Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

Τι θέλω από τη ταινία Sinister SixΠιστεύω όλοι να έχετε ενημερωθεί, ότι η Marvel ετοιμάζει 2 spinoff ταινίες βασισμένες στο κινηματογραφικό σύμπαν του Amazing Spider-Man. Ετοιμαστείτε για φοβερή δράση με τους Sinister Six και τον Venom!
Τι γίνεται όμως που εγώ νοιώθω ότι η Marvel μας έχει παραμπουκώσει στη δράση, στο κυνηγητό, στις εκρήξεις, και τα οπτικά εφέ? Μην με παρεξηγήσετε, λατρεύω όλα τα παραπάνω στις ταινίες, και πιστεύω ότι η Marvel έχει θέσει τα κριτήρια πολύ ψηλά στο πως αντιλαμβανόμαστε μια καλή super hero ταινία. Κάθε παραγωγή της είναι καλύτερη απ’ τη προηγούμενη.
Το ερώτημα που θέτω εγώ είναι: «Μπορεί η Marvel να δημιουργήσει μια πετυχημένη κωμωδία?» Χρειαζόμαστε μια καλή κωμωδία με ήρωες βγαλμένους από τις σελίδες κάποιου επιτυχημένου κόμικ. Ήρθε η ώρα να γίνει το επόμενο βήμα. Να αναπολούμε μια super hero ταινία και να λέμε τι φανταστική κωμωδία που ήταν. Φυσικά θα έχει μπαμ μπουμ και καμπούμ αλλά δεν θα εστιάζει εκεί.
Ορμώμενος από το αγαπημένο μου  Superior Foes of Spider-Man, οραματίζομαι τη ταινία Sinister Six, να πατάει γερά πάνω σ’ αυτές τις βάσεις. Θέλω δηλαδή την ίδια πεντάδα που είναι και στο βιβλίο (Boomerang, Overdrive, Shocker, Speed Demon, και τη Beetle), μαζί με τον γερό-ξεκούτη τον Vulture. Θα είναι μια κωμωδία καταστάσεων, πράγμα πανεύκολο, αφού είναι όλοι τους γκαφατζήδες, και ΟΧΙ μια κωμωδία βασισμένη σε σαχλές ατάκες. Δεν θέλω ατάκες πριν πέσει καμιά μπουνιά, και το πολύ-πολύ να χαμογελάσω λίγο ή να μου φύγει κανά πνιχτό γελάκι… Θέλω να είναι γελοία, με έξυπνο σενάριο, και να πέσω στο πάτωμα απ’ τα γέλια.
Δεν χρειάζεται καν να εμφανιστεί ο Spider-Man… Το σύμπαν της Marvel βρίθει από εγκληματίες, villains, και ήρωες μικρότερου βεληνεκούς. Δεν είναι ανάγκη να εμφανιστεί ο Spidey, για να βάλει αυτούς τους απατεωνίσκους της Sinister Six στη θέση τους. Είναι τόσο απροετοίμαστοι και ερασιτέχνες σ’ αυτό που κάνουν, που μόνο και μόνο που θα ξεμυτίσουν απ’ το λημέρι τους, θα μπλέξουν σε τραγελαφικές καταστάσεις… Αυτή θα είναι η ουσία της ταινίας, ότι ο κόσμος εκεί έξω είναι πολύ άγριος για 6 villains της κακιάς ώρας.
Αν εστιάσουν στο σενάριο, να είναι περιγραφικό, και όχι διάλογοι με ατάκες 2,3 λέξεων, που να εξυπηρετούν σαν opening στα μπουνίδια, και με τη προσθήκη ενός ή δύο ταλαντούχων κωμικών, η ταινία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί, και πολύ εύκολα να μετατραπεί σε επιτυχία. Αν δεν κάνουν τίποτα απ’ όλα αυτά, θα έχουν φτιάξει πάλι μια απ’ τα ίδια, εγώ θα φακελώσω αυτή την ιδέα που σας περίγραψα στο συρτάρι του μυαλού μου που γράφει: «Γιατί δεν με ακούνε ποτέ αυτές οι εταιρίες?», κι εσείς πουλάκια μου θα είστε οι μοναδικοί τυχεροί που απολαύσατε αυτές τις σκέψεις… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου