Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Τι είδαν τα ματάκια μου στο φετινό Comicdom Con Athens…Προσπαθώντας να μαζέψω τα κομμάτια μου μετά από ένα ξέφρενο τριήμερο εορτασμού των comics, συνειδητοποίησα ότι στη ζωή του έλληνα κομιξόφιλου, οι πιο άθλιες μέρες είναι αυτές μετά το Comicdom Con… Το λεγόμενο και hangover του φύτουλα!
Αλλά αρκετά με τη κλάψα. Πάμε να θυμηθούμε όλες εκείνες τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε στο συνέδριο, και που μας έκαναν να περιφερόμαστε με ένα τεράστιο χαμόγελο γλυκιάς μαστούρας στους χώρους του! Είμαι σίγουρος ότι όλοι ζήσαμε τέτοιες στιγμές! Αυτές είναι οι δικές μου.
Έφτασα στην Ελληνοαμερικάνικη ένωση κατά τις 12 το Σάββατο. Μετά τη πρώτη αναγνωριστική βόλτα, έχω ήδη μιλήσει με 2-3 από τους αγαπημένους μου δημιουργούς και δεν χορταίνω να παίρνω τεράστιες τζούρες από την ατμόσφαιρα γύρω μου! Πλήθος κόσμου να περιφέρεται χαμογελαστός, οι εκδοτικοί οίκοι και τα μαγαζιά σε πλήρη οργασμό, και οι δημιουργοί να δίνουν και τη ψυχή τους στο κάθε άτομο ξεχωριστά!Με 3 δρασκελιές να σου βρέθηκα στον τρίτο όροφο (μην σχολιάσει κανείς τη φυσική μου κατάσταση), εκεί όπου κάθε χρόνο δίνουν ραντεβού δεκάδες καλλιτέχνες και μας παρουσιάζουν ένα μικρό μέρος της ψυχής τους μέσω των fanzines και των διάφορων αυτοεκδόσεων. Το κλίμα απερίγραπτο, η διάθεση στα ουράνια, και το ταλέντο να ξεχειλίζει απ’ τα παράθυρα!!! Δεν έχω λόγια να περιγράψω το συναίσθημα ευφορίας που επικρατούσε σε εκείνο τον χώρο…Η έκθεση με τα έργα του Γιώργου Καμπάδαη ήταν πανέμορφη, και έδινε μια σοφιστικέ πινελιά στον όλο χώρο. Πραγματικά με ταξίδεψε!  Μετά απ’ όλα αυτά, αποφάσισα να κατηφορίσω και πάλι στο ισόγειο, και να χτυπήσω τα μαγαζιά. Ο πυρετός του ψαξίματος και της κατανάλωσης με συνεπήρε (και με σήκωσε), και πέρασα αρκετή ώρα χωμένος ως τα μπούνια με βιβλία και κάθε είδους κομιξοπροιόντα!
Στο σημείο αυτό να σας πω ότι χρειάστηκε να κάνω διάλειμμα για καθαρό αέρα λόγω της έντονης ζέστης και του μποτιλιαρίσματος που επικρατούσε… Θα ήθελα πραγματικά περισσότερη άπλα. Πιστεύω και οι συμμετέχοντες θα έδιναν το 200% της όρεξης τους, αν έπαιζαν μπάλα κάπου πιο άνετα. Και η συμμετοχή του κόσμου θα ήταν πιο μαζική αν μεγάλωνε ο χώρος του συνεδρίου. Και εισιτήριο μπορείς να χρεώσεις, δεν θα γκρινιάξει κανείς γι’ αυτό, αν μεταφερθείς σε άλλο χώρο με μεγαλύτερες οικονομικές απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα με μεγαλύτερες δυνατότητες.
Παρατήρησα ότι το cosplay ήταν και φέτος σε άλλη διάσταση, πράγμα που με χαροποίησε ιδιαιτέρως. Είναι καταλυτικός παράγοντας σε ένα συνέδριο το δυνατό cosplay, και μπορώ να πω πως και σ’ αυτόν τον τομέα δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε!Έγιναν πολλά υπέροχα πράγματα αυτό το τριήμερο, μα ήταν αδύνατον να τα παρακολουθήσω όλα. Signings από έλληνες και ξένους δημιουργούς, προβολές ταινιών, ενδιαφέροντα workshops για μικρούς και μεγάλους, cosplay awards, comicdom awards (εκεί έβαλα το χεράκι μου), και ότι άλλο event μπορείς να φανταστείς! Πιστεύω πως το Comicdom Con γίνεται χρόνο με τον χρόνο και καλύτερο και οι διοργανωτές του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την εμπειρία που προσφέρουν στον κόσμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου