Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Katy Perry και Katy Keene… Χωρίστηκαν στη γέννα;Και ιδού το πρόβλημα: Η μεν είναι άνθρωπος, η δε χαρακτήρας από τα Archie comics. Μα πως γίνεται να μοιάζουνε τόσο πολύ; Μου φαίνεται ότι ο υπεύθυνος για τη περσόνα της Katy Perry μόλις ξεσκεπάστηκε…


Το λυπηρό σ’ αυτή την ιστορία δεν είναι ότι ο image maker της Katy Perry πιάστηκε με τα παντελόνια κάτω να είναι καβάλα στο τρενάκι της αντιγραφής ιδεών και χαρακτήρων, ούτε ότι η Perry το παίζει κινέζα και κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ποια είναι η Katy Keene.  Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι η συγκεκριμένη τραγουδίστρια έχτισε μια τεράστια καριέρα και μια αμύθητη περιουσία εξαπατώντας εκατομμύρια κόσμου ανά την υφήλιο. Τόσα χρόνια πιστεύαμε ότι τα σόου και τα βίντεο της Katy Perry ήταν κάτι το μοναδικό, κάτι πρωτότυπο και ανεπανάληπτο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το copy-paste είχε πάει σύννεφο. Τελικά ουδέν κρυπτόν υπό του διαδικτύου. Τώρα που το σκέφτομαι πάντως, πρέπει να παραδεχτώ ότι η γυναίκα μου που είναι ζωγράφος έχει δίκιο: «Στη τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση.»


Ποιος μπορεί όμως να κατηγορήσει την ίδια τη Katy Perry; Όταν μπαίνουν στη μέση η δόξα και το χρήμα, ποιος έχει το σθένος και το ηθικό μέγεθος να τα αρνηθεί; Παίρνω παράδειγμα απ’ τον εαυτό μου. Αν ερχόταν ένα κανάλι και μου έλεγε ότι με θέλουνε για πρωταγωνιστή στο νέο ριάλιτι που ετοιμάζουν με τίτλο: “The Superior Blogger”, με αμοιβή 20 καφετιά ανά επεισόδιο, και το μόνο που θα πρέπει να αλλάξω απ’ τη καθημερινότητα μου είναι να πηγαίνω στη δουλειά με στολή σούπερ-ήρωα, τι λέτε δεν θα δεχόμουνα; Είμαι σίγουρος ότι ο χοντρός Spider-Man στην Αλεξάνδρας θα ήταν καθημερινό φαινόμενο… (Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.)


Είναι ανθρώπινο να θες να πετύχεις στη ζωή σου και να χέζεις 500εύρα. Γι’ αυτό ακριβώς τη δικαιολογώ απολύτως τη Perry σαν άνθρωπο. Σαν καλλιτέχνη μπορώ να την καταλάβω και να το αποδεχτώ μόνο εν μέρει, αλλά σαν πρωτοπόρο σ’ αυτό που κάνει δεν μπορώ πια να τη παραδεχτώ.
Εκεί ακριβώς είναι που έχασε η Katy Perry. Δεν πρόκειται να χάσει ούτε λεφτά, ούτε θαυμαστές. Η ζημιά έγινε τώρα που κοιτάξαμε πίσω απ’ τη κουρτίνα και καταλάβαμε ότι τα κόλπα της δεν ήταν και τόσο πρωτότυπα. Χάθηκε η μαγεία πια και δεν θέλω να ξαναπατήσω στο τσίρκο της. Όσες συνεντεύξεις και να δώσει στο Rolling Stone, ότι δήθεν δεν έχει αντιγράψει τη Katy Keene μέχρι εκεί που δεν πάει, δεν με πείθει. Μπορεί να φωνάζει όσο θέλει η κοπελιά. Είναι αργά για φωνές και δάκρυα Κονσουέλα…


 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου