Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

“Batman Unchained” του Joel Schumacher. Δείτε τι μας στέρησαν!Πέρασαν 20 χρόνια από το “Batman Forever” και μου φαίνεται σαν χθες που παρακαλούσαμε εγώ κι ο κολλητός μου τη μαμά του να μας πάει στο σινεμά να δούμε τον Batman να σπάει κεφάλια και να ρίχνει γκομενάκια. Όλα πήγαιναν καλά πάντως εκείνες τις ημέρες... Και το ομώνυμο παιχνίδι λιώσαμε στο SNES, και τη ταινία είδαμε, και ποπ-κορν με κόκα πήραμε, και το ξυλίκι ευχαριστηθήκαμε, και τα γκομενάκια θαυμάσαμε! Αυτά μετράγανε για μας τότε. Ούτε σκηνοθέτες, ούτε ονόματα, ούτε sequel, prequel και τέτοιες λεπτομέρειες.
Τώρα όμως, που ο λύκος γέρασε, και έγινε σοφός σαν κουκουβάγια, το παρασκήνιο των ταινιών και το παιχνίδι των ονομάτων του προκαλούν μια έξαψη που τότε δεν φανταζόταν. Κι όταν πήρε τ' αυτί μου ότι ο Joel Schumacher ετοίμαζε κι άλλη ταινία με τον Batman μετά το “Batman Forever” και το “Batman and Robin” , ήξερα μέσα μου ότι είχα χτυπήσει φλέβα χρυσού... Ο τίτλος της ήταν “Batman Unchained”, και εξελίχθηκε σε τέτοια σαπίλα, που ήταν η αιτία να απομακρυνθεί ο Schumacher δια παντός από το franchise του Batman.
Ο Schumacher στα μοχθηρά σχέδια του βρήκε συνεργό στο πρόσωπο του σεναριογράφου Mark Protosevitch (“I Am Legend”). Οι δυο τους, θέλοντας να δώσουν ένα πιο "dark and gritty" αέρα στη ταινία τους, πράγμα που έγινε καραμέλα για τις ταινίες της DC μια δεκαετία αργότερα, είχαν τον διακαή πόθο να δουν τον Nicolas Cage σαν Scarecrow, και τη Courtney Love σαν Harley Quinn! Πιο cult πεθαίνεις! (Όποιος δεν βλέπει τη ξεκαρδιστική ειρωνεία ότι την ιδέα για το "dark and gritty" look της DC, την εμπνεύστηκε ο υπεύθυνος για τις νυχτεριδο-ρώγες, είναι νεκρός μέσα του.)


Μια πρόχειρη σύνοψη του φιλμ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: Οι δυο villains της ταινίας είχαν μισήσει μια διαφορετική πτυχή του Batman.Ο πανέξυπνος και σατανικός Καθηγητής Jonathan Crane/Scarecrow είχε προσωπική βεντέτα ενάντια στον Bruce Wayne, ενώ η Harley Quinn μισούσε τον Batman. Η δημιουργός παιχνιδιών, Harley Quinn, την οποία ο Protosevitch περιγράφει σαν σαδίστρια αλλά με μια παιχνιδιάρικη έννοια, μαθαίνει ότι ο πραγματικός της πατέρας είναι ο Joker, κι αυτό την οδηγεί σε ένα μονοπάτι εκδίκησης ενάντια στον Batman, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατο του Joker στη ταινία του 1989. Τελικά ο Crane ανακαλύπτει τη μυστική ταυτότητα του Batman, και συμμαχεί με τη Harley με σκοπό να τον οδηγήσουν στη τρέλα και να τον κλείσουν στο Arkham Asylum.

Το καλύτερο κομμάτι της ταινίας πάντως θα ήταν η κορύφωση της, με τον Batman να βρίσκεται υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ουσιών και να δικάζεται από όλους τους villains των προηγούμενων ταινιών. Θα έκαναν την εμφάνιση τους όλοι οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τους αντιπάλους του Batman τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή οι: Danny DeVito, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, Jim Carrey, ακόμα και ο Jack Nicholson! Φανταστείτε τώρα τον George Clooney αντιμέτωπο με όλους αυτούς, και προσπαθήστε να μην γελάσετε! Τελικά ευτυχώς θα τον βοηθούσε στη τελική μάχη ο Robin (Chris O'Donnell), και θα κατάφερναν να τους κατατροπώσουν… (Κλαίω!) Στη τελευταία σκηνή, θα βλέπαμε τον Bruce Wayne να μπαίνει σε μια πραγματική σπηλιά με νυχτερίδες στο Μπαλί και ένα τεράστιο σμήνος από δαύτες να πετάνε γύρω του.
Πως θα σας φαινόταν αυτή η ταινία; Θα τη βλέπατε; Θα γινόταν επιτυχία; Πιστεύετε ότι προσθέτει ή αφαιρεί αίγλη απ’ τον μύθο του Batman; Μη ντραπείτε να μας βομβαρδίσετε με τα σχόλια σας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου