Τρίτη, 14 Απριλίου 2015

Συνέντευξη του Ulises FarinasΟ ταλαντούχος, δουλευταράς, και ευθύς Ulises Farinas, θα κοσμήσει με τη παρουσία του το Comicdom Con Athens ’15 σε 10 μέρες από σήμερα. Παρά το βαρύ πρόγραμμα του, είχε  το χρόνο και την ευγένεια να μας απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις! Συζητήσαμε για τη τωρινή δουλειά του στο "Amazing Forest", τη παιδική του ηλικία, και για τους στόχους που έχει βάλλει στη ζωή του. Ας δούμε πως θα τα πάει στη φιλική αυτή ανάκριση!
Comics in Greece:  
Το "Amazing Forest" είναι μια ongoing ανθολογία. Το βρίσκεις πιο ενδιαφέρον να γράφεις διαφορετικές ιστορίες για κάθε τεύχος;

Ulises Farinas:  
Το "Amazing Forest" ήταν σαν ένα τεστ για έμενα και τον Erick Freitas, επειδή θέλαμε να δούμε πόσες ιστορίες από διαφορετικά είδη μπορούμε να γράψουμε σε 8 σελίδες μόνο. Θέλαμε επίσης να δείξουμε σ’ αυτούς που δεν έχουν γνωρίσει τη δουλειά μας, με πόσες διαφορετικές ιδέες και είδη μπορούμε να παίξουμε.
Comics in Greece
Πως διαλέγετε τους καλλιτέχνες για το "Amazing Forest"; Ποια είναι η διαδικασία;

Ulises Farinas:  
Δεν το λες και διαδικασία, απλά ένας από μας έχει το νου του online για νέους καλλιτέχνες.

Comics in Greece:  
Πιο πολλή ώρα σχεδιάζεις ή γράφεις; Περιέγραψε μας μια τυπική μέρα δουλειάς.

Ulises Farinas:  
Συνήθως ζωγραφίζω όλη την ημέρα, γιατί ο Erick Freitas κάνει τη πιο πολλή δουλειά στο γράψιμο.  Αυτός φτιάχνει το σενάριο σε κάθε ιστορία που δουλεύουμε. Εγώ απ’ την άλλη μεριά, ξυπνάω, πάω στο τραπέζι που σχεδιάζω, βάζω να παίζει κάποια τηλεοπτική σειρά στο παρασκήνιο, και αρχίζω να φτιάχνω comics.

Comics in Greece:  
Το να είσαι συγγραφέας και καλλιτέχνης συγχρόνως είναι ένα σπάνιο χάρισμα. Θεωρείς ότι είσαι απλά τυχερός ή δουλευταράς; Τι ήρθε πρώτο στη ζωή σου; Η ζωγραφική ή η συγγραφή;

Ulises Farinas:  
Πιστεύω ότι απλά μου αρέσει να αφηγούμαι ιστορίες, δεν με ενδιαφέρει ποιο θα είναι το μέσο. Δεν βλέπω μεγάλη διαφορά στο να είσαι συγγραφέας comics ή να σχεδιάζεις comics, και πολύ συχνά δίνουμε όλα τα εύσημα μόνο στους συγγραφείς. Πιστεύω ότι απλά δουλεύω σκληρά και έξυπνα, και με τους κατάλληλους ανθρώπους, για να δημιουργηθούν projects, τα οποία θέλω να κάνω.

Comics in Greece:  
Τι σου προκαλεί άγχος πιο πολύ όταν δουλεύεις με διορία, το γράψιμο ή το σχέδιο;

Ulises Farinas:  
Δεν μπορώ να πω ότι αγχώνομαι συχνά, εκτός αν πρέπει να κάνω πάρα πολλά πράγματα. Σ’ αυτή τη περίπτωση, όποια κι αν είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει, θα τη κάνω πάση θυσία.

Comics in Greece
Ποιο είναι το ιδανικό σου project;

Ulises Farinas:  
Απλά θέλω να δουλεύω και να βγάζω ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τα όνειρα δεν είναι και πολύ χρήσιμα. Οι στόχοι είναι καλύτεροι. Ο στόχος μου είναι να ζω πιο άνετα όταν μεγαλώσω απ’ ότι τώρα.

Comics in Greece:  
Ποιο ήταν το πρώτο comic που διάβασες; Ποιος ήταν ο πρώτος χαρακτήρας που σχεδίασες;

Ulises Farinas:  
Το πρώτο μου comic; Χμμμ, μάλλον ήταν ένα comic του Wolverine, στο οποίο συγκρούεται με τον Sabretooth και εμφανίζεται και η Silver Fox. Αλλά δεν μεγάλωσα διαβάζοντας comics συχνά, και δεν επηρέασαν πολύ τη ζωή μου. Σαν παιδί διάβαζα κυρίως παιδικά βιβλία και εγκυκλοπαίδειες. Ο πρώτος χαρακτήρας που σχεδίασα ήταν μάλλον ο Super Mario, ο οποίος επηρέασε σε σημαντικό βαθμό το καλλιτεχνικό μου στυλ, πιο πολύ μάλιστα από οποιοδήποτε comic, τώρα που το σκέφτομαι.

Comics in Greece:  
Το Comicdom Con Athens 2015 είναι σε 10 μέρες. Πως αισθάνεσαι γι’ αυτό το ταξίδι; Έχεις κάποια έκπληξη για τους Έλληνες θαυμαστές;

Ulises Farinas:  
Χαχά! Είμαι λίγο αγχωμένος για το εργαστήρι που θα παρουσιάσω, συν τοις άλλοις, δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, και δεν ξέρω τι να περιμένω! Μάλλον θα βάλω τις φωνές σε κάποιον στο εργαστήρι μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου