Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Η φιλική ανάκριση του Jeff ParkerComics in Greece: 
Πες μας για τον δικό σου Flash Gordon. Τι τύπος είναι; Τι είναι ικανός να κάνει; Είναι κάτι που φοβάται; Ποια είναι η μεγαλύτερη του αρετή και ποιο το μεγαλύτερο του ελάττωμα;

Jeff Parker:  
Ο Flash στη Γη είναι ένας πλούσιος χομπίστας, που αριστεύει σε ότι άθλημα κι αν κάνει, ακόμα και σε αρχαία αθλήματα όπως πόλο και ξιφασκία. Ορειβασία, πολεμικές τέχνες, κολύμβηση, σκι, πράγματα δηλαδή που δεν είναι αναγκαία σε μια καριέρα, ο Flash είναι πολύ καλός σ’ αυτά. Του αρέσει να εξερευνεί και να δοκιμάζει νέα πράγματα, και όταν λοιπόν καταλήγει στον πλανήτη Mongo, είναι λες και βρήκε ένα περιβάλλον που φτιάχτηκε μόνο γι’ αυτόν. Η έμμονη του να αριστεύει τον τυφλώνει μπροστά σε μερικές άσχημες αλήθειες, όπως η βάναυση υποταγή άλλων κόσμων από τον Ming τον Ανελέητο. Όταν λοιπόν βλέπει πως έχουν τα πράγματα στην άλλη πλευρά του γαλαξία, δεν μπορεί να το αγνοήσει και νοιώθει πως πρέπει να βοηθήσει. Έχει βρει επιτέλους αληθινό σκοπό.
Comics in Greece:
Πως έγιναν ομάδα οι Flash, Dr. Zarkov και Dale Arden; Μπορείς να μα πεις μερικά λόγια για τις πρώτες τους μέρες μαζί;

Jeff Parker:  
Το βιβλίο μας πηγάζει από το Kings Watch, μια μίνι σειρά όπου ο Flash ενώθηκε με άλλους ήρωες από την King Features, τον Mandrake the Magician και τον Phantom, και σταμάτησαν με επιτυχία την εισβολή του πλανήτη Mongo στη Γη. Είδαμε μερικά στοιχεία για το πώς συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων. Ο Dr. Zarkov είδε τον Flash σαν πηγή χρημάτων για να χρηματοδοτήσει τις ιδέες του για ιδιωτική πτήση στο διάστημα. ΟFlash πίστευε πως ήταν καλός σκοπός, αλλά φυσικά επειδή θα ήταν αυτός ο πιλότος στο συγκεκριμένο ταξίδι μακριά απ’ τον πλανήτη. Η Dale το κατάλαβε απ’ το γραφείο της τι ήταν αυτό το project των Flash/Zarkov και τους αναζήτησε, και οι τρεις τους απέκτησαν σημαντικό ρόλο στην άμυνα της Γης. Στο τέλος του Kings Watch, ο Flash παίρνει την απόφαση να πετάξει μέσα από μια πύλη την οποία κλείνει απ’ τη μεριά του πλανήτη Mongo, για να προστατέψει τη Γη, και η τωρινή μας ιστορία ξεκινά μ’ αυτούς στο σημείο αυτό, να τους κυνηγάνε δηλαδή στον πλανήτη Mongo.Comics in Greece: 
 Πιστεύεις ότι οι τρεις τους αντιπροσωπεύουν το αρχέτυπο μυαλό-δύναμη-ομορφιά, ή είναι κάτι παραπάνω απ’ αυτό;

Jeff Parker:  
Βεβαίως και ταιριάζουν σ’ αυτό το αρχέτυπο, αλλά σπρώχνω την Dale Arden να γίνει πιο σημαντική στη δυναμική απ’ ότι στο παρελθόν όπου ήταν η ωραία δεσποινίς που ήθελε διάσωση. Σαν επιστημονική ρεπόρτερ των New York Times, καταλαβαίνει τα πιο πολλά απ’ αυτά που λέει ο Zarkov, ενώ ο Flash όχι, και είναι πολύ έξυπνη σαν κάποια που βγάζει λεφτά σ’ αυτή τη δουλειά πρέπει να είναι. Ο Zarkov είναι η ξεπεσμένη ιδιοφυία, κάποιος που ήταν πολλά υποσχόμενος όταν ήταν νέος αλλά σαμποτάρισε τον εαυτό του σε σημαντικές στιγμές στη καριέρα του. Βρίσκει όμως έναν φυσικό πόρο που μπορεί να τον δουλέψει και ταξιδέψει στο διάστημα. Οι τρεις χαρακτήρες συμπληρώνουν τέλεια ο ένας τον άλλον, ακόμα κι όταν δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους. Είναι όλοι σημαντικοί στον στόχο να μείνουν ζωντανοί στις αποικίες του πλανήτη Mongo, και γι αυτό πρέπει να μείνουν ενωμένοι.

Comics in Greece: 
Γράφεις επίσης το Batman ’66 και το Aquaman. Πιστεύεις ότι αυτοί οι ήρωες έχουν κοινά στοιχεία στον χαρακτήρα τους;

Jeff Parker: 
Και οι δύο έχουν οδηγηθεί να γίνουν ήρωες. Και γνωρίζουν ότι είναι σημαντικοί σαν ηγέτες για να συντάσσονται οι άλλοι άνθρωποι γύρω τους και να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο.

Comics in Greece: 
Τι σου αρέσει πιο πολύ που είσαι συγγραφέας;

Jeff Parker: 
Νομίζω όταν μια ιστορία που γράφεις ζωντανεύει και αρχίζει να πηγαίνει σε απρόβλεπτες κατευθύνσεις, τότε είναι που συνειδητοποιείς ότι αρχίζεις να φτιάχνεις κάτι. Φυσικά το να βλέπεις τέχνη να έρχεται από τους Evan Shaner και Jordie Bellaire είναι επίσης  τρομερά συναρπαστικό. Το να βλέπεις κάποιον να πηγαίνει το σενάριο σου ακόμα πιο μακριά απ’ ότι είχες φανταστεί, είναι κάτι απίστευτα ικανοποιητικό.

Comics in Greece: 
 Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Jeff Parker: 
Ο Aquaman έχει έναν τρομερό νέο εχθρό να αντιμετωπίσει σύντομα που λέγεται The Chimera, και ο Batman (66) πρόκειται να συναντήσει τη Black Widow, αλλά όχι τη μυστική πράκτορα της Marvel. O Flash Gordon θα ταξιδέψει σε μέρη του Arboria για να ανακαλύψει φρικτά μυστικά. Και με τη καλλιτέχνιδα Sandy Jarell μόλις τελειώσαμε ένα graphic novel που θα εκδοθεί από την Oni Press, θα λέγεται Meteor Men, θα βγει τον Σεπτέμβριο, και θα απευθύνεται σε έφηβους αναγνώστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου