Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Queen of Vampires #1 ReviewΔίψα για αίμα, δίψα για εξουσία και απολαύσεις. Αλλά δίψα και για αγάπη; Πως συνδέονται όλα αυτά; Καλώς ήλθατε στον κόσμο του “Queen of Vampires”, όπου κουμάντο κάνει η απέθαντη βασίλισσα βαμπίρ Arkhalla. Η πυγμή της σιδερένια, η ομορφιά της ασύγκριτη, και η δίψα της για αίμα ακόρεστη.
Βρισκόμαστε στην αυγή του «πολιτισμού», στη πρωτεύουσα Ur του μεγάλου βασιλείου που διοικεί η Arkhalla. Στρατιές σκλάβων μπαίνουν στο παλάτι να θυσιαστούν για την αύξηση της δύναμης της βασίλισσας. Η Arkhalla έχει καταφέρει κι έχει υποτάξει ανθρώπους και βαμπίρ, και είναι το ανώτατο ον ανάμεσα τους χωρίς αμφιβολία. Ακόμα κι αυτή όμως πρέπει να καλοπιάνει τους θεούς του κάτω κόσμου με άπειρα λίτρα ανθρώπινου αίματος τα οποία τους τα προσφέρει σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν νοιώθει κανένα έλεος, συμπόνια, ή συμπάθεια προς τους ανθρώπους, είναι απλά δούλοι. Κάτι όμως φαίνεται να αλλάζει στην Arkhalla, όταν χαρίζει τη ζωή σ’ έναν νεαρό άντρα, τον Shamath. Με την πρόφαση ότι τον θέλει για προσωπικό σκλάβο της, τον έχει κοντά της, και αρχίζει να ενδιαφέρεται για αυτόν.

Το όλο σκηνικό δεν το βλέπει με καλό μάτι ο Bel, ένα απ τα βαμπίρ πρωτοπαλίκαρα της. Όντας ένας απ’ τους πιο δυνατούς στρατηγούς της, και περιστασιακός εραστής της Arkhalla, νιώθει προσβεβλημένος που χάρισε τη ζωή σ’ έναν άνθρωπο, ενώ λίγο πριν είχε αποκεφαλίσει έναν ανίκανο βαμπίρ διοικητή χωρίς δεύτερη σκέψη. Απ’ ότι φαίνεται, υπάρχει προδοσία στον ορίζοντα…

Πραγματικά βυθίστηκα στον κόσμο του “Queen of Vampires”. Η ιστορία σε σαγηνεύει σελίδα με τη σελίδα. Πολλά συγχαρητήρια στους Arahom Radjah και Abraham Kawa για την ιστορία και το σενάριο. Η πλοκή είναι γρήγορη, οι χαρακτήρες παρουσιάζονται και ξετυλίγονται με χάρη, και δεν δημιουργούνται κενά ή απορίες στον αναγνώστη.

Το σχέδιο είναι του Μάνου Λαγουβάρδου με χρώματα των Νίκο Κούτση και Mike Toris. Πεντακάθαρες γραμμές, λεπτομερέστατα panels, και χρώματα που σου κόβουν την ανάσα, αυτά θα βρείτε σε κάθε σελίδα του “Queen of Vampires #1”. Ειδικά τα panel με το λουτρό αίματος της Arkhalla μου έριξαν το σαγόνι στο πάτωμα. Φοβερό επίσης και το εξώφυλλο του Χρήστου Μαρτίνη!

Το “Queen of Vampires #1” αποτελεί ένα εξαιρετικό comic, δείγμα του αστείρευτου ταλέντου της ομάδας που εργάστηκε γι αυτό. Κυκλοφορεί από την ARH COMIX και θα ολοκληρωθεί σε 7 τεύχη. Ατελείωτη δράση, λουτρά αίματος, και θανατηφόρες γυναίκες αναμένονται σε κάθε τεύχος, ακόμα κάθεστε;


Βαθμολογία: 8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου