Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Τίτλοι τέλους για Hawkeye... Seriously Bro??? (Update)


Στον βομβαρδισμό πληροφοριών που ζούμε κάθε μέρα, έχω μάθει να φιλτράρω και να κατατάσσω τα κομιξονέα στις ακόλουθες κατηγορίες: 1) Νέο #1 τεύχος από την τάδε ομάδα που θα κάνει πάταγο, 2) Reboot του πασίγνωστου ήρωα που ΠΡΕΠΕΙ να αγοράσεις, 3) Η DC έκανε γκάφα, 4) Η Marvel ευλογεί τα γένια της για το Marvel Cinematic Universe, 5) Ραντεβού στο Alasca Comic Con, 6) Σταμάτημα κυκλοφορίας ενός comic λόγω χαμηλών πωλήσεων ή γιατί έτσι… Και η λίστα συνεχίζεται.
Κατάφερα λοιπόν με τον καιρό και ανέπτυξα μια αναισθησία για τα εκάστοτε κακά νέα. Αν δεν είσαι χοντρόπετσος δεν τα βγάζεις πέρα σ’ αυτή τη ζωή. Σήμερα όμως η πανοπλία μου δέχθηκε βαρύ πλήγμα, είμαι σίγουρος ότι λαβώθηκα κιόλας πολύ άσχημα, απ’ τα μαύρα μαντάτα που διάβασα…
Απ’ ότι φαίνεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί τίποτα ακόμα, το ανεπανάληπτο Hawkeye των Fraction και Aja, οδεύει προς το τέλος του. Γιατί; θα ρωτήσει κανείς. Πούλαγε λίγο; Ήταν κακογραμμένο; Άσχημα ζωγραφισμένο; Κλισέ μήπως; Το μίσησε το κοινό; Η απάντηση σε όλα αυτά είναι ΟΧΙ! Ε, what the fuck τότε;
Για όσους δεν έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο Hawkeye, η είδηση μπορεί να είναι και αδιάφορη. Μπορεί να μην ξέρουν ότι ο Fraction με τον Aja, πήραν έναν απ’ τους πιο ρεζίληδες ήρωες της Marvel και τον μεταμόρφωσαν σε ότι πιο προχωρημένο, μοδάτο, και έξυπνο έχει να επιδείξει αυτή τη στιγμή η βιομηχανία των comics. Σημείο αναφοράς, εμπνευσμένο, πρωτότυπο, απολαυστικό. ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Η είδηση δεν είναι επιβεβαιωμένη, αλλά το σοβαρό στοιχείο που έχουμε στα χέρια μας είναι το tweet του Fraction, το οποίο λέει ότι γράφει το τελευταίο σενάριο για το Hawkeye. Εδώ ανοίγει το παραθυράκι που λέει ότι φεύγει αυτός και η σειρά συνεχίζεται, αλλά ούτε αυτό μου αρέσει σαν εναλλακτική. Δηλαδή τι; Έχεις πετυχημένο ρεστοράν με πρωτοποριακές συνταγές και αλλάζεις τον σεφ; Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, λέει η κοινή λογική.
Εν τω μεταξύ, σκέφτομαι και το άλλο: Μερικούς μήνες πριν, όταν το Hawkeye είχε προταθεί για το διεθνές βραβείο Angouleme, ο Fraction είχε τουιτάρει ότι το timing ήταν ειρωνικό, προκαλώντας τότε λάθος συναγερμό για την ακύρωση του comic… Λέτε να είναι τόσο αρχίδας, ώστε να χρησιμοποιεί το twitter για να δημιουργήσει ντόρο με τόσο μαλακισμένα ψέμματα; Ας βγει στο Τηλέ ‘Αστυ με μια στοίβα Hawkeye και να φωνάζει: ΤΑ ΛΥΓΟΥΡΕΥΕΣΤΕΕΕΕΕ; Είναι πιο τίμιο… Είναι θεμιτό και λογικό και ανθρώπινο να θέλει κάποιος να μοσχοπουλάει τα βιβλιαράκια του κατά χιλιάδες, αλλά μην γίνεται και Μακιαβέλλι στη πορεία.
Απ’ τη μια θέλω σαν τρελός να μην ακυρωθεί το Hawkeye, γιατί το θεωρώ σταθμό στη σύγχρονη ιστορία των comics, από την άλλη όμως δεν θέλω να στήνονται ύπουλα και μικροπρεπή παιχνίδια στις πλάτες μας. Δεν γουστάρω να με πιάνει κώτσο ο Fraction, όσο ταλαντούχος κι αν είναι.
Με λίγα λόγια, είτε ακυρωθεί το Hawkeye, είτε αλλάξει συγγραφέα, είτε είναι λάθος συναγερμός, το αποτέλεσμα θα είναι άσχημο για τους αναγνώστες. Μακάρι να υπάρχει μια τέταρτη εκδοχή στον ορίζοντα πιο αισιόδοξη, την οποία δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτή τη στιγμή.

UPDATE 16/7/14

Είναι επίσημο πια... Το Hawkeye τελειώνει με το τεύχος #22. Το επιβεβαίωνει το newsletter του Fraction, με το οποίο μας λέει αντίο."yeah, time’s up." λέει στο τέλος, και αποχωρεί με βαριά(;) καρδιά.
Κρίμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου