Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Η νέα ταινία Spider-Man θα έχει άρωμα από “The Breakfast Club”, “Beethoven”, και “Planes, Trains, and Automobiles”. Σταματήστε να κατέβω!
Το σαββατοκύριακο που πέρασε, o πρόεδρος των Marvel Studios, Kevin Feige, βομβαρδίστηκε με ερωτήσεις για την σόλο ταινία του Spider-Man, και απ’ αυτά που είπε, ετοιμαστείτε για μια πολύ διαφορετική ταινία απ’ αυτή που φανταζόσασταν…
Η απάντηση στη πρώτη ερώτηση που τέθηκε στον Feige έθεσε το τόνο της συζήτησης, και μένα προσωπικά μου έκοψε τα πόδια… Ρωτάει ο δημοσιογράφος: «Αν πούμε ότι το Captain America: The Winter Soldier ήταν ένα θρίλερ συνωμοσίας, και το Ant-Man μια ταινία για ληστεία, τι είδους ταινία θα είναι το νέο Spider-Man;» Η απάντηση, με περίσσιο νάζι, σε στέλνει για Lexotanil: «Το Spider-Man θα είναι σαν ταινία του  John Hughes.»
Φανταστείτε τώρα τα χαζόχαρούμενα σκηνικά του Planes Trains & Automobiles, και τους ψευτο-μελό εφηβικούς προβληματισμούς του Breakfast Club, να μπλέκουν με τo Marvel Cimematic Universe, και πείτε μου τι καλό μπορεί να βγει απ’ αυτή τη μίξη.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Feige, μας αποκαλύπτει ότι η ταινία θα έχει έντονο το High School στοιχείο, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται. «Θέλουμε να (τον) παίξουμε με τον Spider-Man στα χρόνια του Γυμνασίου, επειδή ειλικρινά έχουν δημιουργηθεί 5 ταινίες Spider-Man, και το απίστευτο είναι ότι υπάρχουν τόσα πράγματα απ’ τα comics που δεν έχουν γίνει ακόμα. Δεν μιλάω για χαρακτήρες, ή villains, ή για υποστηρικτικούς χαρακτήρες, αλλά για πλευρές του χαρακτήρα του Spider-Man. Μερικές απ’ τις πιο αγαπημένες μου ιστορίες του Spider-Man είναι αυτές που είναι στο Γυμνάσιο στη μεγαλύτερη διάρκεια τους. Θέλουμε να το εξερευνήσουμε αυτό. Αυτό επίσης είναι το στοιχείο που τον καθιστά πολύ, πολύ διαφορετικό απ’ όλους τους άλλους χαρακτήρες στο MCU, ειδικά τώρα που είναι αντιμέτωπος με όλους αυτούς.»
Ο Feige τόνισε επίσης ότι αυτή η ταινία δεν θα είναι άλλη μια ιστορία origin, αφού το κοινό έχει δει κάτι τέτοιο ήδη δυο φορές. Το καλύτερο κομμάτι της ταινίας, σύμφωνα πάντα με τον Feige, είναι ότι ο Spider-Man είναι ένα παιδί ανάμεσα σε τεράστιους σούπερ-ήρωες:
 «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι διαδραματίζεται στο συγκεκριμένο universe. Είναι η πρώτη φορά που θα μπορούμε να δούμε τον Spider-Man, όπως ήταν στα comics, ένας πολύ διαφορετικός ήρωας σε σχέση με τους άλλους ήρωες στο universe. Μέχρι στιγμής, σε όλες τις υπόλοιπες τις ταινίες του Spidey, ήταν ο μοναδικός ήρωας, και τώρα δεν είναι. Τώρα είναι ένα παιδί στο Queens μ’ αυτές τις δυνάμεις, και υπάρχουν άλλοι σούπερ ήρωες για να βασιστεί.»
Κλείνοντας ο Feige, μας ενημέρωσε ότι στη συγκεκριμένη ταινία να περιμένουμε έναν villain που δεν έχουμε ξαναδεί στις προηγούμενες ταινίες με τον Spidey. Λαμβάνοντας όμως υπόψη όλα τα παραπάνω για το High School στυλ της ταινίας, γνώμη μου είναι ότι δεν θα δούμε κάποιον τεράστιο villain που προσπαθεί να καταστρέψει όλο το πλανήτη.

Εσείς τι λέτε; Σας αρέσει η όλη φάση με τον Spidey στο Γυμνάσιο;  Ποιος είναι ο πιο πιθανός villain γι’ αυτή τη ταινία;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου