Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Κατηφορίζοντας το μονοπάτι των αναμνήσεων: Memory Lane ReviewΚάθε λεπτό που περνάει στη ζωή μας δημιουργούνται αναμνήσεις. Είναι αναπόφευκτο. Κάποιες είναι χαρούμενες, άλλες λυπητερές, μερικές είναι ξεχασμένες στο πίσω μέρος του μυαλού μας και έρχονται ξανά στην επιφάνεια όταν πέσουμε πάνω σε μια παλιά φωτογραφία ή σε ένα παλιό αντικείμενο. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε απ’ αυτές, κι αυτό είναι κάτι καλό. Οι αναμνήσεις είναι κομμάτι του αυτού μας, και σκαλίζοντας τις, βλέπουμε τι σόι άνθρωποι έχουμε γίνει και από πού προερχόμαστε.
Διαβάζοντας με προσοχή το “Memory Lane” του Νικόλα Στεφαδούρου, ανακάλυψα με χαρά ότι οι αναμνήσεις που έχει διαλέξει να μοιραστεί με τους αναγνώστες και να αποτυπώσει στο χαρτί, είναι πάνω-κάτω οι ίδιες αναμνήσεις που φυλάμε όλοι με προσοχή σε κάποιο μέρος του μυαλού μας όταν αναπολούμε από θετική σκοπιά τη ζωή μας. Οι ιστορίες  για τις ερωτικές περιπέτειες του παππού μας, που τις ακούγαμε πιτσιρίκια με ανοιχτό το στόμα. Οικογενειακές φωτογραφίες από βόλτες και γενέθλια, το ζεστό χαμόγελο της μαμάς σου, και το βλέμμα της που κρύβει όλη την ανιδιοτελή αγάπη του κόσμου μέσα του. Το πρώτο σου σκονάκι στις εξετάσεις, το ταξίδι σου σε μια ξένη χώρα, οι αγουροξυπνημένες σκοπιές σου στον στρατό. Οι εκπλήξεις του Άγιου Βασίλη, η άμπαλη ποδοσφαιρική ομάδα που είχες φτιάξει με τους κολλητούς σου, όλα αυτά μη μου πείτε, δεν τα χουμε ζήσει όλοι μας λίγο-πολύ; Δεν σας κάνουν να χαμογελάτε με γλυκιά νοσταλγία; Έπιασα τον εαυτό μου πολλές φορές να χαμογελάει, και να λέει «το θυμάμαι αυτό» στις 24 σελίδες του “Memory Lane”, παρόλο που σκάλιζα τις αναμνήσεις του Νικόλα, κι αυτή ακριβώς είναι η επιτυχία αυτού του βιβλίου. Το χαμόγελο που σου αφήνει μετά είναι μεθυστικό, και σε κάνει να περνάς ολόκληρο το απόγευμα στην αποθήκη, ψαχουλεύοντας φωτογραφίες και τεκμήρια απ’ τη δική σου παιδική ηλικία, και όχι μόνο.
Το “Memory Lane” είναι ένα καλογραμμένο και άψογα σχεδιασμένο comic, με λίγες καθαρές κουβέντες που σου μιλάνε κατευθείαν στη ψυχή, και σχέδια και χρώματα τόσο μαγικά και μεθυστικά, που παίρνεις όρκο ότι είναι βγαλμένα μέσα από όνειρα. Συγκινήθηκα πολύ απ’ τη κατάθεση ψυχής του Νικόλα Στεφαδούρου, και το ίδιο πιστεύω θα πάθετε κι εσείς όταν το διαβάσετε. Πρόκειται για ένα 100% αυθεντικό βιβλίο με άπειρα συναισθήματα να το κατακλύζουνε, κι αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπουμε στις μέρες μας. Θα σας μείνει αξέχαστο!Κυκλοφορεί σε όλα τα σημεία της χώρας που ξέρουνε από καλό comic, από τη Jemma Press, με τιμή βγαλμένη από άλλη δεκαετία! Με 3 ευρώ δικό σας!

Βαθμολογία: 9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου