Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Η ατμόσφαιρα στο Comicon Shop είναι μαγική!Σκαστός απ’ τη δουλειά, βρέθηκα εχθές στο Comicon shop, στο κέντρο της Αθήνας. Ναι είμαι πολύ κακός υπάλληλος το ξέρω! Ετοιμάζω μια έκπληξη που θα ανακοινώσω μες στο Σαββατοκύριακο, και ήθελα τη γνώμη κάποιων ειδικών στις εκδόσεις.
Μίλησα με τη κα Ρενιέρη, ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη εκδόσεων του Comicon Shop, για τη κατάσταση στο χώρο των ελληνικών εκδόσεων comics, τα νούμερα πωλήσεων, και το γενικό σκεπτικισμό των ελλήνων αναγνωστών. Το ότι ακόμα και παιδιά 9-10 χρονών αδιαφορούν για ένα κόμικ στα ελληνικά και πάνε κατευθείαν σε κάποια έκδοση στα Αγγλικά.
Όση ώρα συζητούσαμε, παρατηρούσα και τον χώρο γύρω μου. Μεγάλο μαγαζί, ζεστή ατμόσφαιρα, και τρομερή ποικιλία στα ράφια! Πραγματικά τα βάζω με τον εαυτό μου, που περνάω από κει κάθε πρωί για να πάω στο γραφείο και δεν είχα μπει νωρίτερα… Καλός μαλάκας κι εγώ! Μου είπε για τη παρουσίαση του «Φαβορίτη» του Malk που έγινε στις αρχές του χρόνου, και το χαρούμενο κλίμα που επικρατούσε (κάτι για κρασάκια άκουσα)!
«Η κατάσταση στα ελληνικά comics είναι άσχημη, αλλά τι να κάνουμε που έχουμε μια τρέλα και συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε, με πολύ αγάπη και μεράκι» ήταν η φράση που μου έμεινε στο μυαλό και συνοψίζει τέλεια την όλη κατάσταση.
Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι, να προσπαθήσουμε όλοι λίγο παραπάνω να στηρίξουμε τις ελληνικές προσπάθειες και επιχειρήσεις! Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, και δεν κάνω κήρυγμα, ούτε το παίζω ξερόλας. Οι καλλιτέχνες, συγγραφείς, εκδοτικοί οίκοι, και επιχειρήσεις αυτού του τόπου σας έχουν ανάγκη, όπως τους έχουμε και εμείς ανάγκη, κι ας κάνουν μερικοί ότι δεν το καταλαβαίνουν αυτό!

Το Comicon Shop βρίσκεται Σόλωνος 128 στην Αθήνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου