Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Free Comic Book Day Special

Η φετινή λεία από τη Free Comic Book Day ήτανε 3 υπέροχα κομιξάκια, τα οποία και καταβρόχθισα, με το που πάτησα το πόδι μου σπίτι. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θέλω να σας τονίσω τη σημασία αυτής της ευλογημένης μέρας. Πηγαίνετε στο τοπικό σας κομιξάδικο, τσιμπήστε τα δωρεάν κομιξάκια σας, αλλά μην "ξεχάσετε" να αγοράσετε και εκείνο το βιβλιαράκι ή φιγουράκι που είδατε και σας έκανε κλικ... Τα κομιξάκια εκείνη τη μέρα μπορεί να είναι τζάμπα, αλλά ο μαγαζάτορας χρεώθηκε κανονικά για να τα φέρει.
Οι επιλογές μου ήταν οι εξής: Sherwood Texas, Project Black Sky, και Entropy. Θα ήθελα και το Transformers Vs. G. I. Joe αλλά δεν το είχε καθόλου ο μαγαζάτορας. Δεν πειράζει, καλή καρδιά! Λίγα λόγια για το καθένα τώρα.

Sherwood Texas

Ο Ρομπέν των Δασών, συναντά το Sons of Anarchy στο Τέξας και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό! Συμμορίες μηχανόβιων, πιστολίδι, μπουνίδια, και όλα αυτά με έντονο κοινωνικό υπόβαθρο. Το σενάριο του Shane Berryhill είναι πολύ ψαγμένο και καλοδουλεμένο, και το τέλος της ιστορίας σε κάνει να ζητάς απεγνωσμένα κι άλλο! Τα σχέδια είναι πεντακάθαρα και τα χρώματα ολοζώντανα και το όλο δέσιμο ιστορίας και απεικόνισης βγάζει ένα υπέροχο αποτέλεσμα! Στο βιβλίο υπάρχει επίσης και μια back-up ιστορία βασισμένη στη ταινία Boondock Saints γραμμένη απ' τον δημιουργό της, Troy Duffy και ζωγραφισμένη απ' τον Toby Cypress. Πολύ βίαιη ιστορία, αρκετά διασκεδαστική και με ωραία τέχνη. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, θα έλεγα το συγκεκριμένο βιβλιαράκι είναι και διαμαντάκι, και χάρηκα πάρα πολύ που το διάβασα και το πρόσθεσα στη συλλογή μου.

Βαθμολογία 8/10Project Black Sky

Άλλο ένα εξαιρετικό κομιξάκι που προσγειώθηκε στην αγκαλιά μου είναι και το Project Black Sky από τη Dark Horse! Γραμμένο από τον υπέροχο Fred Van Lente, το τεύχος αυτό μας παρουσιάζει τις περιπέτειες του Captain Midnight και Brain Boy, οι οποίοι προσπαθούν να ξεσκεπάσουν τη συνομωσία πίσω απ' τη μυστηριώδες Project Black Sky. Πολλή δράση, πολλά αστεία, και πολλοί πίθηκοι (!) σ' αυτή την εξαίσια περιπέτεια, όπου η παλαιά φρουρά ηρώων συνεργάζεται με τη σύγχρονη ενάντια σε έναν άγνωστο εχθρό. Το καλό μ' αυτό το βιβλίο είναι ότι αποτελεί το πρελούδιο για το crossover event της Dark Horse, και είναι τόσο διασκεδαστικό και καλογραμμένο, που σε βάζει στο τριπάκι να το ακολουθήσεις. Κλείνοντας, θέλω να χειροκροτήσω τον letterer, Nate Piekos, για τη φοβερή δουλειά που έκανε στην ενσωμάτωση της νοηματικής γλώσσας στα speech bubbles του!

Βαθμολογία 8/10Entropy

Σκοτεινό, ξεχωριστό, με ευρωπαικό ύφος, είναι τα στοιχεία που συνοψίζουν τον εν λόγω βιβλίο. Το σκηνικό είναι φουτουριστικό, δυστοπικό και μακάβριο, και ταιριάζει γάντι σ' αυτή την ιστορία αντίστασης σε ένα καταπιεστικό καθεστώς.

Βαθμολογία 5/10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου