Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

OMG, Zombie! #2 ReviewΟ Μισέλ, το βαθιά θρησκευόμενο, gay ζόμπι επιστρέφει στο δεύτερο τεύχος του “OMG, Zombie!”, του Νικόλα Στεφαδούρου για να συνεχίσει το καθόλου θεάρεστο έργο του που είχε αφήσει στη μέση!Σ’ αυτή τη θεότρελη περιπέτεια, ο Μισέλ βρίσκει τη λαλιά του, καθώς και μερικούς καινούριους «φίλους»… Δεν είναι πια μόνος του στον κόσμο αυτό. Δεν περιπλανιέται άσκοπα στις ερημιές. Θα γίνει αρχηγός μιας ομάδας επιζώντων, και θα τους οδηγήσει στη… καταστροφή!

Τη ζωή τους στα χέρια του Μισέλ θα εμπιστευθεί ένα τρελό παρεάκι που αποτελείται από τον Κύριο Μπιντού (τον θυμάστε τον Κύριο Μπιντού, ε;), τη Φελίσια, τη Μις Μέηχεμ, τον Καπ, και τον Μάικ. Το αν θα κάνουν καλά, μόνο ο Μεγαλοδύναμος το ξέρει… (Κι εσείς που θα το διαβάσετε)

Ετοιμαστείτε για άφθονο γέλιο, «κουφούς» διαλόγους, και τραγελαφικές καταστάσεις, σε έναν κόσμο όπου οι ζωντανοί αποφεύγουν τους νεκρούς, οι νεκροί κυνηγούν τους ζωντανούς να τους φάνε, αλλά στο τέλος νεκροί και ζωντανοί καταλήγουν να συνεργαστούν, μπας και μπορέσουν να ξεφύγουν απ’ όλη αυτή τη τρέλα!

Ο Στεφαδούρος μένει πιστός στη πετυχημένη τακτική που ακολούθησε στο πρώτο τεύχος του “OMG, Zombie!”, και πολύ καλά κάνει! Ο συνδυασμός πετυχημένου χιούμορ, φυσικών διαλόγων, δράσης, φλάσμπακ, και υπαρξιακών αναζητήσεων, βγάζει ένα ανεπανάληπτο και απίστευτα ευχάριστο αποτέλεσμα! Επίσης έκανε πολύ καλά που πρόσθεσε κι άλλους ενδιαφέροντες χαρακτήρες στο βιβλίο, και μέσα σε λίγες σελίδες κατάφερε να σε κάνει να δεθείς μαζί τους και να αγωνιάς για τη τύχη τους. Πράγματα που άλλοι δημιουργοί θέλουν 5-10 τεύχη για να πετύχουν, ο Στεφαδούρος τα ολοκλήρωσε σε μερικές σελίδες, κι αυτό είναι απίστευτο… Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι μπορεί να πετύχει στο 10ο τεύχος της σειράς.

Τα σχέδια του Στεφαδούρου είναι καθαρά και παιχνιδιάρικα ταυτόχρονα, και στα πάνελ του επικρατεί ένας οργασμός εκρηκτικών χρωμάτων, μια αρμονική πανδαισία για τα μάτια σου. Δεν έχω δει ζωηρότερα χρώματα, ενώ από προσωπική εμπειρία σας λέω ότι η απόλαυση εντείνεται με κάθε νέα ανάγνωση.

Το συμπέρασμα είναι ότι το «OMG, Zombie! #2» τιμά τον «πρόγονο» του, αλλά την ίδια ώρα εξελίσσεται και αναπτύσσεται,  με πανέμορφα αποτελέσματα και κέρδη για τον αναγνώστη. Για άλλη μια φορά ο Νικόλας Στεφαδούρος μας εκπλήσσει ευχάριστα, και η συνεργασία του με τις εκδόσεις Webcomics αποδίδει τα μέγιστα για τον ίδιον, αλλά και για όλους εμάς που απολαμβάνουμε τέτοιες εκπληκτικές ιστορίες!

Υ.Γ. Θέλουμε το “OMG, Zombie! #3 ΑΜΕΣΩΣ!!!


Βαθμολογία: 10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου