Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Ραντεβού με τον «ράφτη» του «The White Suits»!Κυρίες, κύριοι, κι αγαπητά παιδιά, σήμερα έχουμε τη χαρά και τη τιμή να συνομιλούμε με τον Frank Barbiere, συγγραφέα μαγικών βιβλίων όπως το Five Ghosts για την Image και The White Suits για τη Dark Horse! Η κουβέντα με καλούς και ταλαντούχους ανθρώπους είναι το ναρκωτικό μας εδώ σ' αυτό το blog, και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα απολαύσετε τις απαντήσεις του Frank Barbiere, όπως απολαμβάνετε και τα ξεχωριστά σενάρια του!


Comics in Greece: Πως σου ήρθε η ιδέα να συνδυάσεις το αίμα με άσπρα κοστούμια;

Frank Barbiere: Θέλαμε ένα βιβλίο με ξεχωριστό στυλ, που να χτυπάει στο μάτι. Αυτό με οδήγησε να κυνηγήσω την ιδέα των δολοφόνων με άσπρα κοστούμια. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι παρελθόν! 


 
Comics in Greece: Είδαμε τη πρώτη ιστορία των “White Suits” στο “Dark Horse Presents 11” και στο τέλος προέκυψαν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Αυτή η σειρά σχετίζεται με τη προηγούμενη ιστορία με κάποιον τρόπο;

Frank Barbiere: Ναι, οι ιστορίες στα “Dark Horse Presents” είναι άμεσα prequel, και κάθε στοιχείο ήταν προσεκτικά υπολογισμένο. Αυτή η μίνι σειρά θα βάλει τις μικρές ιστορίες σε προοπτική και όλα παίζουν μεταξύ τους για να χτίσουν μια μεγάλη ιστορία. Είμαι ενθουσιασμένος που ο κόσμος θα μπορεί να το διαβάσει όλο μαζί επιτέλους!

Comics in Greece: Είναι πιθανό το “The White Suits” να γίνει ongoing σειρά στο μέλλον;

Frank Barbiere: Πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερο, αλλά αυτή τη στιγμή επικεντρωνόμαστε στη μίνι σειρά.

Comics in Greece: Θα δούμε την ίδια ασπρόμαυρη αισθητική και στη μίνι σειρά;

Frank Barbiere: Ναι το βιβλίο είναι κυρίως ασπρόμαυρο, με χρήση χρώματος για ποικιλία στο μάτι και στο θέμα σε μερικά σημεία.Comics in Greece: Πως μπορείς και γράφεις τόσα διαφορετικά είδη comic;

Frank Barbiere: Απλά προσπαθώ να επικεντρωθώ στην ιστορία και σκέφτομαι το είδος σαν το όχημα που θα μεταφέρει αυτή την ιστορία. Στον πυρήνα είναι ένας χαρακτήρας που θέλει κάτι και χτίζω τα πάντα όσο πιο οργανικά μπορώ γύρω απ’ αυτό. Μ’ αρέσουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη, που πάντα έχει πλάκα να τα μπερδεύω μεταξύ τους και να δημιουργώ κάτι νέο.

Comics in Greece: Πες μας για το one shot comic σου με το Robocop. Έχει σχέση με τη κινηματογραφική του μεταφορά;

Frank Barbiere: Η ιστορία μου με τον Robocop χτίζεται γύρω από μια σκηνή στη ταινία όπου υπονοείται ότι οι αναμνήσεις του Murphy έχουν πάθει ζημιά από τη διαδικασία της μετατροπής του σε Robocop. Βλέπουμε τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του Murphy κατά τη διάρκεια της εγχείρησης και γίνεται γρήγορα ένα περίεργο όνειρο με τον Murphy να προσπαθεί να καταλάβει τι παίζεται.

Comics in Greece: Πως αισθάνεσαι, που η δημιουργία σου, το “Five Ghosts”, διαλέχτηκε από την Image να γίνει σειρά και την υποδέχτηκαν κοινό και κριτικοί με τόσο ενθουσιασμό;

Frank Barbiere: Είναι το καλύτερο συναίσθημα στον κόσμο! Πραγματικά αγαπάμε αυτό το βιβλίο και θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σ’ αυτό για όσο πιο πολύ μπορούμε, και  το να σχετίζεσαι με την Image είναι ευλογία. Έχουν τόσο μεγάλη παρουσία στην αγορά και πήραμε τόση δημοσιότητα και κάλυψη απ’ τον Τύπο, μόνο και μόνο που κάναμε το βιβλίο μ’ αυτούς. Είναι μεγάλη ανταμοιβή να είμαστε σχεδόν στο δωδέκατο τεύχος ήδη και να έχουμε ακόμα το κοινό μαζί μας για τη βόλτα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου