Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013

Infinity 1-6 Review


Καλημέρα αδέρφια!
Η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό, όταν αναμοχλεύω  τα 6 τεύχη του Infinity, είναι χρώματα! Χρώματα, χρώματα, χρώματα παντού! Και τα μυαλά στα κάγκελα του αόρατου εχθρού! Μόνο που στη προκειμένη περίπτωση, τα μυαλά στα κάγκελα δεν είναι του αόρατου εχθρού, αλλά του υπαρκτού φίλου αναγνώστη!
Μου ‘χουν φύγει οι κάλτσες από τις ενδορφίνες που έχουν κατακλύσει αυτό το μικρό σφουγγαράκι που αποκαλώ μυαλό… Ναι, αυτές οι σελίδες μόνο που τις κοιτάζω με κάνουν να νοιώθω υπέροχα! Κάθε πάνελ είναι μια τέλεια συμμετρία χρωμάτων, τόσο αρμονικά δεμένων μεταξύ τους, που θα λέγε κανείς ότι εκτελούν μια άψογη χορογραφία.
Ε μίστερ, ψιτ! Θα πεις τίποτα για την υπόθεση, για να ξέρουμε τι παίζει πάνω κάτω, και αν αξίζει να το αγοράσουμε?
Ας αρχίσω με τα βασικά. O Hickman έχει την ικανότητα να χειρίζεται πάρα πολλά πρόσωπα και αναρίθμητες καταστάσεις στη πλοκή, με μεγάλη ευκολία! Το cast περιλαμβάνει Avengers, X-Men, Inhumans, Illuminati, Black Order, Builders, The Shi’ ar ,Outriders, και φυσικά τον Thanos! Μάχες γίνονται στη Γη και σε άλλους πλανήτες, κι όμως ούτε μια φορά δεν χάνεις τη μπάλα. Όλα τα γεγονότα κουμπώνουν μεταξύ τους αβίαστα και ακούραστα.
Όσον αφορά το σενάριο, η φάση έχει ως εξής: Ο Thanos έχει κυριολεκτικά φάει τον κόσμο να ψάχνει σε όλο το σύμπαν, για να σκοτώσει τα παιδιά του. (Τι πατερούλης!) Ψάξε ,ψάξε, και αφού έχει καταστρέψει πολιτισμούς και πολιτισμούς στο πέρασμα του, η αναζήτηση του καταλήγει στη Γη, όπου εκεί βρίσκεται ο τελευταίος γιος του, ο Thane. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι καλοί μας οι Avengers βρίσκονται εκτός έδρας, στο διάστημα για να είμαστε πιο ακριβείς, και προσπαθούν με άλλες εξωγήινες φυλές να σταματήσουν την αρχαία φυλή των Builders, απ’ το να εξαϋλώσουν τα πάντα στο πέρασμα τους. Ο Thanos λοιπόν, σκάει μύτη στον Black Bolt και του κάνει ξήγα καθαρή και ξάστερη να ‘ούμε. Ή μου προσφέρεις σαν φόρο τιμής όλους τους Inhumans ηλικίας 16-22 ετών και πάω σπίτι μου, ή αντιστέκεσαι και τα κάνω όλα ρημαδιό! (Hello! Ακούει ο Ηρώδης?) Το γατόνι όμως ο Black Bolt, έχει καταλάβει τη μπλόφα ότι ο κυρ-Thanos ψιλοχέστηκε για όλους αυτούς τους Inhumans, και το μόνο που θέλει είναι να μάθει τα λημέρια και τη ταυτότητα του γιου του.
Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο των Avengers εναντίον των Builders, τα πράγματα έχουν πάρει τη κατηφόρα… Οι περισσότερες εξωγήινες φυλές έχουν αποφασίσει να παραδοθούν στους Builders. Τη τελευταία στιγμή όμως, ο Captain America καταφέρνει να πείσει το Galactic Council, να παίξουν άλλη μια γύρα όλα για όλα, και να αντεπιτεθούν στους Builders. Το καλό είναι ότι μ’ αυτή την τελευταία απελπισμένη επίθεση, κατάφεραν να ελευθερώσουν μερικούς Avengers που ήταν όμηροι, και να αλλάξουν τις ισορροπίες της μάχης ελαφρώς προς το μέρος τους, αφού οι Builders υπέστησαν μερικές σοβαρές ζημιές.
Μόλις ο Thanos έμαθε ότι ο Black Bolt αρνείται να υποκύψει στα νταβατζιλίκια του, εμφανίζεται μπροστά του έτοιμος για τσαμπουκάδες και «αγκαλιάσματα». Λοιπόν, ο Black Bolt δεν μάσησε μία, και με την υπερηχητική κραυγή του, έκανε τον Thanos να χάσει το χρώμα του για  λίγο.
Έπειτα, ο Captain America, τα βάζει κάτω και τα λογαριάζει, και συνειδητοποιεί ότι στη τελική δεν καταφέρανε και πολλά πράγματα με τη τελευταία αντεπίθεση, και αποφασίζει να κάνει την υπέρτατη μπλόφα. Στέλνει τον Thor να παραδοθεί και καλά στον Builder που έκανε κουμάντο στον πλανήτη Hala, και με μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΦΥΡΙΑ (η πιο χαρακτηριστική σκηνή της σειράς κατά τη γνώμη μου) στέλνει τον Builder να κοιμηθεί με τα ψάρια, που λέγανε και οι παλιοί μαφιόζοι…
Στη μάχη του Thanos με τον Black Bolt, τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς ο Thanos επιβιώνει από την υπερηχητική κραυγή και συνεχίζει να πολεμά ανεπηρέαστος. Βλέποντας ότι δεν υπάρχει άλλη λύση, ο Black Bolt αποφασίζει να ενεργοποιήσει μια Terrigen Bomb, η οποία αποδεκατίζει την Attilan, και ενεργοποιεί στη Γη χιλιάδες Inhumans, που δεν είχαν ιδέα ότι είχαν τέτοια γονίδια. Τελικά ενεργοποιείται και το DNA του Thane και απελευθερώνεται η δύναμη του, με αποτέλεσμα να σκοτώσει όλους τους κατοίκους της πόλης του…
Αφού οι Avengers νίκησαν τους Builders, κατοχύρωσαν όλους τους πλανήτες που απελευθέρωσαν σαν Avengers World, αλλά η χαρά τους κρατάει πολύ λίγο όταν πληροφορούνται ότι ο Thanos έχει κατακτήσει τη Γη. Αμέσως βάζουν όπισθεν και ξεκινάνε με τους συμμάχους τους για τη Γη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον Thanos. Ο Thane, απ’ την άλλη μεριά έχει πιαστεί αιχμάλωτος από τον Ebony Maw, υποτακτικό του Thanos, και χωρίς να χάσει λεπτό ενημερώνει το αφεντικούλι του.
Με το που φτάνουν στη Γη οι Avengers, στέλνουν τον Hulk σαν πρώτο κύμα επίθεσης. (Λογικό). Οι Illuminati έχουν τρέξει στη Wakanda, προκειμένου να προλάβουν να μην ενεργοποιήσει ο Supergiant, το όπλο μαζικής καταστροφής που οι ίδιοι έχουν φτιάξει… Βλέπετε την ειρωνεία, ε? Τη παρτίδα σώζει τελικά ο Maximus με τον Lockjaw, που εμφανίζονται απ’ το πουθενά σαν από μηχανής θεοί και στέλνουν τον Supergiant στον αγύριστο.
Κάπου εδώ κλείνω, και δεν σας αποκαλύπτω ποιος έβγαλε το φίδι απ’ τη τρύπα στη μάχη Avengers-Thanos, ούτε θα αναλύσω τι έγινε στις τελευταίες σελίδες… Θα πρέπει να πας ΕΣΥ φίλε μου στο κομιξάδικο, να αγοράσεις το σετ από 6 τευχάρες, και να βυθιστείς στο πιο άρτια ενορχηστρωμένο event, που διευθύνει ο μαέστρος Hickman!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου