Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Deadpool Vs X-Force 1-4 Review


Ο Deadpool πήρε το όπλο του πάλι… Και τη χρόνο-μηχανή του. Αυτή τη φορά έχει βάλει σκοπό να διαταράξει την παγκόσμια ιστορία από τον 18ο αιώνα και μετά, παρεμβαίνοντας  σε 3,4 πολέμους που καθόρισαν την τύχη των κρατών ανά την υφήλιο. Τα κίνητρα του; Στόχος είναι τα λεφτά, που λέει κι η Τζούλια… Το πρόβλημα είναι πως αυτή τη φορά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο (τον Cable) και τους έφηβους μεταλλαγμένους που έχει υπό τη καθοδήγηση του (X-Force).
Για πάτα φρένο εδώ μάστορα. Ο Cable δεν είναι αυτό το τζόβενο απ’ το μέλλον, με το φλας στο μάτι και το σύνδρομο του Μεσσία; Αυτός δεν ήταν κολλητάρι με τον Deadpool και μάλιστα τον ανέχτηκε για 50 ολόκληρα τεύχη στο Cable and Deadpool; Με τι καρδιά θα πολεμήσει τον φίλο του;
Ο Cable είναι αποφασισμένος να σταματήσει τον φίλο του Deadpool με κάθε τρόπο γιατί πολύ απλά δεν ξέρει ακόμα ότι θα τακιμιάσουνε μεταξύ τους στο μέλλον. Τα γεγονότα σ’ αυτά το βιβλίο διαδραματίζονται ΠΡΙΝ από το New Mutants #98! Δεν έχουν γνωριστεί ακόμα, καταλάβατε;
Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε όμως τα γεγονότα σε μια χρονολογική σειρά η οποία να βγάζει νόημα. (Θεέ μου βοήθα με…) Ο Deadpool φαινομενικά προσλαμβάνεται από τον μεγαλέμπορα όπλων και εφευρέτη της χρόνο-μηχανής, Francis Talbot για να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, και να σώσει τον εγγονό του από τον θάνατο στο πεδίο της μάχης, ενώ στην ουσία υπάρχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο στο παρασκήνιο, το οποίο ξεκινάει από την εποχή της Αμερικάνικης επανάστασης, το έτος 1777. Ο Cable όμως, εκεί που κάνει γυμνός διαλογισμό, καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με το χρονικό συνεχές και αποφασίζει να αναλάβει δράση. Στην αρχή νομίζει ότι ο Deadpool δρα μόνος του και πάει να τον συναντήσει στο 1777, εκεί όπου ο τρελάρας Deadpool βοηθάει με όλες του τις δυνάμεις τους Αμερικανούς να κατατροπώσουν τους Βρετανούς. Μετά από μια σύντομη μάχη, ο Deadpool «πηδάει» στο 1863 και στη μάχη του Gettysburg για τον Αμερικάνικο εμφύλιο, όπου δίνει το προβάδισμα στους Νότιους. Μ’ αυτές τις αλλαγές στην ιστορία, αρχίζει να γαμιέται το σύμπαν και να εμφανίζονται ρομπότ και λέηζερ απ’ το πουθενά. (Χεχέ, πουτάνα τα έκανε πάλι…)
Όσον αφορά τους  X-Force, οι μισοί έχουνε μείνει στο 1777 και άλλοι μισοί στο 1863, προσπαθώντας να επαναφέρουν τις μάχες στην ιστορική τους ακρίβεια, μπας και περιορίσουν τις ζημιές που έχουν γίνει στην ιστορία και τη πραγματικότητα γενικότερα. Ο Cable έχει πάρει στο κυνήγι τον Deadpool , και τώρα βρίσκονται στη Κίνα στις αρχές του 20ου αιώνα.  Το σχέδιο τώρα του Talbot αποκαλύπτεται , για καθολική νίκη των Αμερικανών (των Νοτίων κυριότερα) σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να οδηγηθεί η υφήλιος σε μια κατάσταση αιώνιου πολέμου κι αυτός να βγάλει τρισεκατομμύρια με το τσουβάλι απ’ το εμπόριο όπλων.
Σειρά έχει να μπει ο Αδόλφος στο παιχνίδι, αφού ο Deadpool σκάει μύτη στο 1923 και τον παίρνει υπό τη προστασία του, επειδή ορδές μισθοφόρων που ταξιδεύουν στον χρόνο, έχουνε βάλει σκοπό της ζωής τους να καθαρίσουν τον Χίτλερ και να επαναφέρουν τη πραγματικότητα στη πραγματικότητα που όλοι ξέρουμε. (Ουφ, τι πρόταση κι αυτή!)
Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στις αρχές των 90s Η πραγματικότητα έχει μεταμορφωθεί σε μια σκατένια και παραμορφωμένη εκδοχή όπου κουμάντο κάνουν οι Αμερικανο-Ναζιστές, και τα τεράστια Sentinels τους. Ακολουθεί η τελευταία μάχη, όπου τελικά σκοτώνεται ο… Ξέρετε κάτι, ως εδώ, άντε διαβάστε το τώρα!
Μπορώ να πω ότι πραγματικά απόλαυσα αυτή τη μίνι σειρά. Το σενάριο του Swierczynski ήταν δυνατό και διασκεδαστικό, με πολλή δράση και αρκετά αστειάκια! Το ταξίδι στο χρόνο αποδείχτηκε πολύ απλή και ευχάριστη κατάσταση, χωρίς πολλά μπερδέματα. Το μόνο που με χάλασε ήταν ότι ο Deadpool παρουσιάστηκε πιο villainous απ’ ότι συνήθως, αλλά αν κρατήσεις ανοιχτό το μυαλό σου και δεν υπέρ-αναλύσεις αυτό το στοιχείο, δεν νομίζω να μην ευχαριστηθείς την ιστορία.
Όσον αφορά την απεικόνιση του βιβλίου, οι Pepe Larraz και Nolan Woodard δημιουργούν ένα ολοζώντανο περιβάλλον, με υπέροχα και ζωηρά χρώματα. Δίνουν στους χαρακτήρες τους μια όψη αστεία αλλά και φονική, κατανοώντας ακριβώς τον πυρήνα της ουσίας όλων των comics με πρωταγωνιστή τον Deadpool! Οι μάχες ξεχειλίζουν από ένταση, δράση, και συναισθήματα, χάρη στην υπέροχη δουλειά που έχουν κάνει στο στήσιμο των πάνελ, τις εκφράσεις των ηρώων και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος γύρω τους.
Η βαθμολογία δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από: 7/10!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου