Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Το X-Men: Apocalypse θα είναι η πραγματική γέννηση των X-MenΤο 2011, το «X-Men: First Class» του Matthew Vaughn, έκανε ένα μερικό reboot στο franchise των ταινιών X-Men. To “X-Men: Days of Future Past” που ακολούθησε, συνέδεσε το First Class με το universe που είχε δημιουργηθεί στις πρώτες ταινίες X-Men, και στην ουσία έκανε reboot στο timeline. Παρόλο που δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες για το σενάριο του “X-Men: Apocalypse”, αναμένεται η επόμενη ταινία να συνεχίσει από κει που σταμάτησε το DOFP.

Το “X-Men: Apocalypse” έχει μια μίξη από μεταλλαγμένους που επιστρέφουν όπως ο Professor X (James MacAvoy), ο Magneto (Michael Fassbeder), ο Wolverine (Hugh Jackman), και η Mystique (Jennifer Lawrence), μεταλλαγμένους που κάνουν τη πρώτη τους εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη όπως ο Apocalypse (Oscar Isaac) και η Psylocke (Olivia Munn), και νεότερες εκδόσεις σημαντικών μεταλλαγμένων όπως ο  Cyclops (Tye Sheridan), η Jean Grey (Sophie Turner), η Storm (Alexandra Shipp) και ο Nightcrawler (Kodi-Smit McPhee). Αυτή η δυναμική βάζει το “X-Men: Apocalypse” σε θέση να ολοκληρώσει το reboot που ξεκίνησε το DOFP.Όλα τα παραπάνω, τα επιβεβαιώνει ο σκηνοθέτης του “X-Men: Apocalypse”, Bryan Singer, ο οποίος δήλωσε:
«Αυτή η ταινία είναι σαν το κλείσιμο των 6 ταινιών X-Men, αλλά και η πιθανή αναγέννηση νεότερων σε ηλικία και καινούριων χαρακτήρων».
Ο Singer επιβεβαίωσε επίσης ότι το “X-Men: Apocalypse”, επανεκινεί το franchise από μηδενική βάση λέγοντας:
«Αυτή είναι η πραγματική γέννηση των X-Men. Μ’ αυτό τον τρόπο γίνεται.»

Ο Singer έχει δώσει κατά καιρούς στη δημοσιότητα πολλά «καλούδια» από το “X-Men: Apocalypse”, όπως αναμενόμενες σκηνές, sneak peek, και concept art, αλλά τώρα επιβεβαίωσε ότι οι νεότεροι χαρακτήρες είναι πιθανόν αυτοί που θα οδηγήσουν το franchise προς τα εμπρός. Το DOFP κατάφερε να καθαρίσει το ιστορικό των X-Men, τουλάχιστον όσον αφορά τις 3 πρώτες ταινίες, και μένει να δούμε που θα οδηγηθούμε με το “X-Men: Apocalypse”.
Κρίνοντας από τις δηλώσεις του Singer, το “X-Men: Apocalypse θα πρέπει να καταφέρει πολλά πράγματα στη διάρκεια προβολής του: Να δώσει ένα ικανοποιητικό κλείσιμο για τις 6 ταινίες X-Men, με μια περιπέτεια που θα ανταποκρίνεται στο franchise, και να ρίξει την αυλαία σε δυνατές βάσεις που θα γίνουν τα θεμέλια για την επανεκκίνηση των νέων ταινιών X-Men. Ψιλοπράγματα.  Το DOFP έκανε εξαιρετική δουλειά σε επίπεδο αφήγησης, ξαναπώρωσε τους fans σε όλο τον κόσμο, και όπως καταλαβαίνετε οι απαιτήσεις για το “X-Men: Apocalypse” είναι σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ο Singer έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, απέδειξε μια φορά ήδη ότι έχει ότι χρειάζεται για να κάνει μια πετυχημένη ταινία, και για να κάνει τέτοιες δηλώσεις θεωρώ ότι είναι πάλι σε καλό δρόμο!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου