Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Υποδεχτείτε την Ανίκητη Squirrel Girl!Στη πρώτη της εμφάνιση στα comics, νίκησε τον Dr. Doom! Από τότε έχει προσθέσει στη λίστα της τους: Wolverine,  Deadpool, και τον Thanos! Δεν έχει χάσει ποτέ η δικιά σου, γι’ αυτό και το comic της θα τιτλοφορείται Unbeatable Squirrel Girl!
Πέρα από τις λαμπρές αυτές νίκες, το παρελθόν της είναι περισσότερο cult, παρά εμπνευσμένο. Με προϋπηρεσία σαν νταντά του Luke Cage, και μέλος των Great Lakes Avengers, δυστυχώς δεν μπορείς να θεωρείσαι πρωτοκλασάτο όνομα…
Αλλά αυτές οι εποχές περάσανε ανεπιστρεπτί για τη Marvel και για όλη τη βιομηχανία των comics θέλω να πιστεύω! Τώρα πια οι εταιρίες επενδύουν όσο ποτέ σε βιβλία με νεαρές ηρωίδες, τις βάζουν στο επίκεντρο, τις κάνουν έμπνευση για το κοινό, ποντάρουν στον δυναμισμό τους, και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν τις χρησιμοποιούν σαν εύκολο στόχο γελοιοποίησης.
Ένα άλλο θετικό που παρατήρησα στη “Girl Power νέα τάξη πραγμάτων της Marvel, αποτελεί το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να δείξουν καθόλου μπούτι ή βύζο για να τρέξουν όλοι να αγοράσουν τα βιβλία τους! Μέχρι και η Black Widow είναι κουμπωμένη απ’ τον λαιμό μέχρι τον αστράγαλο, και πουλάει μια χαρά σας πληροφορώ.
Έτσι και η Squirrel Girl που θα είναι κοντά μας τον Ιανουάριο, από τον συγγραφέα Ryan North, και τη καλλιτέχνιδα Erica Henderson, δεν θα σας πάρει τα μυαλά με τις καμπύλες της, αλλά θα περάσετε ζάχαρη με τον χαρούμενο χαρακτήρα της! Οι σούπερ δυνάμεις τις; Σκιουρένιες! Η καθημερινότητα της; Κολλέγιο και διάβασμα! Αυτά δεν την εμποδίζουν όμως απ’ το να κόψει κώλους, να νικήσει super-villains, και να προστατεύσει τη Γη από εξωγήινες  απειλές!
Είμαι σίγουρος ότι θα έχει πολύ πλάκα να διαβάζει κανείς τις περιπέτειες της σκιουρένιας ηρωίδας, και θέλω να δω αν όντως θα εξελιχθεί κι αυτή σε χαρακτήρα σύμβολο και έμπνευση για τη νέα γενιά, δίπλα στη Captain Marvel, τη Ms. Marvel και τη She-Hulk!
Τα εξώφυλλα των Erica Henderson και Art Adams είναι λίγο χαζοχαρούμενα, αλλά έχω αρκετά ανοιχτό μυαλό για να μη κρίνω το βιβλίο απ’ το εξώφυλλο του… Σας συστήνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο!
Μέχρι την επόμενη φορά, φάτε πολλά βελανίδια! Ε, κάντε ότι αγαπάτε, και μην ξεχνάτε να μας επισκέπτεστε συχνά ήθελα να πω!

Erica Henderson

Art Adams


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου