Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

Ο David Morell έγινε Ράμπο πάλι...

Ο λόγος? Η Marvel έστειλε λάθος αρχείο για εκτύπωση (ναι μαλακίες γίνονται παντού), με αποτέλεσμα χθες ο γνωστός συγγραφέας David Morell, να μεταμορφωθεί σε διαδικτυακό Ράμπο, και να εξαπολύει κατάρες κατά παντός υπευθύνου! Ο Morell είναι ο δημιουργός του Rambo, αλλά έχει και αγάπη για τα κόμικς, και παλιότερα είχε χαρακτηρίσει το μέσο εκπληκτικό.
Όλα του φαίνονταν ρόδινα μέχρι που πήρε στα χέρια του μια κόπια του Amazing Spider-Man 700.2 που ο ίδιος είχε γράψει και KA-BOOM! ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε... Στη προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε: «Κάποιος στη Marvel άλλαξε τους διαλόγους, έβαλε χαζά αστεία, επανέλαβε διαλόγους, έκοψε διαλόγους από πάνελ που τους χρειάζονταν, και έβαλε έναν διάλογο που είναι αντίθετος με το όλο θέμα!»
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο Morell είχε δει όλες αυτές τις αλλαγές σε μια πρώιμη δοκιμαστική έκδοση του τεύχους, και έστειλε αμέσως τις αλλαγές που ήθελε να κάνει. Τον καθησύχασαν κιόλας ότι οι αλλαγές του θα γίνουν κανονικά, αλλά όπως είπα πριν, η τελική έκδοση έγινε με τις παρεμβάσεις που ο ίδιος είχε απορρίψει!
Τελικά, την επόμενη μέρα, η Marvel ανέλαβε την ευθύνη για το λάθος που έγινε από μέρος της, ζητώντας ταπεινά συγγνώμη, και ξεκαθαρίζοντας ότι η σωστή version του τεύχους θα κυκλοφορήσει σε collected έκδοση.
Ο Morell καλά έκανε και παραπονέθηκε γιατί στο τέλος δικαιώθηκε. Είναι πολύ σκληρό η δημιουργία σου να υποβάλλεται σε τέτοιες τακτικές χασάπη. Αυτό που έχεις δημιουργήσει, το έχεις γεννήσει, το έχεις πονέσει, το έχεις δει να ολοκληρώνεται, και είναι πολύ άδικο να του συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Και ένα μεγάλο μπράβο στη Marvel, που παρόλο που είναι μια εταιρία εκατομμυρίων, δεν δίστασε να διορθώσει το λάθος της, και να μην το θάψει κάτω απ’ το χαλί. Τα βλέπεις DC?
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου