Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

Homo 1-2 Review

Καλημέρα comrades!
Το θέμα του ρατσισμού, του φασισμού, και της βίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στις μέρες μας... Ο ένας κυνηγάει τον άλλον, και έχουμε καταλήξει όλοι να ζούμε σε κουτάκια: Οι δεξιοί με τους δεξιούς, οι αριστεροί με τους αριστερούς, οι straight με τους straight, τα αφεντικά με τα αφεντικά, και η λίστα συνεχίζεται επ' άπειρον...
Το Homo του Δημήτρη Καμένου, ρίχνει γροθιά στο πρόσωπο του ρατσισμού, μέσα από τις σελίδες του. Μας μεταφέρει σε ένα παράλληλο σύμπαν, στην Ευρώπη του 1939, όπου ο ρατσισμός κι ο φασισμός έχουν επικρατήσει, και η ανθρωπότητα είναι στα πρόθυρα ενός παγκόσμιου πολέμου. Ο λόγος που έχει χωριστεί η Ευρώπη δεν έχει να κάνει με το χρώμα τους, ή τη χώρα τους, αλλά με το είδος τους.
Στο σύμπαν του Homo υπάρχουν 4 είδη ανθρώπων με βάση την εξελικτική τους πορεία: οι σοφοί διατάζουν τους βίαιους, και οι ανεκτικοί προσπαθούν να ταχθούν μαζί τους για να υποτάξουν τους ειρηνικούς. Αν το σκεφτείτε, αυτή δεν είναι η ιστορία όλων των πολέμων από την αρχή της ανθρωπότητας?
Ο πόλεμος έχει ξεκινήσει και γνωρίζουμε τον ήρωα της ιστορίας, τον Νεκρομάντη Φράνσις Μπάρετ! Αινιγματική φυσιογνωμία, πολύ πότης, λίγο μπήχτης, λίγο μάγος, ή απλά τσαρλατάνος? Θα τον λατρέψετε! Ξαφνικά, βρίσκεται στη μέση του πολιτικού-πολεμικού παιχνιδιού και δεν έχει ιδέα ούτε πως βρέθηκε εκεί, ούτε πως θα ξεμπλέξει!
Ο Καμένος, έχει δουλέψει πάρα πολύ, για να χτίσει αυτό το παράλληλο σύμπαν, με τα 4 είδη ανθρώπων, την ιστορία τους, τις φιλοδοξίες τους, τις συνήθειες τους και τα ποικίλα γνωρίσματα τους. Έχει κάνει εξαιρετική δουλεία στο στήσιμο του σκηνικού, και δεν θα ήταν υπερβολή να το χαρακτήριζα το ελληνικό Game of Thrones! Το χιούμορ του είναι αισθητό και όχι τραβηγμένο απ' τα μαλλιά, και αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχει κανείς...
Μέσα σ' όλα αυτά, επιμελείται το σχεδιασμό και το χρωμάτισμα του βιβλίου! Οι χαρακτήρες του είναι ευδιάκριτοι, και ο καθένας απ' αυτούς εξυπηρετεί άριστα τον αισθητικό σκοπό του! Τα χρώματα είναι σε γενικές γραμμές σε σκοτεινούς τόνους και συμβαδίζουν με την ατμόσφαιρα του βιβλίου, αλλά αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση είναι οι αντιθέσεις που χρησιμοποιεί σε πολλά πάνελ του, με αποτέλεσμα μια ευχάριστη και εντυπωσιακή έκρηξη χρωμάτων, που γαργαλάει το μάτι και γοητεύει τον εγκέφαλο!
Τα πρώτα δύο τεύχη του Homo, στήνουν μαεστρικά τα πιόνια στο ταμπλό, και θα ήταν ψέμα να σας έλεγα ότι δεν τρώω τα νύχια μου απ' την αγωνία για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν. Κυκλοφορεί από τον στυλοβάτη-γίγαντα στον χώρο, Jemma Press, σε όλα τα κομιξομάγαζα!

Βαθμολογία: 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου