Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

«Κάνω έρευνα»


Σάββατο 2 παρά το μεσημέρι, Χελωνονιντζάκια
Κυριακή 9:30 το πρωί , Wolverine and the X-Men
Κάθε λίγο και λιγάκι, Ultimate Spider-Man
Μια φορά μόνο, το ορκίζομαι, Μικρό μου πόνυ
Τι κοινό έχουν αυτά μεταξύ τους; Κάθε φορά που μπαίνει η γυναίκα μου στο σαλόνι και εγώ παρακολουθώ κάτι τέτοιο, η απάντηση μου στο βλέμμα της είναι: «Κάνω έρευνα!» Από μικρό παιδί είμαι αγκαλιά με τη τηλεόραση, όχι ότι δεν ξεσκίστηκα να κοπροσκυλιάζω έξω, να παίζω μπάλα μέχρι το βράδυ, και να μπλέκω σε απίστευτες ιστορίες με τους φίλους μου, αλλά ήμουν και είμαι τηλεορασάκιας μέχρι αηδίας!
Ήτανε πριν λίγα χρόνια, όταν με χτύπησε κατακούτελα η ιδέα… Αφού διαβάζω τόσο πολύ, και κάθομαι και βλέπω τόσες σειρές, τόσα cartoons και anime, και τόσες ταινίες, δεν θα ήταν τέλειο να δούλευα σαν κριτικός; Φυσικά, λόγω της περίφημης αναβλητικότητας μου, η ιδέα καταχωρήθηκε στις «καταπληκτικές ιδέες που έχω την εντύπωση ότι θέλουν πολλή δουλειά, και δεν είμαι διατεθειμένος να κουνήσω ούτε το δαχτυλάκι μου».
Κούνια που σε κούναγε Στρατούλη… Θα βγεις απ’ το καβούκι σου, θα κουνήσεις τον κώλο σου, και θα αρχίσεις να γράφεις! Τι φοβάσαι, ολόκληρος μαντράχαλος, ότι θα φυλακιστείς για τη γνώμη σου; Που θα γράφεις; Αν περιμένεις να έρθει στο Μοσχάτο ο αρχισυντάκτης του USA Today ή της Huffington Post, και να σου δώσει δουλειά προσωπικά, κούνα τη κεφάλα σου… Πρέπει να πάρεις τη κατάσταση στα χέρια σου!
Δέκα μήνες έχουν περάσει, από τότε που έσκασες τη φούσκα σου, και άρχισες να γράφεις, και έχεις ήδη ένα ωραιότατο blog και μια εξαιρετική συνεργασία με τους Heroes for a Day, οι οποίοι σε επικροτούν και σε αφήνουν να είσαι ο εαυτός σου στα άρθρα που γράφεις! Μην πω και για τις φιλίες που δημιουργήθηκαν γιατί θα γίνω συναισθηματικός, και δεν είναι της παρούσης. Αν δεν είναι αυτό φανταστικό ξεκίνημα, τότε δεν ξέρω τι είναι!
Μπορεί να μη πληρώνομαι ακόμα για τα άρθρα μου, αλλά είμαι κοντά, και το ξέρω! (Υψώνει τη γροθιά του και φωνάζει “soon!”) Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι τελικά τα κατάφερα και έγινα αρθρογράφος. Από το ακατόρθωτο, πήγα στο πραγματικό σε μία νύχτα. Και είμαι πολύ τυχερός που πρέπει να διαβάζω όλα εκείνα τα βιβλία και τα comics, και να παρακολουθώ τόση τηλεόραση, γιατί στη τελική είναι η δουλειά μου! Κάνω έρευνα! Χεχέ!
Ευχαριστώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου