Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

The Amazing Spider-Man Annual #1 Review


Σιχαθήκατε το Spider-Verse; Βαρεθήκατε να διαβάζετε για εναλλακτικούς Spider-Men, Spider-Ham, Γιαπωνέζους Spider-Man με ρομπότ, και Spider-Gwen; Ε λοιπόν, το Amazing Spider-Man Annual #1 ΔΕΝ είναι η λύση στο πρόβλημα σαςΣτα 50 και βάλε χρόνια ιστορίας του Spidey, υπήρξαν τεύχη που άφησαν ιστορία με το σενάριο τους, υπήρξε όμως και το Amazing Spider-Man Annual #1. Ξεχάστε για λίγο τα γατάκια του τύπου Green Goblin, Doc Ock, και Venom. Η πραγματική δράση, αγωνία, και τραγωδία βρίσκονται στο κέντρο του Manhattan. Ετοιμαστείτε για ωμό ρεαλισμό, άσχημα παιχνίδια της μοίρας, και panels που αλλάζουν το status quo του ήρωα. Θα ήταν καλύτερο να μην αφήσετε τα παιδιά σας να διαβάσουν αυτή την ιστορία γιατί θα καταρρακωθούν… Ένας Γερμανός τουρίστας έχασε το κινητό του, κι ο Spider-Man τα γράφει όλα στα web-shooters του, για να του το επιστρέψει.
Θα μπορούσαν άραγε να μας σερβίρουν χειρότερη ιστορία; Ποια ήταν η διαδικασία επιλογής της; Δεν μπορούσε ο Sean Ryan να επιλέξει μεταξύ αυτής της ιστορίας με τον τουρίστα, και της ιστορίας όπου ο Spider-Man καθαρίζει τις τσίχλες απ’ τα παγκάκια στο Central Park και το έπαιξε κορώνα γράμματα; Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή ιστορία ισοπεδώνει τον πήχη της ποιότητας, και αποτελεί ένα κακό αστείο για όλους αυτούς που έδωσαν τα 5 δολάρια τους για να αγοράσουν το τεύχος. Ο Sean Ryan προφανώς θα ήθελε να γράψει μια χαλαρή ιστορία, όπου ο Spider-Man κάνει πάντα το καθήκον του, ασχέτως πόσο μικρό είναι αυτό το καθήκον, αλλά το αποτέλεσμα που βγήκε ήταν για γέλια, και όχι με τη καλή έννοια.
Ο Brandon Peterson απ’ την άλλη, φτιάχνει υπέροχα πρόσωπα και μας ξεναγεί σε μια μαγική Νέα Υόρκη με τα φωτο-ρεαλιστικά background του απαράμιλλης ομορφιάς, αλλά διαλέγει το λάθος τεύχος για να το κάνει. Σε οποιαδήποτε άλλη μελετημένη και σοβαρή ιστορία, τα panel αυτά θα άφηναν ιστορία, αλλά όταν περάσουν τα χρόνια ποιος θα θυμάται το Amazing Spider-Man Annual #1 με τον Γερμανό τουρίστα που έχασε το κινητό του; Καλά μαντέψατε…  Κανείς!
Το συγκεκριμένο τεύχος (ο Θεός να το κάνει) είναι ανθολογία για την ακρίβεια, καθώς έχει άλλες δυο ιστορίες να απολαύσετε. (Μπλιαχ!) Μία απίστευτα παιδική και χαζοχαρούμενη ιστορία 2 σελίδων του Cale Atkinson με πρωταγωνίστρια την Aunt May, σαν κι αυτές που βρίσκεις  στον οδοντίατρο σε στυλ “Where s Waldo?”. Και πάλι, μια σκέτη απογοήτευση.
Στη τρίτη ιστορία με τίτλο "The Quiet Room", ο συγγραφέας Jai Nitz μας προσφέρει μια «περιπέτεια» με πρωταγωνιστές villains πέμπτης διαλογής όπως ο Doctor Bong, Shrunken Bones, Gorilla-Man, Angar the Screamer, Chondu the Mystic και Ruby Thursday. Λέω «περιπέτεια» γιατί η ιστορία είναι μονότονη, χωρίς βάθος, και δεν κατάλαβα και το τέλος. Παρόλα αυτά, η καλλιτεχνική ομάδα των Ron Salas, Rico Renzi, και Travis Lanham κάνει καταπληκτική δουλειά στην απεικόνιση, αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό για να σωθεί το παιχνίδι.
Πιστεύω ότι το Amazing Spider-Man Annual #1 είναι ένα τεύχος κάτω του μετρίου, μια καθαρή σπατάλη των χρημάτων σας, και αν το βρείτε μπροστά σας σε κάποιο μαγαζί απλά προσπεράστε το.

Βαθμολογία: 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου