Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Τι μάθαμε απ’ το panel του Brian K. Vaughan στην Image Expo 2015



Ο Brian K. Vaughan αν και άνθρωπος χαμηλών τόνων, έχει καταφέρει με το ταλέντο του και μόνο να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού με τα project που ανακοινώνει κάθε χρόνο. Έτσι έγινε και φέτος, στο panel που παρουσίασε στην Image Expo 2015. Ζουμερά νέα για τα καινούρια comics που ετοιμάζει, μπόλικο παρασκήνιο γι’ αυτά που τρέχουν τώρα, καθώς και προσωπικές του σκέψεις και απόψεις, ήταν στο μενού του πιο πολυσυζητημένου panel της Image Expo 2015.

Νωρίς το πρωί, έκανε μια παρουσίαση που ξεκίνησε με την αναφορά του στο “Saga” #30, μεταπήδησε αργότερα σε κουβέντα γύρω από το «We Stand On Guard», που το πρώτο τεύχος βγήκε στα ράφια λίγες μέρες πριν, και κατέληξε στην ανάλυση των θεμάτων του ψηφιακού εκδοτικού οίκου «Panel Syndicate», που μοιράζεται με τον Marcos Martin, και στεγάζει τη μεγάλη επιτυχία τους, το «The Private Eye». Να υπενθυμίσω ότι το «The Private Eye», ήταν διαθέσιμο μόνο σε ψηφιακή μορφή από το «Panel Syndicate», δεδομένο που δεν ισχύει πια.







Η Image ανακοίνωσε την "Cloudburst Edition" έκδοση του «The Private Eye», η οποία θα περιλαμβάνει και τα 10 τεύχη του ψηφιακού comic. Τη συγκεκριμένη έκδοση κυνηγούσε να κάνει πραγματικότητα καιρό τώρα, ένας απ’ τους δημιουργούς του “Walking Dead”, και ιδρυτικό μέλος της Image, Robert Kirkman. Ο Brian K. Vaughan είχε πει στον Kirkman ότι θα επέτρεπε στην Image την έντυπη έκδοση του «The Private Eye», αν η «Panel Syndicate» έκανε μια ιστορία για το “Walking Dead”. Ο Kirkman τελικά τσίμπησε το δόλωμα, πράγμα που οδήγησε στο πιο αναπάντεχο crossover, δηλαδή μια ιστορία για το “Walking Dead” που θα φιλοξενείται στο «Panel Syndicate» .







Το απόγευμα, μετά απ’ αυτές τις ανακοινώσεις, ο Vaughan συμμετείχε σε ένα τετ-α-τετ panel, το οποίο είχε πολύ «ζουμάκι» αν μου επιτρέπετε την έκφραση. Ντυμένος χαλαρά, ρωτούσε τους ανθρώπους τι θα ήθελαν να συζητήσουνε. Η κουβέντα ξεκίνησε με τον Vaughan να μιλάει για το «We Stand On Guard», και το πώς έκατσε να δουλέψει με τον Steve Skroce. Στη συνέχεια η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το “Saga και τη Fiona Staples. Της έπλεξε το εγκώμιο, και αναρωτήθηκε πως καταφέρνει να δουλεύει στο “Saga” και το “Archie” ταυτόχρονα. Η δουλειά μαζί της καθορίζεται όχι από το τι μπορεί να κάνει, αλλά από το τι δεν θα τη στεναχωρήσει. «Γιατί πρέπει να ζωγραφίσω έναν δράκο που κάνει αυτό στον εαυτό του;», τον είχε κάποτε ρωτήσει.








Για το αινιγματικό «Paper Girls», που βγαίνει τον Οκτώβριο, ο Vaughan δεν είπε πολλά πράγματα. Μόνο ότι ο καλλιτέχνης της σειράς, Cliff Chang, είναι καλός στο να σχεδιάζει ρούχα και εξοπλισμούς. Αναπόφευκτα, η συζήτηση μετά κινήθηκε γύρω από τον Marcos Martin, το Private Eye, και το Panel Syndicate. Ο Martin είναι το «μυαλό» του Panel Syndicate, και την ιδέα για την ιστορία για το Walking Dead, την είχε πάλι ο Martin. Έσπρωξε τον Vaughan και τον Kirkman να πραγματοποιήσουν αυτή την ιδέα. Μάθαμε επίσης, ότι αυτό είναι το πρώτο ασπρόμαυρο comic του Martin, ο Kirkman έχει ήδη εγκρίνει την «ενδιαφέρουσα» ιστορία, και είναι τοποθετημένο στο continuity του Walking Dead.






Από κει και πέρα το κοινό ανέλαβε δράση και βομβάρδισε τον Vaughan με τις ερωτήσεις του. Κάποιος τον ρώτησε γιατί πιστεύει ότι η ποικιλία είναι τόσο σημαντική στη βιομηχανία των comics, και εκείνος εκμυστηρεύτηκε ότι όταν σχεδίαζε το “Saga”, είχε φανταστεί τους 2 πρωταγωνιστές λευκούς, αλλά η Staples τον ρώτησε γιατί να κάνουν άλλο ένα βιβλίο φαντασίας με μόνο λευκούς πρωταγωνιστές. Όταν αναλογίζεται το παρουσιαστικό τους τώρα, ο Vaughan με αφοπλιστική ειλικρίνεια δηλώνει ότι θέλει να πλαγιάσει και με τους δυο τους…

Κάποιος απ’ το κοινό τον ρώτησε αν υπάρχει κάποια εξέλιξη με τη ταινία «Y: The Last Man». Ο Vaughan απάντησε ότι δεν πρόκειται να γίνει ταινία, και ότι υπάρχουν ελπίδες για τηλεοπτική σειρά, αλλά αυτό το λέει εδώ και 12 χρόνια, άρα…  Προς το τέλος ρωτήθηκε αν έχει πρόβλημα με το να σκοτώνει χαρακτήρες, και απάντησε ότι είναι δυσκολότερο για τη Staples, επειδή έχει ρίξει πολύ δουλειά στο να σχεδιάσει αυτό τον κόσμο και τους χαρακήρες. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι φθηνό να μη σκοτώνεις χαρακτήρες, υπονοώντας ότι στο κόσμο του “Saga” κανείς δεν είναι ασφαλής, ούτε η μικρή Hazel, πράγμα που δυσαρέστησε κάπως το κοινό.








Αυτά διαδραματίστηκαν σε γενικές γραμμές στην Image Expo 2015. Μακάρι να είχα την ευκαιρία να είχα παρακολουθήσει το συγκεκριμένο panel. Ο Brian K. Vaughan είναι απ’ τους ανθρώπους του χώρου που θαυμάζω, και η Image μια πρωτοπόρος εταιρία. Τα νέα για τα ψηφιακά τεύχη του Walking Dead με ευχαρίστησαν πάρα πολύ, και ανυπομονώ να τα διαβάσω. Εσείς πως νιώθετε για όλα αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου