Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Φήμες, φούμαρα, Fantastic Four, X-Men, και μαϊντανοί!Όσο κι αν δεν μου αρέσει να αναπαράγω φήμες και να βάζω τον κόσμο σε άσχημα τριπάκια με ανακρίβειες, υπάρχουν τις τελευταίες μέρες τσουνάμια φημών και ψιθύρων, γεγονός που κάνει τη παγκόσμια κομιξοκοινότητα να κοιτάει από μακριά με αμηχανία…
Η πρώτη φήμη λέει ότι η Marvel θα ακυρώσει όλα τα comic με τους Fantastic Four με σκοπό να πλήξει την επερχόμενη ταινία Fantastic Four , της οποίας τα δικαιώματα διαχειρίζεται η Fox. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, αλλά μου ακούγεται μεγάλη πίπα από άποψη στρατηγικής. Δηλαδή μαζεύτηκαν όλοι σε ένα conference room και μετά από πολύ brainstorming στο επίμαχο θέμα «Πώς να πλήξουμε τον ανταγωνιστή μας», η καλύτερη ιδέα που ακούστηκε ήταν : «Το βρήκα! Ας τους κάνουμε να πονέσουν με το να κόψουμε έσοδα απ’ τη δική μας εταιρία!» Είναι γνωστό ότι όλοι οι μανατζαρέοι των μεγάλων εταιριών είναι ψυχασθενείς αλλά πάντα με γνώμονα το υπερ-κέρδος και όχι τη χασούρα…


Στη δεύτερη φήμη που κυκλοφορεί, έρχεται σαν σφηνόπουτσα ο Rob Liefeld, για να τα κάνει ακόμα πιο πουτάνα. Το σεναριάκι λέει ότι η Marvel θα μποϋκοτάρει τα παιχνίδια X-Men επειδή το Days of Future Past το οποίο ανήκει στη Fox κι αυτό, τα πάει φανταστικά στο παγκόσμιο box office, τσεπώνοντας 500 μύρια $ μέχρι στιγμής. Θα αποσύρουν λέει τα παιχνίδια X-Men γιατί θα κάνουν κακό στη παιχνιδο-πλημμύρα που θα συνοδεύει το Guardians of the Galaxy.


Η κατάσταση εδώ είναι ακόμη πιο γελοία, γιατί μέρος στο παιχνίδι πάει να πάρει κι ο Rob Liefeld, διάσημος πατέρας των Deadpool και Cable. Αυτός είναι ικανός να πουλήσει και τον σπυριάρικο κώλο της γυναίκας του προκειμένου η Fox να του φτιάξει ταινιούλα Deadpool ή X-Force… Με συνεχόμενα tweets που κάνουν και τον πιο ξεφτίλα spammer ή τρολ να σιχαθεί τη ζωή του και να δωρίσει τα υπάρχοντα του στο «Χαμόγελο του anti-bullying». Ο τύπος προφανώς έχει μυριστεί χρήμα και κάνει τα αδύνατα δυνατά με τη  spamo-σταυροφορία του να φανεί αρεστός στη Fox, μπας και του φτιάξει τη κωλο-ταινία του και βγάλει τον σκασμό επιτέλους. (Κι ένα σκασμό λεφτά επίσης…) Προσοχή! Μπορεί τα tweets του να φαίνονται φιλικά προς τη Marvel με τη πρώτη ματιά αλλά μιλάμε για τέτοιο κοράκι που προσπαθεί να παρουσιάσει τη Fox σαν το θύμα σ’ αυτή την ιστορία… Ο  Liefeld μου θυμίζει τον θείο, που ενώ χαροπαλεύεις στην εντατική, έχει ήδη προλάβει να ξεμοναχιάσει τη γυναίκα σου, και ενώ της λέει ότι όλα θα πάνε καλά και τη παρηγορεί, με το άλλο χέρι της χουφτώνει το κωλομέρι. Παλεύουνε 2 θηρία δισεκατομμυρίων, κι αυτός καιροφυλακτεί σαν τον γύπα για να δει τι ψιχουλάκια θε πέσουνε στα νύχια του.


Επαναλαμβάνω, όλα τα παραπάνω είναι φήμες, κι εγώ απλά κάνω εικασίες. Μπορεί να γίνει κάτι απ’ όλα αυτά, μπορεί και τίποτα. Και εννοείται πως δεν έχω κάποιον στρατό από νανορομπότ (blogo-bots θα τα έλεγα) να με υπηρετούνε για να μάθω τα αληθινά κίνητρα πίσω από μια απόφαση της  Marvel αν και εφόσον κάποια παρθεί. Προσωπικά , αντιτίθεμαι σε αυτές ή όποιες παρόμοιες στρατηγικές μποϋκοτάζ και πραγματικά απεύχομαι να γίνει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου