Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Θηλυκός Thor σε λίγες μέρες! Είστε τόσο σίγουροι ότι θα είναι χάλια;Δεν μπορώ να καταλάβω τι ζόρι τραβάνε όλοι με τον θηλυκό Thor… Δεν έχει κυκλοφορήσει καλά-καλά το πρώτο τεύχος, και όλοι παραπονιούνται και γκρινιάζουνε για αμέτρητους λόγους !
Κάποιοι νιαουρίζουν για το λογότυπο, σε άλλους δεν αρέσουν τα εξώφυλλα, άλλοι ελπίζουν και κάνουν τάματα ότι η σειρά δεν θα κρατήσει πολύ, και ότι ο Thor που όλοι ξέρουμε θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντα του. Εγώ απλά λέω: «Αργεί η 1η Οκτωβρίου;»
Η ιδέα ενός θηλυκού Thor είναι φρέσκια και πρωτοποριακή, και πιστεύω ότι θα είναι και πολύ θετικό πρότυπο για τις νεαρές γυναίκες που διαβάζουν comics. (47% του αναγνωστικού κοινού παρακαλώ!) Και από τις λίγες σελίδες που έχω δει, δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα κάτι προσβλητικό, άκομψο, ή περίεργο που θα έκανε κάποιους ανθρώπους να νοιώθουν άβολα… Τι το κακό έχει δηλαδή να κρατάει μια γυναίκα το σφυρί του Thor; Δεν είναι αρκετά δυνατή η θαρραλέα; Επιστρέψαμε στο 1950 και οι γυναίκες αναφέρονται πάλι σαν το «αδύναμο φύλο»; Ή μήπως μια γυναίκα δεν έχει τα cojones να σηκώνει το σφυρί του παντοδύναμου Thor; Αν ανοίξετε λίγο τα ματάκια σας θα δείτε ότι υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες εκεί έξω πολύ πιο αρχιδάτες από πολλά αρσενικά που κυκλοφορούν περιφέροντας απλά τα παντελόνια τους… Και μην πάτε μακριά, είναι πολύ πιθανόν ένας τέτοιος δυνατός άνθρωπος να είναι μες στο ίδιο σας το σπίτι και εσείς να κάνετε ότι δεν τον βλέπετε.
Αυτό το κόμπλεξ ξεπηδάει από πάρα πολλά άτομα επειδή δεν θα υπάρχει πια ο άντρας Thor. Κανείς δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με θηλυκές εκδόσεις άλλων ηρώων (π.χ. Supergirl, She-Hulk κλπ.), αρκεί να μην αντικαθιστούν τον αρσενικό ήρωα, όπως έγινε με τον Thor. Πείτε αντίο λοιπόν στον ξανθό Σκανδιναβό θεό με τους τέλειους κοιλιακούς, γιατί δεν πρόκειται να τον δείτε για κάμποσο καιρό. Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω πολύ καλά, ότι αργά ή γρήγορα ο Thor θα επανέλθει με κάποιον λογικό ή μαγικό τρόπο. Έτσι προετοιμάζομαι να απολαύσω λίγα μόνο τεύχη με τη γυναίκα Thor στο τιμόνι, και από κει και πέρα όσο πιο πολλά κυκλοφορήσουνε τόσο το καλύτερο.
Είναι γελοίο και λυπηρό ταυτόχρονα, εκεί που όλοι μα όλοι έχουνε κάνει καραμέλα την διαφορετικότητα, και που την έχουνε σαν σημαία της δουλειάς τους, είτε είναι καλλιτέχνες, είτε εκδοτικοί οίκοι, την ίδια στιγμή να εξαπολύουν ιερό πόλεμο σε μια νέα ιδέα, χωρίς να τους έχει δοθεί η παραμικρή αφορμή…
Αν θέλετε, ακούστε με. Διαβάστε και στηρίξτε το νέο Thor που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο. Εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα αξίζει και θα είναι απολαυστικό ταυτόχρονα. Μην φοβάστε, δεν πρόκειται να σας πέσει τίποτα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου