Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

Ο αποτυχημένος ηθοποιός και comic artist, Shia LaBeouf, δημιούργησε ταινία μικρού μήκους βασισμένη σε comic του Daniel Clowes χωρίς την άδεια του (!)


Ο εν λόγω κύριος (ο Θεός να τον κάνει), δημιούργησε μια ωραιότατη ταινία μικρού μήκους , με τίτλο HowardCantour.com, η οποία απέσπασε θετικότατα σχόλια από κοινό και κριτικούς…
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι εντελώς μα εντελώς copy-fucking paste του Justin M. Damiano, μιας μικρής ιστορίας δηλαδή που δημιούργησε ο Daniel Clowes! Δεν πήρε ούτε την άδεια του, ούτε τον ενημέρωσε, και ούτε του αναγνώρισε ότι η ταινία είναι βασισμένη στην ιστορία του! Είναι εξωφρενικό το θράσος του και η κουτοπονηριά του. Δηλαδή τι περίμενε ο τύπος? Σε μια εποχή που οι πληροφορίες ανταλλάσσονται σε κλάσματα δευτερολέπτου, και που όλοι κυριολεκτικά κολυμπάμε σε έναν ωκεανό πληροφοριών, (παραφράζοντας τη φράση του Doc Ock: «Όλη η δύναμη των πληροφοριών κλεισμένη στη παλάμη του χεριού μου») δεν θα τον έπαιρνε κανείς χαμπάρι? Κούνια που σε κούναγε τυχάρπαστε! Εν τω μεταξύ ο τυπάκος έχει κατηγορηθεί ξανά για παρόμοια κλεψιά, τυχαίο?
Σας το λέω, αν δεν τον καταλάβαινε κανείς, η επόμενη ταινία του θα λεγόταν: “ Ο Harry Batman και ο φιλοσοφικός κρυπτονίτης εναντίων των Y-Men”. Γελάει ο κόσμος κυρ-Shia! Καμιά συγγνώμη δεν ξεπλένει τα ρεζιλίκια που έκανες. Το ότι σε πιάσανε με το χέρι μες στο μέλι, και μετά ζήτησες συγγνώμη, δεν διορθώνει το κακό της επαίσχυντης πράξης σου! Συγγνώμη για το προσωπικό και οργισμένο ύφος μου, αλλά έχω μηδενική ανοχή σε ζητήματα λογοκλοπής.
Σήμερα πέφτει θύμα ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Daniel Clowes, αύριο όμως μπορεί να εξαπατήσουν εσένα, φίλε ανερχόμενε συγγραφέα ή καλλιτέχνη… Και που θα βρεις το δίκιο σου? Ποιος θα σε στηρίξει? ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ λοιπόν σε τέτοιους απατεώνες και σε τέτοια φαινόμενα από όλους μας.
Εγώ αυτό που εύχομαι είναι, να του κάνει μια μηνυσάρα ναααα με το συμπάθειο, ο Daniel Clowes, και να του πάρει και τα σώβρακα στο δικαστήριο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου