Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014

Deadpool στους σινεμάδες!!! Say what???Ταραταζούμ- ταραταζούμ!  Ακούσατε, ακούσατε! Ο φωνακλάς μισθοφόρος DEADPOOL σκάει μύτη στις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου στις  12 Φεβρουαρίου 2016! Σημειώστε την ημερομηνία και ακυρώστε όλα τα σχέδια σας για την άγια κείνη μέρα! Μετά από αμέτρητα χρόνια αναμονής, η Fox έδωσε το πράσινο φως για τη παραγωγή ίσως της πιο αναμενόμενης ταινίας βασισμένη σε κομιξο-ήρωα!  Ετοιμαστείτε για πολλή δράση, γέλιο και φυσικά chimichangas!
O Tim Miller θα κάθεται στη καρέκλα του σκηνοθέτη, ενώ φήμες θέλουν τον Ryan Reynolds να ενσαρκώνει τον πολύπλευρο, χαρισματικό, και παρεξηγημένο Wade Wilson, a.k.a. Deadpool. Η όλη κουβέντα για επικείμενη ταινία με κύριο ήρωα τον Deadpool είχε αναθερμανθεί, μετά και τη «διαρροή» στο ίντερνετ κάποιων animated δοκιμαστικών σκηνών με τον Reynolds να δανείζει τη φωνή του στον ιδιόμορφο ήρωα.
Ποιος είναι όμως ο Deadpool και γιατί χαίρεσαι τόσο πολύ που απέκτησε δικιά του ταινία, μπορεί να τολμήσει να ρωτήσει κάποιος, και θα του απαντήσω ευθύς αμέσως. Ο Deadpool είναι δημιουργία του Rob Liefeld (και μεγαλύτερη επιτυχία του ever αν θέλετε την άποψη μου). Πρωτοεμφανίστηκε στο τεύχος New Mutants #98 της Marvel (σαν villain μάλιστα), και από τότε έχει κλέψει τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων και βάλε fans ανά τον κόσμο… Έχει εμφανιστεί σε άπειρα comics από τότε, σπέρνοντας πανικό και αμηχανία στο πέρασμα του, και είναι πολύ φιλόξενος καμβάς να δημιουργήσεις πάνω του, αποτελώντας έτσι τη πιο αγαπημένη επιλογή από πολλούς συγγραφείς. Οι hardcore comics fans των λατρεύουν, και τα cons ανά των κόσμο ασφυκτιούν από Deadpool cosplayers. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Spidey είναι η σημαία της Marvel, αλλά ο Deadpool είναι η αξιαγάπητη μασκότ της…
Πρόκειται για χαρακτήρα με πολλά χαρίσματα, πτυχές, και «πρόσωπα». Ποτέ μα ποτέ δεν θα διαβάσεις πανομοιότυπη ιστορία. Ποτέ δεν θα βαρεθείς γιατί πάντα θα υπάρχει κάτι που θα σε εκπλήσσει. Σχεδόν όλο το Marvel Universe τον αντιπαθεί, ενώ οι φίλοι του είναι μετρημένοι στο 1 χέρι (χελωνονιντζακακίου)… Παραμορφωμένος στην όψη από το σκοτεινό πρόγραμμα Weapon X αλλά και με ένα τέλειο healing factor που τον καθιστά ουσιαστικά απέθαντο, ο Deadpool βρίσκεται πάντα μπλεγμένος στις πιο κουλές ιστορίες που μπορεί να φανταστεί κανείς. Οπλισμένος σαν αστακός, δεν διστάζει να βουτηχτεί στο αίμα απ’ τη κορυφή ως τα νύχια για να πετύχει τον σκοπό του. Ακούει φωνές στο μέσα στο κεφάλι του και θεωρείται διαταραγμένος επειδή έχει την επίγνωση ότι είναι ήρωας σε comic. Απλά θεούλης! Δυστυχώς γι αυτούς τους λόγους πολλοί τον θεωρούν αντί-ήρωα, πράγμα που δεν με βρίσκει σύμφωνο, αφού ο συγκεκριμένος τύπος με κάνει να αμφισβητώ τις ταμπέλες και τον διαχωρισμό άσπρο-μαύρο.
Όσο ενθουσιασμένος κι αν είμαι για την ταινία, υπάρχουν καναδυό πραγματάκια που με ανησυχούν. Το κοινό του σινεμά είναι απείρως μεγαλύτερο από κείνο των comics και ελλοχεύει ο κίνδυνος να παρεξηγηθεί ο χαρακτήρας από άτομα που δεν τον ήξεραν από πριν. Επίσης, για να έχει μεγάλη επιτυχία η ταινία, θα πρέπει να βαθμολογηθεί ότι είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 13 ετών. Πράγμα λίγο δύσκολο για τα άσεμνα και χοντρά αστεία του Deadpool  και για τη δίψα του για βία… Φοβάμαι λοιπόν, μήπως τον παρουσιάσουνε υπερβολικά χαζοχαρούμενο και όχι τόσο βίαιο. Θέλω να πιστεύω πως το πρόβλημα της καταλληλότητας θα λυθεί με ένα ωραίο λαδωματάκι στην ανάλογη επιτροπή και ο υπέροχος αυτός ήρωας θα αποκτήσει την ταινιάρα που του αξίζει. Όπως και να χει, οι υπογραφές έπεσαν στα συμβόλαια και μας μένουν τώρα πάνω-κάτω 510 μέρες για ελπίζουμε για το καλύτερο! Υπομονή αδέρφια!


 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου