Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Walking Dead Season 4… So far, not so good…Το τηλεοπτικό Walking Dead αποτελούσε το highlight της Δευτέρας μου επί 4 συναπτά έτη. Το συζητούσαμε στη δουλειά επί ώρες, πριν και μετά το επεισόδιο, στο σπίτι κάναμε ετοιμασίες με τη γυναίκα μου κάθε φορά (πατατάκια, μπυρόνια κτλ.), και τα διαστήματα μεταξύ των σαιζόν κυλούσαν βασανιστικά αργά.
Μέχρι που φτάσαμε στη φετινή τέταρτη σαιζόν. Στο πρώτο μισό είδαμε τον Governor να περνάει κάτι ψυχολογικά και στο τέλος να ζητάει ρεβάνς από τον Ρικ και τους άλλους στη φυλάκα. Καθόλου κομψό εκ μέρους του, πολύ κλισέ, και στο τέλος τον αποχαιρετήσαμε κι αυτόν με μια κατανιά από τη Michonne. (Έκανα και ομοιοκαταληξία.) Ξεκίνησε και το δεύτερο μισό, με το γνωστό γκρουπ να έχει διασπαστεί σε 5 ομάδες αν δεν κάνω λάθος, και σε κάθε επεισόδιο να βλέπουμε τι ψυχολογικά προβλήματα έχει ο καθένας. Πρώτα ο μπαμπάς, μετά ο γιος, μετά η ξανθιά με τον Daryl, o Tyreese, η κοντοκουρεμένη μαντάμ, τα κοριτσάκια-νύφες του Τσάκι, ο Glen, και τέλος, η πολλή βαριά και όχι Maggie… ΕΛΕΟΣ!!! Αυτό είναι εκπομπή του Μικρούτσικου, όχι περιπέτεια με ζόμπι.
Τεχνικά, η σειρά ανήκει στη κατηγορία του δράματος. Θα έχει τα πάνω της και τα κάτω της, προκειμένου να φτιάξει ατμόσφαιρα. Ποιος όμως απ’ τους εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο, θα θυμάται (ή θα θέλει να θυμάται) τη στιγμή που ο Daryl άρχισε να ψάχνει το παρελθόν του και σαν φοιτήτρια σε εστία μετά από ξέφρενο πάρτυ με κόκα και παρτούζες, έβαλε φωτιά στο σπίτι που έμενε (καίγοντας και το παρελθόν όπως θα λέγε ο Δρ. Χάλιγκάλι); Κανείς!
Το φινάλε της σαιζόν θα πραγματοποιηθεί όταν όλα τα γκρουπ από επιζώντες ξανασυναντηθούν στο τερματικό σταθμό. Και το teaser μας ρωτάει: Ποιος θα έρθει; Αυτή η ερώτηση κρύβει 2 υπόνοιες… Θα έρθουν όλοι; Ή θα έρθει και κάποιος νέος; Εκτός αν έρθει ο Μαραντόνα πάνω στο ζαχαρένιο σύννεφο του Goku, ντυμένος Thor, δεν πιστεύω ότι θα κάτι άλλο θα μου κάνει εντύπωση. Απ’ την άλλη όμως έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη στην αλεπού τον Kirkman που το γράφει. Δεν νομίζω να με απογοητεύσει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου