Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Ant-Man #1 Review


Με το trailer της επερχόμενης ταινίας Ant-Man  να μας έχει ανοίξει την όρεξη για περισσότερες περιπέτειες με πρωταγωνιστή τον Scott Lang, τον δεύτερο κατά σειρά γητευτή μυρμηγκιών του Marvel Universe, βάζουμε στο μικροσκόπιο το πρώτο τεύχος της ομώνυμης σειράς για να ανακαλύψουμε κάποια πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα!
Στις πρώτες σελίδες του τεύχους βλέπουμε όλη τη ζωή του Scott Lang να περνάει μπροστά απ’ τα μάτια μας σε μορφή βιογραφικού (έχει πάει να ζητήσει δουλειά στον Tony Stark), και δεν φοβάμαι να πω ότι έχει ένα πολύ ενδιαφέρον παρελθόν…  Απατεώνας, τρίτο-τέταρτο μέλος των Avengers και των FF, μέχρι νεκρός! Βλέπουμε επίσης ότι και η παρούσα κατάσταση του δεν είναι καλύτερη, αφού περιλαμβάνει μια έφηβη κόρη που αν και την υπεραγαπάει δεν τη βλέπει συχνά, μια τσαντισμένη πρώην σύζυγο και ένα σκατένιο διαμέρισμα.

Η μόνη του ευκαιρία να φτιάξει τα πράγματα είναι αν καταφέρει να πάρει αυτή τη σούπερ δουλειά σαν υπεύθυνος ασφαλείας του Stark. Ο παχυλός μισθός, η δωρεάν διαμερισματάρα, και η κοινωνική καταξίωση, σίγουρα θα τον ανεβάσουν ψυχολογικά. Το μόνο που θέλει είναι να βάλει επιτέλους τη ζωή του σε μια σειρά και να αλλάξει λίγο η πουτάνα η τύχη του! (Αυτό δεν θέλουμε όλοι λίγο πολύ;) Αυτό ακριβώς είναι ένα απ’ τα σημεία που κάνουν αυτό το βιβλίο τόσο ρεαλιστικό και επίκαιρο, παρόλο που μιλάμε για έναν σούπερ ήρωα με σουρεαλιστικές δυνάμεις.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το φοβερό χιούμορ και την ευφυέστατη σκιαγράφηση της προσωπικότητας του Lang από τον Spencer, μας δίνουν ένα τεύχος 30 σελίδων βγαλμένο απ’ τον παράδεισο! Ο Spencer μας δίνει έναν ήρωα με πολλά προβλήματα, άτυχο, κάπως κυνικό, ανώριμο και κουτοπόνηρο αλλά ταυτόχρονα με αγαθές προθέσεις και συμπαθέστατο! Έχει ένα σωρό ανθρώπινα ελαττώματα και σίγουρα μπορείς να ταυτιστείς μαζί του και θες με όλη σου τη καρδιά να τον δεις να πετυχαίνει.
Πίσω στην υπόθεση του τεύχους, βλέπουμε τον Scott Lang να καταφέρνει τελικά και να κερδίζει τη δουλειά παρόλο τον σκληρό ανταγωνισμό από τον Prodigy, τη Beetle, και τον Victor Mancha. Χρειάστηκε βέβαια να κάνει δυο-τρεις κουτσουκέλες αλλά ποιος τον κατηγορεί γι αυτό; Είναι σκληρός ο κόσμος εκεί έξω, και πρέπει να κάνεις ότι περνά απ’ το χέρι σου (ή απ’ τα μυρμήγκια σου) αν θες να πετύχεις…  Με το που γυρνάει όμως στο σπίτι της πρώην γυναίκας του για να ανακοινώσει σ’ αυτή και τη κόρη τους τα σπουδαία αυτά νέα, η πραγματικότητα του σκάει άλλη μια μεγαλοπρεπέστατη μπούφλα κατάμουτρα. Βρίσκει το σπίτι άδειο, με τη πρώην γυναίκα του να πακετάρει τα υπάρχοντα της, ανακοινώνοντας του ότι αυτή κι η κόρη τους μετακομίζουν στο Μαϊάμι! Τα τρομερά αυτά νέα, αρχικά τον αφήνουν εμβρόντητο και τον βγάζουν έξω απ’ τα ρούχα του. Μετά από λίγη σκέψη όμως αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να ακολουθήσει τη κόρη του στο Μαϊάμι για να μπορέσει να έχει πιο πολύ χρόνο κοντά της.
Το τεύχος είναι γεμάτο δράση, συναισθήματα και αστεία! Ο Spencer φέρνει το χιούμορ του απ’ το εξαιρετικό “The Superior Foes of Spider-Man” και αναβαθμίζει το παιχνίδι του με ρεαλισμό, δράμα, και ανατροπές. Επίσης κάνει τον Scott Lang έναν super ήρωα με πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά που δεν μπορείς να μην τον λατρέψεις!
Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν θα είχαν αντίκρισμα χωρίς την λεπτομερέστατη τέχνη του Ramon Rosanas. Τα πάνελ του είναι πολλά στον αριθμό σε κάθε σελίδα, χορταστικά και πληθωρικά! Θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κάποιος ότι τα πράγματα είναι στριμωγμένα σ’ αυτά τα πάνελ, αλλά δεν θα είμαι αυτός που θα το κάνει. Οι εκφράσεις των προσώπων των ηρώων αποτυπώνονται με γλαφυρότητα, τη τέλεια στιγμή, με φωτογραφική ακρίβεια. Η συνεργασία του με τον Spencer αποφέρει τη μέγιστη δραματικότητα και επιτυγχάνει θεατρικότητα όπου αυτό χρειάζεται.
Οι Spencer και Rosanas μας χαρίζουν ένα εξαιρετικό πρώτο τεύχος το οποίο σε 30 σελίδες περιλαμβάνει την origin story του ήρωα, το οικογενειακό του παρελθόν, μια ιστορία μπουκαρίσματος στη Stark Industries, τη δημιουργία νέας συμπεριφοράς του ήρωα, και στο τέλος να τον στέλνουν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση! Αν δεν χορτάσατε με όλα αυτά, δεν ξέρω τι μπορεί να σας ικανοποιήσει. Εγώ από σήμερα δηλώνω μεγάλος θαυμαστής του Ant-Man και του Spencer! Μόλις το διαβάσετε, θα καταλάβετε!

Βαθμολογία 9/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου