Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Among The Gods #2 ReviewTo Among the Gods” του ταλαντούχου και πολλά υποσχόμενου Παύλου Κιζιρίδη επιστρέφει με το δεύτερο τεύχος, με ακόμα περισσότερη δράση, και σελίδες που ξεχειλίζουν μυστήριο!
Στο εν λόγω τεύχος μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για τον μυστήριο ταξιδιώτη που ακούει στο όνομα «Νούμερο 6», καθώς και για τον ρόλο που παίζει στο μέλλον αλλά και το παρελθόν αυτού του πλανήτη. Γινόμαστε μάρτυρες ενός εφιαλτικού μέλλοντος για όλο το ανθρώπινο είδος και της προσπάθειας που γίνεται από μια ομάδα γενναίων ατόμων να αναστραφούν οι ολέθριες συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες ζει ολόκληρη η Γη… Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στην αρχαία Ελλάδα, όπου ένα πλάσμα εξωπραγματικών διαστάσεων και αφάνταστης αγριότητας έρχεται αντιμέτωπο με τον «Νούμερο 6» και την ομάδα του.
Λίγα λόγια για το σενάριο τώρα. Το “Among the Gods” διαδραματίζεται σε 3 χρονικά επίπεδα. Παρόν, παρελθόν, και μέλλον. Οι μεταβάσεις απ’ τη μια χρονική περίοδο στην άλλη γίνονται ομαλά, εξυπηρετώντας με έναν άμεσο τρόπο τη πλοκή και τη δράση του τεύχους. Η ιστορία σε σχέση με το πρώτο τεύχος είναι πιο χορταστική και τα γεγονότα έχουν αποκτήσει περισσότερο βάθος. Ταυτόχρονα, γεννιούνται πολλά ερωτήματα που σε κάνουν να ανυπομονείς για το τρίτο μέρος, και είναι βέβαιο ότι αρχίζεις να δένεσαι πιο πολύ με τους χαρακτήρες! Οι επιρροές του Κιζιρίδη είναι από αρχαίους πολιτισμούς, επιστημονική φαντασία, αλλά και παραδοσιακούς σούπερ ήρωες, κάνοντας το μίγμα αυτό, να «κοχλάζει» από προοπτικές.
Τα σχέδια του Παύλου Κιζιρίδη είναι σε καλό δρόμο, αν και πιστεύω πως θα πρέπει να απλοποιήσει τις φόρμες του, και να υιοθετήσει ένα πιο μινιμαλιστικό τρόπο απεικόνισης τόσο στις σιλουέτες όσο και στο παρασκήνιο. Το να γράψεις, να σχεδιάσεις, και να εκδόσεις ολομόναχος ένα κόμικ απαιτεί ατέλειωτες ώρες δουλειάς, επιμονής, και υπομονής και κανείς δεν πρέπει να υποστηρίζει ότι είναι κάτι εύκολο. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Παύλο γι αυτή τη δουλειά, και νοιώθω μεγάλη τιμή που έχω αυτό το έργο στα χέρια μου, πολύ πριν από τη διάθεση του στο κοινό.
Τον Παύλο Κιζιρίδη, με το “Among the Gods” #1 και #2, θα μπορείτε να τον βρείτε στο Comicdom Con Athens 2015, στο Artists Alley του 3ου ορόφου, το τριήμερο 24-26 Απριλίου. Μην το σκέφτεστε, ορμήξτε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου