Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Οι Mangatellers σε χρειάζονται! Μην τους γυρνάς τη πλάτη, είναι φανταστικοί!Το R.u.N. είναι ένα πολύ πετυχημένο online manga, το οποίο στράφηκε πρόσφατα στο Kickstarter, για να μπορέσουν οι δημιουργοί του να χρηματοδοτήσουν την έκδοση του πρώτου τους τόμου! Οι Θεσσαλονικείς Mangatellers, Βουτσίδης Ραφαήλ και Χατζόπουλος Καρυοφύλλης, συγγραφείς του R.u.N. μας παρουσιάζουν το project τους και μας εξηγούν γιατί είναι σημαντικό να τους υποστηρίξουμε!
1) Comics in Greece: 
Πως γεννήθηκε η ιδέα για ένα manga με κεντρικό θέμα το parkour; Ασχολείται κάποιος από σας με το συγκεκριμένο άθλημα;

      Mangatellers:

      Το parkour δεν είναι ακριβώς άθλημα, αλλά ένας τρόπος ζωής, σκέψης και φιλοσοφίας, που δυστυχώς πολλοί τον έχουν παρεξηγήσει. Το γεγονός αυτό  οφείλεται στην λανθασμένη προβολή των traceurs (διαβάζεται τρασέρς και είναι οι δρομείς parkour)  μέσα από τα media και τις ταινίες, τα οποία επικεντρώνονται στο θέαμα και όχι στον βασικό πυρήνα του parkour.  
      Ο βασικός πυρήνας του parkour είναι η συνεχής εξέλιξη, η πρόοδος και η σκληρή προπόνηση! Αυτές οι τρείς έννοιες αποτελούν επίσης κοινό χαρακτηριστικό και στα shonen manga! Επίσης η ερμηνεία του parkour είναι να διαλέγεις τhν πιο σύντομη διαδρομή από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β, ή με απλά λόγια πώς να “κόβεις δρόμο” χρησιμοποιώντας το σώμα σου στην μέγιστη απόδοση του και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το περιβάλλον γύρο σου.
      Αν αναλογιστεί κανείς και την διείσδυση του street lifestyle/trend στον κόσμο του Parkour, τότε εύκολα συμπεραίνει ότι η θεματολογία ενός sports shonen manga είναι ολοκληρωμένη από μόνη της!
      Το κλειδί όμως για να τα συνδιάσει κανείς όλα τα κομμάτια puzzle είναι μία νεανική ιστορία, με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και μία πλοκή που ξεδιπλώνεται αργά, αλλά σταθερά. Τέλος  απαιτείται εξονυχιστική έρευνα τεχνικών και πώς μπορούν αυτές να εφαρμοστούν σωστά στο περιβάλλον.
      Προσπαθώντας να συνδυάσουμε όλα αυτά τα κομμάτια μαζί, ήρθε η έμπνευση της δημιουργίας μίας high school shonen manga ιστορίας με θέμα το parkour στο Ome του Τόκυο! Είναι μία φρέσκια ιδέα, που εκμεταλλεύεται τα κλασσικά cliché ενός shonen manga με μία ιδιαίτερη θεματολογία και προοπτική! 

     2) Comics in Greece:

Πόσο καιρό έχετε ακόμα μέχρι τη λήξη της καμπάνιας σας μέσω του Kickstarter; Τι θα κερδίσει όποιος συνδράμει στον σκοπό σας; Γιατί είναι σημαντικό να στεφθεί με επιτυχία αυτή η προσπάθεια;

      Mangatellers:

      Στις 17 Νοεμβρίου ξεκινήσαμε μία δίμηνη καμπάνια στο Kickstarter (http://kck.st/1uz6aYr) με στόχο την εκτύπωση του R.u.N. Volume #1, που θα περιέχει τα 8 πρώτα κεφάλαια που έχουμε δημοσιεύσει online.  Μετράμε  12 μέρες Live και ήδη έχουμε ξεπεράσει το 22% του στόχου!
      Fans από όλο τον κόσμο αγκαλιάζουν θερμά την campaign και είμαστε αισιόδοξοι, ότι μέχρι το τέλος της διορίας θα πιάσουμε το στόχο.

      Οι backers της campaign που στηρίζουν με την αγορά ενός perk κερδίζουν διάφορα exclusive rewards που λόγο μεγάλου όγκου δεν τα αναφέρουμε στο παρόν.
      Περιληπτικά κερδίζουν το manga R.u.N σε έντυπη μορφή, wallpapers, posters, postcards, art prints, original art works, sketches, commissions, parkour clothing, και R.u.N. OSΤ. Δίνουμε μέχρι και την δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις 5 πρώτες σελίδες ενός manga που την ιδέα την έχει ο backer.
      Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι διαφορετικά perks, τα οποία ο καθένας μπορεί να τα δει εδώ: http://kck.st/1uz6aYr
      Πολλοί Έλληνες έχουν ξεκινήσει campaign στo Kickstarter, αλλά μέχρι τώρα κανένας δεν το επιχείρησε στο τομέα των comics. Οι περισσότεροι Έλληνες δημιουργοί comic έχουν στραφεί προς άλλες πλατφόρμες crowdfunding, αλλά σύμφωνα με στατιστικά η indie σκηνή των comic και manga στο Kickstarter είναι η πιο δυνατή, αλλά και η πιο απαιτητική! Αν στεφθεί με επιτυχία η R.u.n. Kickstarter campaign, εκτός ότι θα χρηματοδοτηθούμε για την έκδοση του πρώτου R.u.N. τόμου, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους Έλληνες δημιουργούς comic στο Kickstarter

     3) Comics in Greece:

Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας σας είναι ένας Γάλλος που ζει στην Ιαπωνία. Πιστεύετε ότι υπάρχουν ομοιότητες στη ζωή σας με τον συγκεκριμένο ήρωα, αν σκεφτείτε το γεγονός ότι ασχολείστε με τη τέχνη του Manga, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό ξένη  προς την ελληνική πραγματικότητα;

      Mangatellers:

      Κάθε συγγραφέας βάζει ένα κομμάτι της προσωπικότητας του σε χαρακτήρες. Το ίδιο και εμείς. Όλοι οι χαρακτήρες, όχι μόνο ο κεντρικός πρωταγωνιστής, φιλοξενούν κάτι από τους χαρακτήρες μας.
      Όσον αφορά την τέχνη του manga στην Ελλάδα, παρατηρούμε ότι τελικά δεν είναι και τόσο ξένη, όσο όλοι ισχυρίζονται. Σίγουρα δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο τα super hero comic της Δύσης ή τα slice of life comic της Ευρώπης, αλλά η κοινότητα που στηρίζει τα manga είναι αρκετά μεγάλη, γιατί προέρχεται από την κοινότητα των anime. Η Ελλάδα έχει μία από τις πιο ισχυρές κοινότητες στην Ευρώπη σχετικά με τα anime η οποία ξεκίνησε να στήνεται από την δεκαετία του ’80.

     4) Comics in Greece:

Θα υπάρξουν κι άλλα κεφάλαια με τις περιπέτειες του νεαρού Jean ή θα εστιάσετε σε κάποιο διαφορετικό project;

      Mangatellers:

      Στόχος της ομάδας αυτήν την στιγμή είναι να συνεχίσουμε την δημοσίευση κεφαλαίων της σειράς R.u.N., που έχει αγαπηθεί από το κοινό και το στηρίζει. To R.u.N. είναι long scale σειρά και ελπίζουμε να είμαστε δυνατοί και να ολοκληρώσουμε τουλάχιστον το πρώτο arc. Στην διάθεση μας όμως έχουμε έτοιμα screenplays και για άλλα έργα, είτε σειρές είτε one shots. Σκεφτόμαστε στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο, εφόσον όμως δεν επηρεαστεί η παραγωγή του R.u.N

     5) Comics in Greece:

Πείτε μας λίγα λόγια και για τα άλλα μέλη της ομάδας των Mangatellers.Πως δέσατε όλοι μαζί;
   
      Mangatellers:

      Εμείς (δηλαδή ο Φύλλης και ο Ραφαήλ) αποτελούμε συγγραφικό μέρος των Mangatellers και γνωριζόμαστε από τότε που πηγαίναμε Δημοτικό.  Η τρέλα μας για τα anime μας οδήγησε στην τρέλα με τα manga από μικρή ηλικία. Κάποια στιγμή στην φοιτιτική μας ζωή που είχαμε πολύ χρόνο ξεκινήσαμε να διαβάζουμε tutorials σεναριογραφίας, σκηνοθεσίας, συγγραφής μυθιστορήματος και νουβέλας. Το 2008 ήμασταν πλέον σε μία θέση να ξεκινήσουμε να στήνουμε τα δικά μας σενάρια. Ένα από αυτά ήταν και το R.u.N.
      Το 2010 βρήκαμε τον ταλαντούχο Μάνο Λαγουβάρδο στο ComicDom Con στην Αθήνα. Ο Μάνος μόλις είχε βγάλει το πρώτο volume από την προσωπική του σειρά Galaxia. Μόλις είδαμε το art style καταλάβαμε ότι ήταν ο άνθρωπος που ψάχναμε. Του στείλαμε την ιδέα του R.u.N. και συμφώνησε να ξεκινήσουμε μία συνεργασία, πάνω σε αυτή την σειρά. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι τα chapters που δημοσιεύουμε τακτικά στο www.mangatellersMT.com & www.mangatellers.gr
      Επίσης ένα βασικό μέλος της ομάδας μας είναι και ο Νικήτας Εφιμίδης, ο οποίος κατέχει την θέση του 3D Designer, assistant artist και Web Designer. Η συνεργασία μας με τον Νικήτα ξεκίνησε το 2010 επίσης, όταν ψάχναμε άτομο για τα γραφιστικά του site. Ο Νικήτας ξεδίπλωσε το ταλέντο του, αγάπησε το R.u.N. και μένει σταθερός στην ομάδα μας, ακόμα και τώρα που ζει και εργάζεται στο Εδιμβούργο.
      Τέλος ο Elijah K αποτελεί τον εξαιρετικό music composer της ομάδας. Με την μουσική του έχει ντύσει τα intros του site μας και φυσικά ήταν υπεύθυνος για την δημιουργία του R.u.N. OST (Original Sound Tracks) που δίνουμε σαν reward στο Kickstarter. Η συνεργασία μας μαζί του ξεκίνησε το 2012 και αμέσως έπιασε τον παλμό της ομάδας.
      Νιώθουμε πολύ τυχεροί που βρήκαμε στην ζωή μας αυτούς τους ανθρώπους και χτίστηκε αυτή η δημιουργική ομάδα. 

     6) Comics in Greece:

Ποιοι είναι οι στόχοι σας σαν συγγραφείς; Επιπλέον, τι θέλουν να πετύχουν οι Mangatellers συνολικά;

      Mangatellers:

      Οι στόχοι μας σαν συγγραφείς είναι πολλοί και διάφοροι, αναφορικά ένας σίγουρα πολύ βασικός στόχος μας είναι να μπορούμε να συνεχίσουμε την δημιουργική - παραγωγική διαδικασία των σεναρίων μας και την υλοποίηση τους σε manga μορφή.
      Ο απώτερος σκοπός των Mangatelles είναι η δημιουργία και δημοσίευση manga έργων online και φυσικά η έκδοση τους, όταν φτάσει σε ένα σεβαστό αριθμό σελίδων. Όλα τα έργα είναι original και ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες manga (κυρίως shonen και seinen)
      Τέλος οι Mangatellers σαν ομάδα είναι να δημιουργήσουμε μια δυνατή “μαγιά” ώστε η νέα γενιά να εντρυφήσει μέσα σε αυτήν την μοναδική, δημιουργική και τόσο ιδιαίτερη κουλτούρα της μακρινής Ιαπωνίας , καθώς και  να προβάλουμε έναν εναλλακτικό τρόπο ψυχαγωγίας και έκφρασης των νέων.
 

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου