Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Πρώτη ματιά στον πιλότο του Flash!Τελικά δεν κρατήθηκα... Έκατσα και παρακολούθησα το πρώτο επεισόδιο του τηλεοπτικού Flash, γιατί πολύ απλά, ο Οκτώβρης είναι ΠΟΛΥ μακριά! Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν, είδα τον Barry Allen, τον γρηγορότερο άνθρωπο στη Γη, να ανακαλύπτει σιγά-σιγά τις δυνάμεις του και να μας ξεναγεί στον τρομακτικό και θαυμαστό κόσμο που ανοίγεται μπροστά του!
Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα και ευχαριστήθηκα με τη ψυχή μου, ήταν η ταύτιση του ηθοποιού με τη περσόνα του Barry Allen. Το ντύσιμο του ήταν κομψό και μοδάτο, χαρακτηριστικό της αύρας καλού παιδιού που αποπνέει ο χαρακτήρας. Καπάκι, το μάτι μου έπεσε στην Iris West, την οποία θα χαρακτήριζα δευτεράντζα, δίπλα στον κο Allen.
Η καρδιά μου όμως έχασε μερικούς παλμούς, τη στιγμή που ο Flash έκανε το πρώτο του τρέξιμο… Δώσε μου μάτια να βλέπω! Τα εφέ ήταν καλαίσθητα και πωρωτικά, και για άλλη μια φορά, η ταύτιση μεταξύ comics και τηλεόρασης έγινε αυτόματα! Όταν τρέχει ο Flash, η αδρεναλίνη σου δεν έχει άλλη επιλογή απ’ το να ανέβει κατακόρυφα!
Το επεισόδιο κινήθηκε γύρω από 2 σημαντικότατους πυλώνες στην ιστορία του Flash, τον φόνο της Nora Allen, και την απόκτηση των υπερδυνάμεων του, και καταφέρνει σας πληροφορώ, να αποδώσει τα γεγονότα αυτά πολύ πειστικά! Στον φόνο της μαμάς του Flash, βλέπουμε καθαρότατα τον Reverse Flash να παίζει τον ρόλο του, και η όλη σκηνή αποδίδεται ξανά και ξανά με πολύ μεγάλη ένταση και δραματικότητα. Πολύ όμορφη και φυσική ήταν επίσης και η σκηνή που ο κεραυνός χτυπάει τον Barry Allen, ανοίγοντας του τη πόρτα να γίνει ο Flash 9 μήνες μετά.
Όπως είναι φυσικό, μια τηλεοπτική σειρά απαιτεί πλήθος από δευτερεύοντες χαρακτήρες για να υποστηρίζουν τον πρωταγωνιστή και να προχωράνε την ιστορία. Δυστυχώς όμως, είναι τρομερά δύσκολο να βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο, με αποτέλεσμα να έχουμε άλλη μια φορά ρόλους κλισέ που παίζονται από νέους ηθοποιούς, οι οποίοι για να το θέσω κομψά δεν έχουν ανθίσει πλήρως ακόμα. Έτσι κι εδώ έχουμε τους 2 υπερφύτουλες, σπυριάρηδες αλλά σούπερ ευφυείς επιστήμονες των S.T.A.R. Labs, οι οποίοι τρέχουν από πίσω κρατώντας την ουρά του νυφικού του Flash
Στον πιλότο χώρεσε ακόμα και η πρώτη μάχη του Flash με super villain, τον Weather Wizard, η οποία ανέβασε και πάλι την ένταση και το ενδιαφέρον του κοινού, γιατί λίγο έλειψε οι σπασίκλες-κολαούζοι του Flash να χαλάγανε όλη την ατμόσφαιρα του επεισοδίου.
Η τελευταία σκηνή μας πετάει τυράκι για Crisis on Infinite Earths, και μας ανοίγει την όρεξη για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν. Συνολικά το επεισόδιο κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ήταν ευχάριστο και γεμάτο δράση. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ’ το αποτέλεσμα και πιστεύω πως με τέτοιο προοίμιο, μόνο ανοδική μπορεί να είναι η πορεία της σειράς!

Βαθμολογία: 7“Can you do that? Good.
“You see that red blur? That’s me. That too. There I am again.
“My name is Barry Allen and I am the Fastest Man alive.”
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου