τελευταία φορά…

Comics in Greece:

Τα πάνελ σου είναι χάρμα οφθαλμών για τον αναγνώστη και προχωράνε την ιστορία με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο! Ήταν δική σου ιδέα να χρησιμοποιήσεις σύμβολα, όταν η Beetle τουιτάρει  ή σε παρόμοιες καταστάσεις?

Steve Lieber:

Τα σύμβολα ήταν δική μου ιδέα. Μου άρεσε πάντα να παίζω με τη γλώσσα των comics! Είναι ένας πολύ επαρκής τρόπος να πεις στον αναγνώστη πράγματα, που αλλιώς θα ήθελαν πολλή δουλεία ή χώρο, αν έπρεπε να τα ενσωματώσεις σε ένα παραδοσιακό πάνελ. Και το καλό είναι πως κάπως μαγικά ταίριαξαν η φιλοσοφία αυτής της τεχνικής με τη φιλοσοφία των σεναρίων του Nick Spencer!

Comics in Greece:

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας να σχεδιάζεις στο βιβλίο?

Steve Lieber:

Τους λατρεύω όλους! Αλλά ο Speed Demon είναι μάλλον ο αγαπημένος μου. Είναι ο πιο ηλίθιος απ’ όλους! Οτιδήποτε αγενές και λάθος μπορώ να σκεφτώ, είναι σίγουρο ότι μπορώ να τον δείξω να το κάνει!

Comics in Greece:

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο κομμάτι τη δουλειάς σου γενικότερα?

Steve Lieber:

Η στιγμή που ανακαλύπτω το κλειδί για να δουλέψει η σελίδα ή η σκηνή με τον τρόπο που θέλω. Όταν καταφέρνω να κάνω  μια σελίδα να είναι και μέσο αφήγησης και μεμονωμένο σχέδιο ταυτόχρονα, αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο! 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου