Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Συνέντευξη με τον Γιώργο ΚαμπάδαηΈχει δουλέψει για τη DC (Vampire Diaries #4), έχει δημιουργήσει δικό του κόμικ με μεγάλη επιτυχία (The Double life of Miranda Turner για τη Monkeybrain Comics), έχει συμμετάσχει σε πετυχημένη καμπάνια kickstarter και η λίστα δεν έχει τελειωμό! Πρόκειται για τον Γιώργο Καμπάδαη, έναν καλλιτέχνη με πολύ ταλέντο και αναγνωρίσιμο στυλ,  the next big thing στα comics αν θέλετε τη γνώμη μου… Ας τον ανακρίνουμε λίγο!

Comics in Greece:

Πες μου για το «The Double life of Miranda Turner», τη σειρά που έχεις δημιουργήσει με τον Jamie S. Rich. Πως σας ήρθε η ιδέα? Πόσα τεύχη σκοπεύετε να κάνετε? 

Γιώργος Καμπάδαης:

Το «The Double Life of Miranda Turner»,  ήταν κυρίως δικό μου δημιούργημα.  Έστειλα κάποιες σελίδες που είχα κάνει και την περίληψη για το πρώτο storyline στον Jamie, όταν συζητούσαμε για να φτιάξουμε κάτι μαζί, του άρεσε και σκεφτήκαμε να το προχωρήσουμε.Γενικά λατρεύω την golden age εποχή των comics. Έχει μια αφέλεια, μια απλότητα. Όλα είναι τόσο δραματικά και τόσο διασκεδαστικά ταυτόχρονα. Νομίζω αυτά τα στοιχεία λείπουν από τα σημερινά comics με τα υπερβολικά πολύπλοκα και φιλόδοξα σενάρια. Και έτσι σκεφτήκα να δημιουργήσω εγώ κάτι τέτοιο. Πήρα, λοιπόν, την Black Cat από τα Harvey Comics(πλέον είναι public domain χαρακτήρας) και την έσπασα σε δυο χαρακτήρες. Την Miranda που αγωνίζεται να τα καταφέρει και να γίνει ηθοποιός, και την αδερφή της, το πετυχημένο μοντέλο, την Lindy. Επίσης, γενικά, μου αρέσει να παίζω στα σενάρια μου με τις ανθρώπινες σχέσεις, και μια σχέση που ποτέ δεν είχα εξερευνήσει είναι η αδελφική σχέση. Μια σχέση αγάπης, αλλά και λίγο ζήλιας ή και ανάγκης να φανεί η μια αδερφή ανώτερη από την άλλη. Ουσιαστικά αυτό είναι το «The Double Life of Miranda Turner» η ανάγκη της μικρής αδερφής να αποδείξει κάτι στην μεγαλύτερη. Απλά όλο αυτό το έντυσα με superheroes, μυστήριο και πνεύματα.Μέχρι εδώ φτάνουν οι δικές μου ιδέες για τους χαρακτήρες. Μετά έρχεται ο Jamie με τις δικές του ιδέες για το πώς και γιατί πέθανε η Lindy, ποιος την σκότωσε και τι θα γίνει μετά. Αυτά όμως θα τα δείτε στην συνέχεια. Σχετικά με την συνέχεια και το πόσα τεύχη θα κάνουμε… όσα περισσότερα μπορούμε. Μακάρι να το αγαπήσει ο κόσμος και να συνεχίζεται για πάντα. Τους αγαπάω τους χαρακτήρες αυτούς και θα ήθελα να τους δω να εξελίσσονται και να αποκτούν κοινό. Οστόσω τα κοντινά μας σχέδια είναι να βγάλουμε 8-9 τεύχη, να τελειώσουμε την ιστορία με τον θάνατο της Lindy και να βγάλουμε το πρώτο TPB μας. Κάτι που μας εξέπληξε ευχάριστα είναι ότι ήδη από την κυκλοφορία του πρώτου τεύχους είχαμε και την πρώτη πρόταση από εταιρία για να βγάλουμε μαζί της το TPB που θα συγκεντρώνει αυτά τα 8-9 τεύχη.Κάπου εδώ θα ήθελα να προσθέσω και το ότι με χαροποίησε ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη και ο ενθουσιασμός που έδειξε η Monkeybrain Comics σε εμένα και τον Jamie. Τους άρεσε τόσο η ιδέα και η δουλειά που είδανε από εμάς που, κυριολεκτικά, έβαλαν την Miranda Turner στους τίτλους τους τελευταία στιγμή. 

Comics in Greece:
Στις αρχές Δεκέμβρη, είδα ότι έκανες και 10 σελίδες για το Vampire Diaries #4 για τη DC. Υπάρχει πιθανότητα να κάνεις κι άλλα τεύχη για την ίδια σειρά ή για κάποιο άλλο βιβλίο στη DC?

Γιώργος Καμπάδαης:

Για την ώρα δεν ξέρω κάτι, αλλά και να ήξερα δεν θα με άφηναν να μιλήσω. Και το Vampire Diaries #4 το είχα τελειώσει πολύ καιρό πριν βγει μέσω comixology, αλλά δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανένα και πραγματικά ήταν πολύ δύσκολο να το κρύβω τόσο καιρό. Το ευχάριστο, πάντως, είναι ότι τους άρεσε πολύ η δουλειά μου  και ελπίζω ότι θα υπάρχει και συνέχεια.

Comics in Greece:

Έχεις εμπλακεί και σε πετυχημένη καμπάνια για το Kickstarter! Συγκεκριμένα στο Soulless #1 με σενάριο από τον Logan Giannini. Πως ήταν η εμπειρία του crowd funding? Πότε να περιμένουμε το Soulless #2?

Γιώργος Καμπάδαης:

Δεν μπορώ να πω ότι το κατάλαβα και πολύ. Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το να το διαφημήσω ή να μαζέψω κόσμο να μας ενισχύσει. Ο Logan το έτρεξε περισσότερο. Εγώ ασχολήθηκα με το δικό μου κομμάτι της δημιουργίας.Το Soulless #2 θα βγεί κάποια στιγμή, αλλά όχι με δικό μου σχέδιο. Όταν τελείωσα με το #1 πέρασε ένα διάστημα που δεν ξέραμε αν και πότε θα προχωρήσουμε στο #2, οπότε άρχισα να δουλεύω σε άλλα projects. Κάποια στιγμή μου έστειλε ο Logan το σενάριο για το #2, του ζήτησα λίγο χρόνο να τελειώσω τις άλλες δουλειές μου και να επιστρέψω σε αυτό άργότερα, αλλά το βιαζόταν και αποφασίσαμε να το συνεχίσει με κάποιον άλλο στα σχέδια.

Comics in Greece:
Μήπως ετοιμάζεις κάποια νέα δουλειά? Τι άλλο να περιμένουμε από σένα?

Γιώργος Καμπάδαης:

Αυτή την στιγμή δουλεύω στο επόμενο τεύχος του «The Double Life of Miranda Turner», σε μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, που δυστυχώς το σενάριο δεν είχε ολοκληρωθεί όταν έπρεπε για να το βγάλουμε φέτος, έχω άλλα δυο ανοιχτά projects και προσπαθώ και θέλω να βγάλω και κάτι ελληνικό για το επόμενο Comicdom Con. Σενάριο υπάρχει, με τον χρόνο τα έχω βρει λίγο σκούρα για την ώρα.

Comics in Greece:
Ποιος είναι ο υπέρτατος στόχος σου σαν καλλιτέχνης? Προτιμάς να περάσεις στην ιστορία με κάποια δουλειά που έχεις δημιουργήσει εσύ, σαν το «Double Life of Miranda Turner» ,ή να δημιουργήσεις μια δική σου εποχή δουλεύοντας για πολλά χρόνια σε έναν ήδη καταξιωμένο τίτλο?

Γιώργος Καμπάδαης:

Ζητάω πολλά αν τα θέλω και τα δυο; Χαχα! Το όνειρό μου από παιδί ήταν να δουλέψω σε ήδη γνωστούς χαρακτήρες και να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην ιστορία τους. Αλλα από την άλλη το να φτιάξεις κάτι δικό σου, σου δίνει ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις χωρίς να υπολογίζεις editors ή τρελαμένους fans.

Comics in Greece:
Έχεις σκεφτεί ποτέ να δουλέψεις με κάποιον έλληνα απ’ τον χώρο ή να κάνεις μια δουλειά στα ελληνικά? 

Γιώργος Καμπάδαης:

Ναι, εννοείται! Δουλειές στα ελληνικά έχω κάνει στο παρελθόν και θα ξανακάνω και στο μέλλον. Από εδώ ξεκίνησα και μου αρέσει να κρατάω μια επαφή με τους αναγνώστες και γενικότερα το μικρο κοινό που υπάρχει στην Ελλάδα.Έχω συνεργαστεί με έλληνες στο παρελθόν και θα το ξανάκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπάρχουν αρκετοί έλληνες στον χώρο που εκτιμώ την δουλειά τους και θα ήταν μεγάλη μου χαρά να δουλέψω μαζί τους.

Comics in Greece:
Με ποιον συνάδελφο σου απ’ το εξωτερικό θα ήθελες να δουλέψεις μαζί για να δημιουργήσεις το ιδανικό σου project?

Γιώργος Καμπάδαης: 

Δύσκολη ερώτηση... Είναι τόσοι πολλοί. Αρχίζουν και πετάγονται ονόματα στο κεφάλι μου αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον ή κάποια από τους υπόλοιπους. Μακάρι να έχω τη τύχη να συνεργαστώ με ανθρώπους του χώρου που θαυμάζω και θαύμαζα από παιδί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου