Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

NYCC ’14: Ολοκαίνουριος (κόψε κάτι) Hawkeye από τη Marvel για την άνοιξη του 2015Για άλλη μια φορά η Marvel κάνει reboot στον Hawkeye. Τα νέα σκάσανε στο φετινό NYCC το οποίο τέλειωσε πριν λίγες μέρες, και σαν είδηση ήτανε από τις πιο ξεχωριστές και αγαπητές από τον κόσμο. Κι επειδή εδώ εμείς δεν είμαστε κοσμάκης, ας δούμε τα πράγματα στη πραγματική τους διάσταση.
Πριν ακόμη καλά-καλά θάψουνε τον τωρινό Hawkeye, (η τρέχουσα σειρά τελειώνει τον Νοέμβριο με το22ο δεύτερο τεύχος), η Marvel λανσάρει για τον Μάρτιο του ‘15 νέο Hawkeye, με τους Jeff Lemire και Ramon Perez στο τιμόνι.
Αν θέλετε τη γνώμη μου, τα reboot έχουν πλάκα τις πρώτες 64 φορές που γίνονται σε κάθε χαρακτήρα. Ειδικά όταν το νέο reboot είναι φτυστό με το παλιό, δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αποσκοπεί. Η Marvel , θέλοντας να δημιουργήσει φραμπαλά και ανυπομονησία γύρω απ’ τον νέο τίτλο, μας πληροφορεί με ύφος παλιάς πουτάνας στη Τρούμπα: «Ψιτ αγοράκια ζουμπουρλούδικα, η νέα σειρά Hawkeye θα έχει παραπάνω από έναν Χοκάιδες.» Μα καλά και το προηγούμενο 2 Χοκάιδες δεν είχε; (Τον Clint Barton και τη Kate Bishop.) Για τρίχρονα μας περνάνε;
Καταλαβαίνω ότι το reboot επιβάλλει κάτι νέο και πρωτοποριακό, και σε νέα κατεύθυνση, αλλά δεν βλέπω να ισχύει εδώ κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να καθιερωθεί ένα νέο status quo για τον ήρωα, με 50+ τεύχη στην ίδια σειρά, παρά ένα ξαναζεσταμένο φαί που θα στο παρουσιάζουνε για γκουρμεδιά.
Απ’ την άλλη Marvel, αν θες reboot, εγώ είμαι μαζί σου μέχρι ενός σημείου, αλλά κάντο να μετρήσει και να κρατήσει γαμώτο! Θες πολλούς Χοκάιδες; Βάλε τον Clint Barton να τα σπάσει με τους Avengers, και να ξεκινήσει τη δικιά του σούπερ ομάδα, όπου όλοι θα έχουν τόξα, τους Archengers™! Αυτό θα σας ξελασπώσει για καμιά 25αριά τευχάκια, ε τα άλλα 25 κάτσε και σκέψου τα εσύ Jeff, εγώ δεν πληρώνομαι γι αυτό…
Θετικό λοιπόν ότι δεν θα αφήσουν τον Hawkeye, να σαπίζει μέσα στο συρτάρια συγγραφέων, αλλά δώστε στον λαό και ωραίες ιστορίες να διαβάσει με νόημα και αντοχή στον χρόνο! Είναι υποχρέωση σας! Ο Fraction κι ο Aja έκαναν θρύλο ξανά τον Hawkeye με απλές λεξούλες και  καταστάσεις όπως bro, Hawkguy, pizza dog, και άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στις καρδιές των αναγνωστών. Μακάρι η νέα δημιουργική ομάδα να πάρει καναδυό μαθηματάκια από τους προηγούμενους και να απογειώσει το νέο βιβλίο βάζοντας και το δικό της όραμα.
ΥΓ. Marvel, αν ψήνεσαι να αποκτήσεις τα πνευματικά δικαιώματα για τους Archengers™,  θα σου τα πουλήσω σε λογική τιμή. Ξέρεις που θα με βρεις… Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου