Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Τι να περιμένουμε απ’ το “Jessica Jones”Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για τη τηλεοπτική φωλιά του Marvel Cinematic Universe και τις σειρές που θα το απαρτίζουνε. Το Netflix υποσχέθηκε μια super hero σειρά της Marvel κάθε 6 μήνες, και οι fans έχουν αρχίσει να μασάνε τα κάγκελα απ’ την ανυπομονησία τους, σαν αλογομούρηδες στον ιππόδρομο. Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η σειρά «Jessica Jones» θα σκάσει μύτη το τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον για την εν λόγω σειρά έχει αρχίσει να κλιμακώνεται, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συνεχώς φρέσκα νέα, τα οποία με χαρά σας τα μεταφέρουμε! Η επικεφαλής της σειράς, Melissa Rosenberg, δεν τσιγκουνεύτηκε τις αποκαλύψεις όσον αφορά τα σχέδια για τη στολή της ηρωίδας, τη κεντρική ιστορία της σειράς, και αν θα δούμε κάποιο crossover με άλλα στοιχεία του Marvel Cinematic Universe.

Αν και οι αναγνώστες μας είναι τζιμάνια, να αναφέρω απλά ότι η Jessica Jones εμφανίστηκε σαν χαρακτήρας για πρώτη φορά στο comicAlias” #1 της Marvel το 2001. Πρώην super hero η οποία αποσύρθηκε μετά από ένα πολύ τραυματικό γεγονός. Η τηλεοπτική σειρά, θα έχει το ίδιο θέμα με την ιστορία της από τα comics, καθώς θα τη δούμε να επανέρχεται στην ενεργό δράση σαν ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Hells Kitchen, ενώ την ίδια στιγμή θα παλεύει να κλείσει τις πληγές της, που την είχαν θέσει εκτός μάχης.

Σε συνέντευξη της στο ET Online, η Melissa Rosenberg, δήλωσε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη Jones σαν super hero, με στολή, μυστική ταυτότητα, και τα συναφή, (μάλλον μέσω σκηνών flashback), αλλά η σειρά δεν θα εστιάζει σ’ αυτό το στοιχείο.

Η Jones είναι ιδανική χαρακτήρας για να χτιστεί πάνω της μια δυνατή σειρά με θηλυκό πρωταγωνιστή. Είναι τσαχπίνα, έχει ενδιαφέρον και περίπλοκο παρελθόν, και έναν δυνατό supervillain (τον Purple Man που θα τον υποδύεται ο εξαιρετικός David Tenant). Αν βάλουμε όλα τα παραπάνω συστατικά στο μίγμα, πιστεύω ότι θα έχουμε μια απλοποιημένη αλλά αξιοπρεπή εκδοχή της Jones από τα comics, τονίζοντας τις επαφές της με τον Spider-Man και τον Daredevil, τον τραγικό θάνατο της οικογένειας της, τις προσπάθειες της να είναι super hero, τη τραγική περίοδο που ήταν υπό την επιρροή του Purple Man, τις επιπτώσεις πάνω της από τις πράξεις που της επέβαλλε να κάνει ο Purple Man, και τον βαθιά ριζωμένο φόβο της μη χάσει πάλι τον έλεγχο.

Αν και είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να περιλάβει και να εξερευνήσει στη σειρά, η Rosenberg έχει ξεκάθαρο όραμα για το πώς θα χτίσει τους χαρακτήρες και τη σειρά γενικότερα:

«Είναι αστεία! Είναι σκοτεινή! Είναι αυθεντική. Είναι συναρπαστική και η ηθοποιός και ο χαρακτήρας. Τη πρώτη φορά που είδα τη Ritter σε δραματικό ρόλο ήταν στο Breaking Bad. Και ήταν απλά guest star. Την ωθήσαμε σε σκοτεινά, γεμάτα συναισθήματα μέρη, και εκείνη συνεχίζει να πηγαίνει εκεί. Έχει απίστευτη γκάμα!
Η σειρά μας έχει μπόλικη δράση, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με τη δράση. Έχει να κάνει με τον χαρακτήρα, τη συναισθηματική της ιστορία. Δεν είναι νίντζα. Ποτέ δεν μελετά πολεμικές τέχνες. Είναι τσαμπουκάς. Αν τη τσαντίσεις, σε διέλυσε! Δεν είναι εκεί έξω για να σώσει τη πόλη. Το κάνει για να πληρώσει το νοίκι.»

Εδώ είναι το σημείο που αγωνιάτε να μάθετε αν θα εμφανίζονται στη σειρά κι άλλοι χαρακτήρες απ’ το MCU. Η απάντηση είναι θετικότατη, αφού ήδη ξέρουμε ότι ο Luke Cage θα κάνει την εμφάνιση του πριν αποκτήσει κι αυτός τη δική του σειρά στο Netflix, αλλά η Rosenberg δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει ότι θα δούμε κι άλλους χαρακτήρες όπως τη “Night Nurse” της Rosario Dawson!

Είναι λογικό να δούμε τη «Νυχτερινή Νοσοκόμα» να εμφανίζεται σε μερικά επεισόδια της σειράς, αφού με τόσο ξύλο που σκοπεύει να ρίξει (και να φάει) η Jones, θα είναι αναπόφευκτο να μη χρειαστεί τις υπηρεσίες της.

Εμένα πάντως μου ακουστήκαν πολύ ενδιαφέροντα και γαργαλιστικά όλα τα παραπάνω, και δεν σας κρύβω ότι από σήμερα ανυπομονώ ακόμα πιο πολύ για τη πρεμιέρα του “Jessica Jones”! Είναι υπέροχο να δημιουργούνται σειρές, ταινίες , βιβλία, και comics, βασισμένα σε δυνατούς γυναικείους χαρακτήρες! Το ‘χουμε ανάγκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου