Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014

Bitch Planet και Grindhouse Ομοιότητες

Τη μίνι σειρά Grindhouse: Doors open at Midnight τη ξέρετε. Φιλοξενήσαμε και τη φοβερή Alex De Campi λίγο καιρό πριν. Δεν σας κρύβω τη συμπάθεια που έχω γι' αυτό το βιβλίο, και θα κάνω και το review σε ένα ή δύο μέρη! Στα τεύχη 3-4 γινόμαστε μάρτυρες της πιο βίαιης, ερωτικής, αντιερωτικής και ωμής ιστορίας που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό! Πρόκειται για μια ιστορία σε ένα διαστημόπλοιο-γυναικείες φυλακές, στο οποίο τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο άσχημα απ' ότι ήδη είναι...
Χθες είχαμε την Image Expo 2014, όπου πραγματικά έγινε πανικός με τη παρουσίαση μιας ντουζίνας και βάλε νέων τίτλων. Ένας απ' αυτούς ήταν το Bitch Planet της Kelly Sue DeConnick. Το βιβλίο είναι μια sci-fi εκδοχή του πολυαγαπημένου θέματος στις B-movies, "γυναίκες στη μπουζού". Αφορά 5 γυναίκες κρατούμενες σε έναν πλανήτη-φυλακή, που προσπαθούν να αποδράσουν, με το να κερδίσουν μια μάχη μέχρις εσχάτων ενάντια σε 5 άντρες κρατούμενους από άλλη φυλακή.
Βλέπετε τον προβληματισμό μου, έτσι δεν είναι? Γυναικείες φυλακές, διάστημα, βία, κινηματογραφικά στοιχεία exploitation και στα δύο βιβλία. Το Grindhouse κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν. Γιατί η Image ή η DeConnick δεν άλλαξαν κάτι στο δικό τους βιβλίο? Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες και οι ομοιότητες εξώφθαλμες... Προφανώς η Image ποντάρει στη μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και το μεγαλύτερο fan base που απολαμβάνει η DeConnick. (Αυτή και η Gail Simone θεωρούνται πολύ hot στους geek κύκλους.)
Αν ξεσπάσει κόντρα δεν ξέρω, εγώ πάντως τάσσομαι στο πλευρό της De Campi, επειδή τη δημοσίευσε νωρίτερα, και επειδή είναι το outsider. Το γέλιο είναι ότι, αν και outsider, πρόλαβε και έχυσε το πρώτο αίμα και τη παραδέχομαι! Σε ανάρτηση της στο Facebook/Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων: "Δεν κρατιέστε για το Bitch Planet? Δεν πειράζει! H Dark Horse εξέδωσε ακριβώς το ίδιο, το οποίο έγραψα εγώ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο!"
Μπράβο Alex, μην αφήνεις να σε τραμπουκίζουν στην αυλή του σχολείου, a.k.a βιομηχανία των comics!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου