Κυριακή, 8 Φεβρουαρίου 2015

Η Angelina Jolie θα σκηνοθετήσει το Captain Marvel;Το ότι θα ψάρευα ειδήσεις για τις επερχόμενες ταινίες της Marvel στο OK! Magazine, είναι κάτι που με ξεπερνάει… Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του περιοδικού, η Marvel Studios, έχει πλευρίσει την «ικανότατη και πολυτάλαντη» σκηνοθέτη Angelina Jolie, και ακουμπάει στα πόδια της 20 εκατομμύρια δολάρια, για να αναλάβει τη σκηνοθεσία της πρώτης super hero ταινίας με γυναίκα πρωταγωνίστρια, το Captain Marvel. Λένε επίσης ότι στη Marvel είναι πολύ εντυπωσιασμένοι με το τελευταίο φιλμ της, το “Unbroken”…  
Η Jolie απ’ της μεριά της δηλώνει έκπληκτη που έχει ακόμα ζήτηση, μετά τα email της Sony που βγήκαν στην επιφάνεια, στα οποία χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων σαν «ατάλαντο κακομαθημένο κωλόπαιδο».
Είναι λογικό να θέλει η Marvel γυναίκα σκηνοθέτη για τη συγκεκριμένη ταινία, αλλά πραγματικά ποιον έχει πείσει η Jolie για τις ικανότητες της πίσω απ’ τη κάμερα μετά τις 2 σκηνοθετικές της απόπειρες; Η πρώτη της ταινία (In the Land of Blood and Honey) συγκέντρωσε 303.877 δολάρια στο box office. (Την είδαν δηλαδή συγγενείς και φίλοι). Το “Unbroken” απ’  την άλλη μεριά τα πάει αρκετά καλά εισπρακτικά (114 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής) αλλά δεν δείχνει να πείθει κοινό και κριτικούς.
Είναι η Jolie η γυναίκα που θα ψάξει μέσα της και θα δώσει στο κόσμο μια ταινία με όραμα και στυλ, αντάξιο της κληρονομιάς της Captain Marvel; Θα καταφέρει να δώσει έμπνευση σ’ αυτούς που θα τη δουν; Θα δημιουργήσει μια ταινία που θα θέλεις να τη δεις ξανά και ξανά;  Πολύ αμφιβάλλω αν και δεν μπορώ να δω το μέλλον… Η Jolie φαίνεται να μην δίνει δεκάρα για τη geek κουλτούρα, και για τις όποιες προσδοκίες έχουν δημιουργηθεί για το Captain Marvel. Δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει για τον απλό κόσμο μια ταινία-ορόσημο σαν κι αυτή. Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει για κανέναν λόγο να της προσφερθεί η καρέκλα του σκηνοθέτη, γιατί το θέμα συζήτησης θα μετατοπιστεί από τη Captain Marvel, στα καπρίτσια και τις ποζεριές της κυρίας Jolie… Υπάρχει ένα τεράστιο κοινό που πραγματικά θέλει να δει και να απολαύσει αυτή τη ταινία, και αγωνιά αν θα βγει καλό το αποτέλεσμα στη μεγάλη οθόνη, και δεν δίνει δεκάρα για το ποια τουαλέτα θα φοράει η Jolie στο κόκκινο χαλί. Καλό το σταριλίκι και οι δημόσιες σχέσεις του Hollywood, αλλά χρειάζεσαι και μια πρέζα ταλέντου και πάθους για να δημιουργήσεις μια καλή ταινία.
Το δημοσίευμα του OK! Magazine στηρίζεται κυρίως σε φήμες, και τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Πάντως αν δεν υπήρχε φωτιά, δεν θα υπήρχε και δημοσίευμα, και λαμβάνοντας υπόψη το στάτους του περιοδικού, προσωπικά θα έδινα 50-50 πιθανότητες να ισχύουν πολλά απ’ αυτά που γράφτηκαν. (Μακάρι πάντως να πέσουν έξω, γιατί εγώ τη Βασίλισσα των Πάγων, τη θέλω τουλάχιστον 300 χιλιόμετρα μακριά από κει που θα γυρίζεται το Captain Marvel…)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου