Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Αναλύοντας το "The Bigger Bang" με τον Βασίλη Γκογκτζιλά!Καλώς ήρθατε σε άλλη μια φιλική ανάκριση από το Comics in Greece. Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε τον φοβερό καλλιτέχνη Βασίλη Γκογκτζιλά, ο οποίος θα μας δώσει μια πρώτη γεύση από τη νέα μίνι σειρά του, The Bigger Bang, που έρχεται τον Νοέμβριο από την IDW. Μια περιπέτεια στο διάστημα, που θα σας κόψει την ανάσα!

Comics in Greece:

Πες μας λίγα πράγματα για τον πρωταγωνιστή σου. Πως γεννήθηκε και ποια είναι η αποστολή του;

Βασίλης Γκογκτζιλάς:
Σκέψου τι θα συνέβαινε εάν γινόταν ένα δεύτερο μπιγκ μπανγκ. Και στη θέση ενός νέου κόσμου να γεννιόταν μια μόνο ύπαρξη. Ο σούπερ ήρωας Κόσμος. Μια παρεξηγημένη φιγούρα που κάποιοι θεωρούν απειλή, κάποιοι ηρώα και κάποιοι έναν θεό.  

Comics in Greece: 
Ποιες είναι οι δυνάμεις του και πως σκοπεύει να σταματήσει τον εξωγήινο τύραννο εχθρό του;

Βασίλης Γκογκτζιλάς:
Νομίζω το κύριο συστατικό του comic είναι το συναίσθημα. Ο έρωτας παίζει μεγάλο ρόλο σε πολλές από τις πράξεις του χαρακτήρα.  Πρόκειται για ένα αρκετά διαφορετικό comic που βασίζεται κατά πολύ στην εκφραστικότητα.  

Comics in Greece:  
Θα έχει βοήθεια στο έργο του; Μίλησε μας για τους άλλους χαρακτήρες του βιβλίου. 

Βασίλης Γκογκτζιλάς:
Υπάρχει το στοιχείο του πόθου, η Γγουάιαν μια εξωγήινη οντότητα με τρία μάτια. Ο τύραννος Θούλου και κάποιοι ακόμα χαρακτήρες που θα πρέπει ο αναγνώστης να ανακαλύψει στο comic.  

Comics in Greece: 
Είναι πρόκληση για σένα να ζωγραφίσεις μια ιστορία στο διάστημα; Πως σου ήρθε η ιδέα να ασχοληθείς μ’ αυτό το project;

Βασίλης Γκογκτζιλάς:
Το project γεννήθηκε όταν πρότεινα στο Dj Kirkbride να ασχοληθούμε με έναν κοσμικό σούπερ ήρωα. Θαυμάζω παλιότερα comic του Silver Surfer, του Captain Marvel κτλ. Όπως και του Superman. Ο Dj με τον οποίο μοιραζόμαστε πολλά κοινά στο συγκεκριμένο τομέα των υπερηρώων ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά. Ως σεναριογράφος είναι καταπληκτικός  και μπορεί να παίξει από το χιουμοριστικό  μέχρι το δραματικό με μεγάλη ευκολία χωρίς να χάνει την ελευθερία στην έκφραση.  

Comics in Greece:  
Που σκοπεύεις να μας ταξιδέψεις σ’ αυτά τα 4 τεύχη; Τι εξωγήινους κόσμους θα μας δείξεις; 

Βασίλης Γκογκτζιλάς:
Υπάρχουν διάφοροι πλάνητες και πλάσματα… Το σημαντικότερο είναι να περάσει ο αναγνώστης καλά μέχρι το τελευταίο τεύχος όπου πρόκειται για την αποκορύφωση της ιστορίας και σχεδιαστικά από τα καλυτέρα πράγματα που έχω φτιάξει.  

Comics in Greece:
Πως είναι η συνεργασία σου με τον συγγραφέα του βιβλίου, D.J. Kirkbride; Με ποιους άλλους συγγραφείς θα ήθελες να δουλέψεις μελλοντικά;  

Βασίλης Γκογκτζιλάς:
Ο Kirkbride είναι πλέον φίλος. Έχουμε κάνει ατέλειωτες συζητήσεις για διάφορα θέματα και μοιραζόμαστε πλέον την αγωνία (μετά από το μεράκι της δημιουργίας του) για το μέλλον αυτής της δουλειάς. Περάσαμε άψογα και το διασκεδάσαμε αφάνταστα φτιάχνοντας το! Μελλοντικές συνεργασίες το βλέπουμε.. Όλα είναι πιθανά!  

Comics in Greece:
Από πού εμπνέεσαι; Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές επιρροές σου;  

Βασίλης Γκογκτζιλάς:
Τελευταία περισσότερο από το χώρο της τέχνης. Η ζωγραφική που αν και ασχολιόμουν και παλιότερα έχει βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη και των σελίδων comic που φτιάχνω. Καλλιτεχνικές επιρροές παρά πολλές….  

Comics in Greece:
Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;  Δουλεύεις και πάνω σε κάτι άλλο αυτό τον καιρό;  

Βασίλης Γκογκτζιλάς:
Στα σίγουρα μια δεύτερη Augusta Wind. Υπάρχουν και κάποια πραγματάκια ακόμα αλλά είναι πολύ σύντομα για να πω….  


 


 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου