Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται σειρά Watchmen στο HBO;Το κανάλι HBO επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση του, τις φήμες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, ότι ο Zack Snyder ήρθε σε επαφή με τους υπεύθυνους του καναλιού για τη μεταφορά του “Watchmen” στη μικρή οθόνη.

Μη βιαστείτε όμως να ανοίξετε τις σαμπάνιες και να πανηγυρίσετε, ούτε να το πάρετε σαν δεδομένο ότι σίγουρα θα δούμε τους Watchmen στη TV, γιατί η ανακοίνωση του HBO ουσιαστικά δεν μας έδωσε κάτι χειροπιαστό. Το μόνο που λέει είναι έγινε προκαταρκτική συζήτηση για το Watchmen, αλλά δεν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες, και δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία. Στην ουσία δεν ξέρουμε τίποτα.

Μιλάμε για sequel, για prequel, ή θα επεκταθούν στο ήδη υπάρχον υλικό; Η βάση θα είναι η μίνι σειρά comics των Moore, Gibbons, και Higgins που εκδόθηκε απ’ τη DC το 1986-87 ή η ταινία του Snyder που προβλήθηκε το 2009; Σ’ αυτό το ερώτημα κλίνω προς τη ταινία του Snyder επειδή αυτός θα είναι ο επικεφαλής του project απ’ ότι κατάλαβα.Όπως και να χει, η προοπτική του να χουμε Watchmen στη μικρή οθόνη είναι πολύ θελκτική. Το όλο project έχει πολύ ψωμί, καθώς οι χαρακτήρες που διαβάσαμε στα comics, και θαυμάσαμε στο σινεμά έχουν πολύ βάθος και μπορούν να μας δώσουν αρκετές ακόμα ιστορίες να βυθιστούμε μέσα τους.

Με το φινάλε του “Game of Thrones” να πλησιάζει απειλητικά τα επόμενα χρόνια, πιστεύω πως είναι πολύ έξυπνη κίνηση απ’ το HBO να εντάξει στο οπλοστάσιο του μια δυνατή σειρά με μεγάλο κοινό όπως το Watchmen με τις πλάτες της Warner Bros για αβάντα!

Ας ελπίσουμε πάντως ότι θα χουμε περισσότερα νέα απ’ αυτό το μέτωπο σύντομα, και αν πάνε όλα καλά και δώσει το HBO το πράσινο φως για τη σειρά Watchmen, να απολαύσουμε μια επική και καλαίσθητη παραγωγή, η οποία να στέκεται επάξια δίπλα στη δημιουργία του Moore, και να μας χαρίζει αξέχαστες στιγμές με κάθε της επεισόδιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου