Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2016

Ο George Lucas ζητάει συγγνώμη για το ειδεχθές σχόλιο του για τη Disney.Το χω ξαναπεί και θα το λέω με σθένος όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Είναι άλλο πράγμα το ταλέντο και η επιτυχία ενός ανθρώπου, και άλλο πράγμα ο χαρακτήρας του. Δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί που θαυμάζουμε για το ταλέντο τους και τη προσφορά τους, είναι και υπέροχοι άνθρωποι στον πυρήνα τους.

Τρανταχτό παράδειγμα όλων των παραπάνω, ο δημιουργός του “Star Warsfranchise, George Lucas. Έχω χάσει τον λογαριασμό για το πόσο φορές έχει βγει να κλαφτεί δημοσίως ή να μιλήσει άσχημα για τη Disney. (Την εταιρία που του έσκασε 4δις $ για το franchise του…)Τις προάλλες όμως πέρασε κάθε όριο όταν παρομοίασε τη Disney με εμπόρους λευκής σαρκός. Τα ακριβή του λόγια, τα οποία μάσησε στη συνέχεια σαν ασπόνδυλος οργανισμός ήταν τα ακόλουθα: «Πούλησα τα δικαιώματα στους εμπόρους λευκής σαρκός, οι οποίοι παίρνουν αυτά τα πράγματα και…»

Είχε καταλάβει αμέσως σε τι ολίσθημα είχε πέσει, και προσπάθησε να το σώσει πνίγοντας το με ένα γελάκι. Το θέμα είναι ότι τέτοιες χοντράδες δεν περνούν απαρατήρητες και για να ηρεμήσει λίγο τα πνεύματα αναγκάστηκε να ανασκευάσει τα λεγόμενα του. Ακολουθεί μάθημα κωλοτούμπας:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω τα λεγόμενα μου στη συνέντευξη στην εκπομπή  Charlie Rose Show. Ήταν για τα βραβεία Kennedy Center και έλαβε χώρα (η συνέντευξη) πριν από τη πρεμιέρα της ταινίας. Μίλησα άσχημα και χρησιμοποίησα μια πολύ άσχημη μεταφορά, και γι αυτό ζητάω συγγνώμη. Δουλεύω με τη Disney εδώ και 40 χρόνια και τους επέλεξα να συνεχίσουν το Star Wars επειδή σέβομαι πολύ την εταιρία και τις ηγετικές ικανότητες του Bob Iger. Η Disney κάνει εξαιρετική δουλειά στο να φροντίζει και να επεκτείνει το franchise. Σπάνια κάνω δηλώσεις για να ξεκαθαρίσω τα αισθήματα μου αλλά πιστεύω ότι είναι σημαντικό να επισημάνω ότι είμαι ενθουσιασμένος που η Disney έχει το franchise και το οδηγεί σε τέτοιες φοβερές κατευθύνσεις στις ταινίες, στη τηλεόραση και στα πάρκα. Πάνω απ’ όλα  με συνεπήρε φοβερή επιτυχία αυτής της ταινίας που σπάει ρεκόρ και ταμεία, και είμαι πολύ περήφανος για τον J.J. Abraams και την Kathleen Kennedy.»

Αυτή παιδιά μου ήταν η κωλοτούμπα 4 δις $... Καλά να πάθεις αν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει. Θα αναγκαστείς να βγεις δημόσια να πεις το άσπρο-μαύρο και να παραδεχτείς ότι στην ουσία δεν ξέρεις τι λες και γιατί τα λες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου