Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Candlelight Thoughts ReviewΠόσες φορές θέλουμε να ξεφύγουμε απ’ τη θλίψη μας; Πόσο συχνά θέλουμε να ξεχάσουμε ότι μας έχει πονέσει; Εμείς οι ίδιοι δεν ψάχνουμε καταφύγιο στα πιο απίθανα μέρη του μυαλού μας, μήπως μπορέσουμε να ζήσουμε άλλη μια μέρα; Κι εκεί που νομίζουμε ότι τα χουμε καταφέρει, δεν συνειδητοποιούμε τη ματαιότητα των πράξεων και των συναισθημάτων μας;

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Mr. Bleak και του “Candlelight Thoughts”. Εκεί όπου η θλίψη, οι εφιάλτες, και η απόγνωση είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας.
Ο Mr. Bleak, κεντρικός ήρωας του «Candlelight Thoughts», μαστίζεται από αθεράπευτη θλίψη. Έχοντας χάσει την αγαπημένη του, περνάει απ’ όλα τα στάδια απώλειας και κατάθλιψης. Θα προσπαθήσει να δώσει τέλος στη ζωή του, θα θελήσει να κόψει όλους τους δεσμούς με το παρελθόν του, θα καταφύγει στη τέχνη μήπως βρει εκεί ελπίδα, θα αναστήσει και την αγαπημένη του προσπαθώντας να φτάσει στη λύτρωση, μάταια όμως. Η λύτρωση δεν έρχεται μόνο και μόνο επειδή το επιθυμούμε διακαώς.

Το «Candlelight Thoughts» είναι ένα gothic horror mini graphic novel. Το στοιχείο του ρομαντισμού είναι πολύ δυνατό σε όλη την ιστορία, και η αρχιτεκτονική γοτθικού ρυθμού κάνει αισθητή τη παρουσία της επίσης. Ο Mr. Bleak είναι ο κλασσικός καταραμένος ποιητής. Ζει έξω απ τα κοινωνικά πλαίσια, πνιγμένος στη θλίψη του και στη κατάχρηση αλκοόλ και άλλων ουσιών. Τα ποιήματα του είναι γεμάτα πόνο και απόγνωση.

Το σενάριο και το σχέδιο είναι του Άρη Λάμπου. Ένα μεστό έργο χωρίς φανφάρες και τρικ εντυπωσιασμού, δίνει στον αναγνώστη ότι ακριβώς υπόσχεται στο εξώφυλλο του: Τις σκέψεις του Mr. Bleak υπό το φως ενός κεριού. Αν και το βιβλίο είναι σκοτεινό, φοβερή εντύπωση μου έκαναν οι σελίδες που ξεφεύγουν απ τη μαυρίλα. Ο δημιουργός δεν έπεσε στη παγίδα να είναι όλες οι σελίδες κατάμαυρες λόγω του ύφους του βιβλίου, και όπου χρησιμοποίησε άλλα χρώματα πέρα του μαύρου, το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Το βιβλίο συνοδεύουν και εξαιρετικά animation στο youtube https://www.youtube.com/channel/UCCcm6lJXoY-By-P-0RKMn-A , τα οποία έχει σχεδιάσει ο Άρης Λάμπος στο χέρι, και πάνε τη μαγεία του κόσμου του “Candlelight Thoughts” ένα επίπεδο παραπέρα.

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να αφουγκραστείτε τις σκέψεις του Mr. Bleak. Το “Candlelight Thoughts” θα σας αρέσει στη πρώτη ανάγνωση, αλλά θα σας ενθουσιάσει διαβάζοντας το ξανά και ξανά, ανακαλύπτοντας τα κρυφά του νοήματα.

Κυκλοφορεί σε όλα τα κομιξάδικα Αθήνας και Πειραιά!


Βαθμολογία 8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου