Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

Η δεύτερη σαιζόν του Daredevil θα είναι στην ουσία Daredevil Vs. The PunisherΑπό τη στιγμή που ανακοινώθηκε η εμφάνιση του Punisher στη δεύτερη σαιζόν του “Daredevil”, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν πόσο μεγάλος ή καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του στα γεγονότα που θα διαδραματιστούν. Απ’ ότι φαίνεται, ο Punisher θα έχει σημαντικό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της σαιζόν. Αυτό πηγάζει απ’ τη δήλωση του ενός απ’ τα 2 αφεντικά της δεύτερης σαιζόν του “Daredevil”, Marco Ramirez, ο οποίος μας περιγράφει τη νέα σαιζόν της σειράς σαν “Daredevil vs. The Punisher”.


Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο Frank Castle θα αντικαταστήσει τον Wilson Fisk σαν τον μεγάλο κακό της σειράς. Κάθε άλλο. Απ’ ότι μπορούμε να καταλάβουμε, η μάχη ανάμεσα στον Daredevil και τον Punisher, θα είναι περισσότερο σε ηθικό επίπεδο, αφού όλοι ξέρουμε τις σημαντικές διαφορές στις πρακτικές που ακολουθούν. Ο Daredevil, παρόλο που είναι πολύ βίαιος, δεν είναι δολοφόνος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο και για τον Punisher.
Στη πρώτη σαιζόν της σειράς, ο Daredevil και ο Wilson Fisk a.k.a. The Kingpin, ακολούθησαν εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες όσον αφορά την ανοικοδόμηση του Hells Kitchen. Ο Daredevil βοηθούσε τις κατώτερες τάξεις την ίδια ώρα που ο Fisk εκτελούσε ένα αδίστακτο σχέδιο σε πολλά επίπεδα, το οποίο ξεκάθαρα ευνοούσε τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτή ήταν η ραχοκοκαλιά όλης της πρώτης σαιζόν.
Με τον Fisk τώρα στη μπουζού, είναι σίγουρο ότι θα δούμε άλλους εγκληματίες να προσπαθούν να ανελιχθούν στην ιεραρχία και να αποκτήσουν τον έλεγχο του Hells Kitchen. Και είναι φυσικό ο Punisher να θέλει να τους βγάλει απ’ τη μέση μία και καλή, πράγμα που θα τον φέρει σε αντιπαράθεση με τον Daredevil. Πρόκειται για μάχη σε 2 μέτωπα, θα μπορέσει ο Daredevil να τα βγάλει πέρα; Ή θα δούμε τον Daredevil να προσπαθεί να γίνει Fisk στη θέση του Fisk, και να θέλει να καλύψει το κενό εξουσίας που υπάρχει μετά την φυλάκιση του παχουλού κυρίου, όπως ακριβώς έγινε και στο «Daredevil vs. Punisher: Means and Ends», που εκδόθηκε το 2005; Είναι πολύ πιθανό το σενάριο αυτό.
Κι ενώ οι φήμες που θέλουν την Electra και τον Bullseye να κάνουν κι αυτοί την εμφάνιση τους στη δεύτερη σαιζόν της σειράς, να μην έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, είμαι περίεργος να ανακαλύψω πως θα κουμπώσουν οι 2 αυτοί χαρακτήρες στη διαμάχη των Daredevil και Punisher. Θα βουτήξουν κι αυτοί στο καζάνι που βράζει, γνωστό και ως Hells Kitchen, και με τι συνέπειες;
Αυτό θα πει ευχάριστος πονοκέφαλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου