Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Night of the Living Deadpool #1-4 Review

Ένα απ' τα πολλά χαρακτηριστικά του Deadpool που τον κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε πλήθος ηρώων και υπερ-ηρώων είναι το αξεπέραστο κάφρικο χιούμορ του... Έχω διαβάσει πολλά κιλά Deadpool στη καθησιά μου και μπορώ να πω με σιγουριά ότι κάθε συγγραφέας που καταπιάνεται με τον Deadpool βάζει το δικό το λιθαράκι και χρωματάκι στο ψηφιδωτό του ύφους και του χαρακτήρα του συγκεκριμένου ήρωα.
Πράγμα που μας φέρνει στον Cullen Bunn και στη μίνι σειρά του με πρωταγωνιστή τον φωνακλά και πολυλογά Deadpool, με τον πολύ πιασάρικο τίτλο Night of the Living Deadpool. Πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαι μεγάλος fan του Bunn, όσον αφορά τις μίνι σειρές του με τον Deadpool, αλλά τον συγκεκριμένο τίτλο τον ευχαριστήθηκα και με το παραπάνω! Θεωρώ ότι σ' αυτά τα 4 τεύχη έπιασε επιτέλους αυτή την ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του ήρωα και κατάφερε να δώσει στο κοινό μια υπέροχη μίνι σειρά, αστεία και με ωραίο στυλ, αντάξια του μεγέθους του Deadpool!
Στο Night of the Living Deadpool έχουμε το απόλυτο mash-up 2 συμβόλων της ποπ κουλτούρας, αφού ο Deadpool έρχεται αντιμέτωπος με την επέλαση των ζόμπι, και τίποτα δεν πάει όπως θα έπρεπε... Πως θα μπορούσε άλλωστε; Στα θετικά της σειράς (μην ψάξετε για αρνητικά, το λέω από τώρα), το ασπρόμαυρο background τύπου Walking Dead, οι πάμπολλες και πετυχημένες αναφορές σε παλιά και νέα φιλμ του ζομπό-είδους, οι πολλοί αποκεφάλισμοι και τα υπέροχα τεράστια πλάνα του Ramon Rosanas, ο ρόλος του Deadpool στο πως συνέβη η ζομπό-αποκάλυψη, η χρήση του κεφαλιού του επιστήμονα της A.I.M. σαν όπλο και σαν φακός(!), και το απροσδόκητο αν και βιαστικό φινάλε! (Την είπα τη κακία μου...)
Για τη πλοκή δεν θα πω τίποτα εκτός από: Deadpool ξυπνάει από food coma, κόσμος φουλ στα ζόμπι, ξεκοιλιάζει άπειρα ζόμπι, βρίσκει αιτία, ξανάσφάζει ζόμπι, φινάλε. Δεν θέλω να στερήσω από κανέναν φίλο τη χαρά να ανακαλύψει τα ανεπανάληπτα πάνελ μόνος του. Μπράβο σε όλους που εργάστηκαν για τη δημιουργία αυτής της σειράς γιατί το αποτέλεσμα ήταν αρτιότατο και πολύ ευχάριστο!

Όταν ο Deadpool συναντάει τα ζόμπι, ο βαθμός δεν μπορεί να πέσει κάτω από   8!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου